Avukat Ülük: "Soyer'ler karı-koca Ağır Cezada yargılanacaklar!"

Avukat Ülük: "Soyer'ler karı-koca Ağır Cezada yargılanacaklar!"

İzmirli Avukat Tarcan Ülük, Telegram Haber'e yaptığı açıklamada, Soyer'lerin karı-koca hesap verme günlerinin başladığını belirterek, "Kurtuluşları yok! Yargı önünde hesap verecekler" dedi!

A+A-

İzmirli Avukat Tarcan Ülük, Telegram Haber'e yaptığı açıklamada, Soyer'lerin karı-koca Süt Kuzusu dosyasından Ağır Cezada yargılanacaklarını söyledi... 

Karı-Koca Soyer'lerin yaptıkları işlerin sıkı takipçisi olan avukat Tarcan Ülük, yıllardır verdiği hukuk mücadelesinin ilk meyvesini "Mezbaha Skandalı" ile gördü!
Soyer'lerin ağızlarından çıkan laflara bakıldığında, Avrupa ve Balkanların en modern "Et Entegre Tesisi" olan Mezbaha yeri Seferihisar belediyesine aitti. 

Dönemin CHP'li Seferihisar belediye başkanı (10 Yıl) Mustafa Tunç Soyer, belediyeye ait milyonluk arazileri elden çıkararak belediyeyi yönetmiş, geride milyonlarca da borç bırakarak dönemin CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sınıf atlattırılarak İzBB'ye aday yapılmıştı! 

O dönemler Seferihisar'ın CHP'li belediye başkanı Tunç Soyer, mezbaha yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesi'nde olmasına rağmen 6 bin 593 metrekarelik tarla vasfındaki arazinin kiraya verilip 10 yıl süreyle 'Hayvan kesim et işleme, paketleme ve depolama tesisi' kurulması için ihaleye çıkmış; tesadüf bu ya ihaleyi de eşi Neptün Soyer'in başkanlığını yaptığı S.S. Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kazanmıştı!
Daha sonra duyarlı Seferihisar yaşayanlarının mezbaha yerine ait yaptıkları şikayetler ciddiye alınmış ve Osmanlı kayıtlarında Minarekırık olarak bilinen tarihi caminin ve yanındaki mezarlığın bulunduğu araziye mezbahanın inşa edildiğini ortaya çıkmıştı!
Öte yandan mezbaha temel kazıları sırasında insan kemiklerinin çıktığı kepçelerle taşındığını çevre yaşayanları tarafından iddia edilmişti.
Teos Kazı Başkanı Prof. Dr. Musa Kadıoğlu da; İzmir Müze Müdürlüğü'nün çalışmalarında söz konusu arazide iddia edildiği gibi 'Minarekırık' olarak bilinen tarihi camiye ait kalıntılar çıktığını belirtmiş, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Seferihisar İlçe Kaymakamlığı'ndan mezbaha inşaatın durdurulması için karar çıktığını duyurmuştu!

Soyer'lerin cebinden mezbaha için 5 kuruşta olsa para çıktı mı? 

Mezbahanın açılışına ilişkin medyada çıkan haberlerden özetler:

"Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yüzde 50 oranında hibe alarak Seferihisar Ulamış’ta kurduğu Entegre Et Tesisi kapılarını açtı."

e28d2be5-4e1e-42d9-83e9-99b5e488477e.jpg

66a21a09-c73d-4398-b029-89815e58d87e.jpg

Tesisin açılışında konuşan İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Neptün Soyer, ilk önce günde 1 adet büyükbaş veya 8 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılmasının planlandığını, ancak bu kapasiteyi günde 8 büyükbaş ve 24 küçükbaşa çıkarttıklarını söyledi. Bu kapasitenin de zaman içinde arttırılabileceğini vurgulayan Soyer, “Bu proje Yarımada’nın kırsal kalkınmasında, hayvancılığın gelişmesinde önemli bir rol oynayacak. Sadece hayvanın etiyle değil aslında yan ürünleriyle de Yarımada kalkınacak. Burası Seferihisar’ın, Yarımada’nın tesisi olacak ve tam donanımla, en steril koşullarda kesim yapılacak. Yarımada’daki tüm hayvan üreticileri tesisten faydalanabilecek” dedi. 

