Soyer'lerin Tugay'a "Süt Kuzusu Projesi Hatırası" bıraktıkları ortaya çıktı: 150 Milyon TL BORÇ!

Soyer'lerin Tugay'a "Süt Kuzusu Projesi Hatırası" bıraktıkları ortaya çıktı: 150 Milyon TL BORÇ!

Mustafa Tunç Soyer ve eş Neptün Soyer'in yeni İzBB Başkanı Cemil Tugay'a Süt Kuzusu Projesi çerçevesinde 150 Milyon TL'nin üzerinde bir borç bıraktıkları ortaya çıktı!

A+A-

Telegram Haber, Soyer çiftinin İzBB'deki saltanatlarının ardından Süt Kuzusu Projesi çerçevesinde, yeni İzBB Başkanı Cemil Tugay'a 150 Milyon TL'nin üzerinde Tire Süt Koop'a ödenecek bir BORÇ YÜKÜ bıraktıklarını ortaya çıkardı!

Nasıl ki Mustafa Tunç Soyer Seferihisar'ı sata sata 10 yıl yönettikten sonra 2019 seçimlerinden sonra bayrağı devir alan İsmail Yetişkin'e milyonlarca borç bıraktıkları gibi; aynı filmin bobinleri İzBB'de Cemil Tugay içinde dönmeye başladı!
Telegram Haber, dün hazırladığı "Cemil Tugay, Soyer'lerin delip geçtikleri "Süt Kuzusu" projesinin altından nasıl kalkacak? Cemil Tugay, Soyer'lerin delip geçtikleri "Süt Kuzusu" projesinin altından nasıl kalkacak?" başlıklı haberinde İzBB Başkanı Cemil Tugay'a Soyer'lerden Süt Kuzusu Projesi kapsamında bir "BORÇ" çıkacağının sinyalini göndermişti!

Telegram Haber, Soyer'lerin İzBB'nin hangi kuruluşlarını yönetemediklerini iflasın eşiğine getirdiklerinin izlerini sürmeye devam edecek...
İZBETON mu?
İZTARIM mı?
İZENERJİ mi?
Grand Plaza mı?

Say sayabildiğiniz kadar... Hangisinin içyüzü parlak? Hepsi de borç batağının içinde yüzmüyorlar mı?
Kaldı ki, İZBETON-İzBB arasında döndürülen araç ve iş makinası kiralama ihalelerinin ANALİZLERİNİ henüz haberleştirmedik!
Dudaklarınızın uçuklatacak BİR GÜZEL ihaleler belgeleri ile birlikte hafta içinde geliyor!

Tekrar Süt Kuzusu Projesine dönersek...
Evet... 
Aziz Kocaoğlu döneminde bütün Türkiye'ye örnek olan Süt Kuzusu Projesi, maalesef bugün Soyer'ler tarafından bir ENKAZ halinde yeni Başkan Tugay'ın kucağına bırakıldığının altını çiziyoruz!
Ne Tugay ne de Soyer'ler babamızın kızı/oğlu...
Meselenin özü, İzmir'in göz bebeği Kooperatifçilik markası "TİRE SÜT KOOP"un Süt Kuzusu Projesi çerçevesinde Soyer'ler döneminde süt alımları kapsamında paralarının ödenmemiş oluşu ve zora sokuluşları!
Şimdi Neptün Hanıma sormak lazım?
İzmir Köy Koop'la HALA Süt Kuzusu Projesine devam etmeyi düşünüyor musunuz?
Bu projeye dahil olmanız nedeniyle İzBB'yi zarara sokup/sokmadığınızı, karı-koca kafa kafaya verip açıklamayı düşünür müsünüz?
Başka bir deyişle; İzmir Köy Koop olarak Süt Kuzusu Projesi kapsamında İzBB'den 5 KURUŞTA olsa alacak/borç durumunuz hakkında açıklama yapacak msınız?
Ya da İzBB Başkanı Cemil Tugay'a buradan sesleniyoruz; Soyer'lerden "NUR TOPU" gibi kucağınıza bırakılan 150 Milyon TL (Üzeri de olabilir) bu borcu ne zaman ödemeyi düşünüyorsunuz?
Bilindiği şekliyle; Tire Süt Koop'un üreticlerinin neredeyse yüzde 50 ve üzeri, emek yoğun ve geleneksel bir şekilde süt üreticilerinden oluşuyor...
Türkçesi, Tire ve civar köylerde yaşayan üreticilerin çoğu 2-3, 4-5 inekle süt üreten Hatice Nineler... Mehmet Amcalar... Tire Süt Koop'a döktükleri sütlerden gelen parayla yaşamlarını sürdürmekteler... Tire Süt Koop bu üreticilere 1 ay döktükleri sütün parasını ödemediği taktirde biliniz ki; yaşamları alt-üst olur, açlıkla burun buruna gelirler!
Sayın Başkan Tugay, kaldırım yapan, yollara asfalt yaması yapan müteahhitler 2 ay para almadıklarında, iflas bayarağı çekmeyecekleri bibi; Tire Süt Koop, 1 ay üreticiye para ödemediği taktirde; bu NİNELERİN, AMCALARIN inekleri de aç kalır! Hangi parayla yem alabilirler? 
Sizden ricamız; nasıl ki Aykut Erdoğdu vakasında dimdik durduğunuz gibi; bir an önce İzBB'nin Tire Süt Koop'a olan borcunu kapatmanız yönünde olacaktır!
Ha... Yazdıklarımızda fazlalık yoktur, eksiklik olabilir... Soyer çifti de karı-koca Tire Süt Koop'a bıraktıkları borç hakkında açıklama gönderebilirler!
Tabii ki süslü püslü laflar kullanmadan, Anadolu insanının diliyle yayınlarız!
En azından İzmir'in Soyer'lerin elinde 5 yıl neler çektiğine kendileri de katkı koymuş olurlar diyoruz!
Çav Bella...
Aşkla İzmir...
Çok nefes...
Çok renk...
İsterseniz; sayın Mustafa Tunç Soyer, sayın Neptün Soyer, sayın Cemil Tugay'a bıraktığınız Tire Süt Koop borçları hakkında medyamızın güzide İnt TV'sinden açıklama yapabilirsiniz!
Bakalım Sayıştay'ın raporu nasıl çıkacak?

 

    

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.