İzBB'nin "mozerella peyniri" üretmek için dağıttığı mandalara ne oldu? Hala söğüt dalında mı pinekliyorlar?

İzBB'nin "mozerella peyniri" üretmek için dağıttığı mandalara ne oldu? Hala söğüt dalında mı pinekliyorlar?

Manda dağıtım töreninden: "Hedefimiz manda sütünden katma değeri yüksek, İzmir’e özgü ve tüm dünyaya pazarlayacağımız İzmir mozerellası gibi ürünler üretmek."

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin resmi web sitesinde 17 Temmuz 2021 tarihli haberde şunlar yazıyor: "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi manda yetiştiriciliğinin yeniden can bularak İzmir mozerellasının dünya markası haline gelmesi amacıyla iki yıl önce başlattığı destek programı kapsamında bu kez Bergama'da 134 Anadolu mandasını 39 üreticiye hibe etti."
134 Adet manda dağıtımı için tören düzenlenmiş ve mandaları da Mustafa Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer 39 Bergamalı üreticiye teslim etmiş.

17072021-112024-0.jpg

17072021-111950-0.jpg

Manda dağıtımıyla ekosistem halkaları yerine koyuluyor
Manda dağıtım töreninde İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer de “Mandalar sulak alanda yaşar. Su varsa yaşam var, döngü var. Doğadaki her şey birbirine bağlı. O zincirin halkalarını biz keyfimize göre söküp almışız. Şimdi ise manda dağıtımıyla tekrar o halkaları yerine koyduğumuz bir yerdeyiz. Manda su sever. Manda yetiştiriciliği yapan bir üreticinin ve onu destekleyen birliğin, o birliklere destek veren bakanlığın dolayısıyla devletin o mandanın yetiştirileceği sulak alanları yaratması gerekir. Tekrar eski sulak alanlarımıza kavuşabileceğimizi düşünüyorum manda yetiştirerek. Mandanın su kıtlığı, kuraklık yaşarken bizi kurtaracağını düşünüyorum. Ekonomiden önce ekolojiyi konuşmalıyız. Bu artık ortada. Doğaya sahip çıkacağız. Ekolojik sistemde insan nerde olduğunu iyi bilecek" bu lafları etmiş.

“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonunun somut ve önemli adımlarından bir diğerini atmak için bir arada olduklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da “Ciddi boyutlara ulaşan doğa tahribatı sonucu tarım ve hayvancılığın aldığı yaralara çare olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Tunç Soyer’in önderliğinde var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” gibisinden engin ve anlam derinliği olan kelimelerden oluşan cümlelerle Bergamalı üreticilere naturel bir dilden hitap etmiş!
İzmir Büyükşehir resmi web sitesinde bir tık geriye gidiyoruz ve bu haber karşınıza çıkıyor: 17 Şubat 2020

27022020-13450-0.jpg

27022020-13457-0.jpg

27022020-134451-0.jpg

"Büyükşehir’den manda yetiştiriciliğine destek" başlığındaki haberde Mustafa Tunç Soyer'de düzenlenen törende: "Hedefimiz manda sütünden katma değeri yüksek, İzmir’e özgü ve tüm dünyaya pazarlayacağımız İzmir mozerellası gibi ürünler üretmek." demiş ve habere bu laflar da eklenmiş: "İzmir Büyükşehir Belediyesi 50 yıl önce yok olan manda yetiştiriciliğini Selçuk'ta yeniden canlandırmak için dokuz kadın üreticiye bugün 28 manda hibe etti. Manda hibe edilen dokuz kadın Büyükşehir’in verdiği bakım, besleme, barındırma ve sürü yönetimi eğitimlerini tamamlayarak manda almaya hak kazanmıştı."
Sizin anlayacağınız İzBB web sitesi sürüsüne bereket diyeceğiniz manda haberleri ile dolu! Haberlerdeki fotoğraflara bakıldığında; Soyer'lerin "bayram çocukları" gibi neşelerinin ve keyiflerinin yerinde olduğu gözleniyor!
İzmir'in güzide medyası da mandaların fesleğen gibi hortumla sulanırken çekilen fotoğraflarını kullanarak "Başka Bir Tarım Mümkün" projesine destek vermiş!

buyuksehir-den-iki-ilcede-manda-hibesi-mozarella-nin-donusu-1150319.png 

Bu da Selçuk'taki üreticilere dağıtılan mandaların nereden alındığını gösteren ihale belgesi:

opera-anlik-goruntu-2024-04-30-102610-app-ihalepro-com.png

İlerliyoruz...