Mezbaha açıldı ve devamında kapatıldı! Şu an ne durumdadır akıbeti belli değil! Peki, yüzde 50 finansal destek Bakanlıktan geldiğine göre; geriye kalan yüzde 50 finans nereden gelmiştir?
Dönemin Seferihisar belediye başkanı Mustafa Tunç Soyer, Seferihisar belediye şirketi Jeotermal üzerinden eş Neptün Soyer'in Hıdırlık kooperatifine para akışı sağlamış mıdır?
Sağlanmışsa; bu para ne kadardır?
Dillere destan bu Et Entegre Tesisine (Mezbaha) Jeotermal şirketi üzerinden aktarılan (Varsa) paralar gerisin geriye eş Neptün Soyer'in Hıdırlık kooperatifi tarafından ödenmiş midir?
Ödenmediyse; Soyer'ler bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeyi düşünüyor mu?
Jeotermal şirketi üzerinden aktarılmış olsa da; mezbahanın imalatında kullanılan paralar kamunun paraları değil midir? 
Ayrıca; Soyer'lere Seferihisar'a ve İzmir'e "tepesi delik" projelerle yarattıkları KAMU ZARARLARININ hesabı sorulmayacak mı?
Temsil, güneşten elektrik üretmek için Tunç Soyer'in Seferihisar'da kurduğu/kurduttuğu enerji kooperatifinin akıbeti nedir? Bu kooperatif ne zaman elektrik üretecek? Yoksa üretime başladı mı? 
Bir başka proje... Neptün Soyer'in "organik pekmez" üretimi ütopyası ne aşamadadır? Bakın bu projelerin doğrum tarihleri en az 7-8 yıllıktır! 
Kısacası Mustafa Tunç Soyer, 10 yıllık Seferihisar belediye başkanlığı döneminden Seferihisar adına öğüneceği Cittaslow Logosu'ndan (Sakin Şehir Salyongoz Logosu) başka neyi var? Satılmadık yer bırakmadığından başka da... Halkın refahına yönelik neler yapmıştır? Instagram hesabından açıklamalarda bulunsa da bir öğrenebilsek!

Tekrar İzmirli avukat Tarcan Ülük'ün Soyer'ler hakkında yapmış olduğu suç duyurularına dönersek... 
Avukat Ülük, Telegram Haber'e yaptığı açıklamada, Soyer'ler karı-koca yargı önünde terleyeceği günlerin geldiğinin adeta MÜJDESİNİ verdi diyebiliriz!
Çok kısa sürede Soyer'lerin Süt Kuzusu projesi kapsamında Ağır Cezada yargılanacaklarını da söyleyen avukat Ülük, "Mezbaha dosyasının suç duyurusunu kamu adına yaptık ve takip de ediyoruz. En azından soruşturma izni belgelerinden anlaşılan, Soyer'lerin pek çok işte olduğu gibi, yaptıkları işlerin kökü yasalarımıza uymuyor. En hafif şekliyle görevi kötüye kullanma suçu işlendiği görülüyor. Belgede "akrabalık" ilişkisine net bir şekilde yer verilmiş bulunuyor. Hal böyle olunca; İzBB ile Neptün Soyer'in başkanı olduğu İzmir Köy-Koop üzerinden gerçekleştirilen süt alımları hakkında yaptığımız suç duyurusundan da Soyer'lerin yakında Ağır Cezada yargılanacaklarını sizin aracılığınızla açıklayabilirim. Kısacası bundan böyle Soyer'lerin kurtuluşları yok diyebiliriz! Sırasıyla haklarında yaptığımız tüm suç duyurularından Soyer'ler karı-koca hesaplarını yüce yargımızın önünde verecekler!" dedi. 

İşte bunlarda Telegram Haber'de yer alan Süt Kuzusu Projesi çerçevesinde Soyer'lerin başarıları:

Al sana online ihale! https://telegramhaber.com/al-sana-online-ihale-624h.htm
KÖYKOOP'un Bayraklı'da dağıttıktan sonra geriye topladığı bozuk sütler 27 Ton mu? KÖYKOOP'un Bayraklı'da dağıttıktan sonra geriye topladığı bozuk sütler 27 Ton mu?
Neptün Soyer, Tire Süt Koop'un peşini bırakmıyor! Yeni aldığı süt ihalesi 23 milyon... Neptün Soyer, Tire Süt Koop'un peşini bırakmıyor! Yeni aldığı süt ihalesi 23 milyon...
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den eşine büyük kıyak! Süt alımı Neptün Soyer'e geçti CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den eşine büyük kıyak! Süt alımı Neptün Soyer'e geçti
Dünyada eşi görülmemiş bir rekor! İzmir Büyükşehir'den İzmir Köy-Koop ve üyelerine 1164 ihale çıktı ve 110 milyonluk ciro yakaladılar! Dünyada eşi görülmemiş bir rekor! İzmir Büyükşehir'den İzmir Köy-Koop ve üyelerine 1164 ihale çıktı ve 110 milyonluk ciro yakaladılar!
İzmir’de süt kavgası... Herkes birbirine girdi... Savcının dosyasında neler var İzmir’de süt kavgası... Herkes birbirine girdi... Savcının dosyasında neler var
Soyer çiftinin ‘süt ticaretine’ soruşturma Soyer çiftinin ‘süt ticaretine’ soruşturma
Soyer'ler yine ezber bozdu: İzBB, enginar zamanı KöyKoop'tan 100 Bin TL'lik 'ceviz' satın aldı! Soyer'ler yine ezber bozdu: İzBB, enginar zamanı KöyKoop'tan 100 Bin TL'lik 'ceviz' satın aldı!

53971.jpg

Böyle bir sistemi ancak Soyer çifti kurabilirdi! Böyle bir sistemi ancak Soyer çifti kurabilirdi!
İşçiler İZENERJİ'den... Araçlar İzBB'den... Peki, Köy-Koop sütleri kaç aydır dağıtamıyor? İşçiler İZENERJİ'den... Araçlar İzBB'den... Peki, Köy-Koop sütleri kaç aydır dağıtamıyor?

68498.jpg
Soyer'lerin Tugay'a "Süt Kuzusu Projesi Hatırası" bıraktıkları ortaya çıktı: 150 Milyon TL BORÇ! Soyer'lerin Tugay'a "Süt Kuzusu Projesi Hatırası" bıraktıkları ortaya çıktı: 150 Milyon TL BORÇ!
Bu defa kocasının belediyesine sabun-domates sosu sattı! Bu defa kocasının belediyesine sabun-domates sosu sattı!
Flaş! Ardahan'dan alınan 6.9 ton karkas etten nasıl 22 ton kavurma çıkarıldı? "Eş satıyor, koca alıyor" alışveriş trafiğinde şok detaylar! Flaş! Ardahan'dan alınan 6.9 ton karkas etten nasıl 22 ton kavurma çıkarıldı?

20736.jpg
Boztepe, Soyer'lerin Seferihisar'daki 'belediyecilik' faaliyetlerini deşifre etti: Devlet, 5 milyonu faiziyle geri almalı! Boztepe, Soyer'lerin Seferihisar'daki 'belediyecilik' faaliyetlerini deşifre etti: Devlet, 5 milyonu faiziyle geri almalı!
Neptün Soyer'in İzmir Büyükşehir'e sattığı sütler 100 milyon barajını aştı! Neptün Soyer'in İzmir Büyükşehir'e sattığı sütler 100 milyon barajını aştı!
Neptün Soyer, İzBB'ye süt satışlarında 200 milyon barajına yaklaştı! Son satışı 34 milyon... Neptün Soyer, İzBB'ye süt satışlarında 200 milyon barajına yaklaştı! Son satışı 34 milyon...
Neptün Soyer, yeni yıla İzBB ile alışverişte 150 milyon barajını aşmış olarak girecek! Neptün Soyer, yeni yıla İzBB ile alışverişte 150 milyon barajını aşmış olarak girecek!
Soyer'ler, enerji, pekmez, mezbaha, bakkal sektöründen sonra "kozmetik" dünyasına mı giriyorlar? Soyer'ler, enerji, pekmez, mezbaha, bakkal sektöründen sonra "kozmetik" dünyasına mı giriyorlar?
Batan Halkın Bakkalı projesinde 'kamu zararı' var mı? Projenin kaynağı Köy-Koop mu? Batan Halkın Bakkalı projesinde 'kamu zararı' var mı? Projenin kaynağı Köy-Koop mu?
53562.jpg
İzBB başkanı Soyer'in eşi Neptün Soyer, KöyKoop'la kazandığı ihaleler KDV'siz 200 milyona yaklaştı! İzBB başkanı Soyer'in eşi Neptün Soyer, KöyKoop'la kazandığı ihaleler KDV'siz 200 milyona yaklaştı!
Cemil Tugay, Soyer'lerin delip geçtikleri "Süt Kuzusu" projesinin altından nasıl kalkacak? Cemil Tugay, Soyer'lerin delip geçtikleri "Süt Kuzusu" projesinin altından nasıl kalkacak?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.