man.png

man1.png

Dönemim İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer, "İzmir mozerellası" sevdası yolunda 3 ihalede İzmir'in 2 Milyon 151 Bin 800 TL'sini harcamış...
İyi de yapmış hani!
Peki, bugüne kadar çevrenizde "mozerella" peynir almak için Havra Sokağına giden bir komşunuzu, tanıdığınızı gördünüz mü? 
Bizler görmedik!
Fakat, mozerella peynirinin vatanının İtalya olduğu, pizzalarda kullanıldığını bilinir. İtalyanlar mozerella peyniri üretiminde "şirden mayası" kullanırlar. Aynı zamanda İtalyan hükümeti şirden mayasının kullanılması içinde kanun çıkarmıştır ve asırlardır İtalyalı üreticiler mozerella peyniri üretimide şirden mayası kullanmak zorundadır! Aksi taktirde suç işlemiş olurlar.  
Şimdi... Bir Büyükşehir Belediye Başkanının işi midir mozerella peyniri üretme sevdasına düşmek? 
Bu neyin kafasıdır?
Ya da "Başka Bir Tarım Mümkün" adında 4 kelimeyi yan yana getirerek İzmirlilerin milyonları savurmak yazık, gügah değil midir??
Soruyoruz şimdi... Mandalara ne oldu?
Hala söğüt dalında mı pinekliyorlar? 
Belevi gölünde mi debeleniyorlar?
Hani mozerella peynirini dünyaya pazarlayacaktınız? 
Dünya ülkelerine kaç gram mozerella peyniri ihraç ettiniz?
Haydin açıklayınız da bütün İzmir, Türkiye duysun mozerella sevdanızı!!!???
Bir belediyenin işi midir mozerella peyniri üretmek, dünyaya pazarlamak?
Bu peynir bu kadar önemlidiyse, bu ülkede süt ve süt ürünleri sektöründe onlarca yüzlerce fabrika var... Bu düşünceniz de madem ki bu kadar kıymetliydi, neden gidip bu projenizi sunup o firmalara CEO olmadınız? 
Çok merak ediliyor; Soyer'ler sokağa çıktıklarında kaç kişi selem verir diye... Nerede şimdi o paltonuzu tutarak ve arkanızdan seyittiren yalakalar, soytarılar? Nerede???
Şaka değil... Mandalara ne oldu?
Öldüler mi?
Gidin şimdi Selçuk'ta manda verdiğiniz üreticilere sorun bakalım mandalara ne olmuş? 
Susuzluk ve çamursuzlukta güneşin anlında anlanırken çatlayıp ölmüşler midir?
Ya da kasabın bıçağının altına yatırılmış mıdır?
Gidin bakın araştırın kaç tanesi yaşıyor?
Manda yetiştiriciliği, üreticiliği yapmak çocuk oyuncağı işler midir?
İzmir'de kaç hayvan üreticisi biliyordur mandanın en az 11-12 ayda doğum yaptığını?
Yahu... Bizler bu tepesi delik yaptığınız işleri yazarken bile sıkılıyoruz! Karı-koca sizlerde hiç mi sıkılma duygusu yok?
Gösterin doğru dürüst yaptığınız bir işi... Yüz tane de biz koyalım yanına! Varsa tabii ki!!!
Bakın, Soyer, Seferihisar Kurtuluş Günü Kutlamalarında "Seferihisar'ın emlak değeri 10 kat arttırdım" demişti... Her halde Seferihisar Belediye Başkanlığının 9. yılıydı... Dinleyicilerin arasında Ruktay Aziz de bulunuyordu... "Hooppp hoooppp" diyerek yerinden kalkıp gitmişti...
Peki, bugün Soyer'in Seferihisar Belediyesinde sattığı taşınmazları 20 MİLYAR TL'ye geriye abilir misiniz?Alamazsınız!
O taşınmazlar bugün satılmamış olsaydı, Türkiye'de en zengin Belediye olarak her halde Seferihisar göseterildi... 
Komik gelebilir... İzBB'nin İzmir içindeki 30-40 tane WC işletilmesine bir yılda kaç milyon TL verdiğini biliyor musunuz?
En az 120 Milyon!
Bereket versin bu yılki ihaleyi İzmir-Balçova merkezli bir şirket kazanmış!
Yoksa 120 Milyon İstanbullu şirketin kasasına girecekti!
Daha da ilginç... Geçen yıl WC'leri işleten şirkete parası nasıl ödendi biliyor musunuz? 
Aziz Bey'in Uzundere'de yaptırdığı sosyal konutlardan daireler verilerek!
WC işletmesi için ödeyecek paran yoksa ne diye çıkarsın be ihaleye!
Kısacası Soyer'lerin o kadar tepesi delik işleri var ki... İnanın yaz yaz bitmez... 
İçinden "Soyer" geçen haberlerimiz devam edecek...

Azdavaylı Hasan'dan geliyor: 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.