Cemil Tugay, Soyer'lerin delip geçtikleri "Süt Kuzusu" projesinin altından nasıl kalkacak?

Cemil Tugay, Soyer'lerin delip geçtikleri "Süt Kuzusu" projesinin altından nasıl kalkacak?

Aziz Kocaoğlu'nun 15 yıl Tire Süt Koop'la birlikte sorunsuz yürüttüğü ve Türkiye'ye örnek olan "Süt Kuzusu" projesi, Soyer'lerin elinden İzBB Başkanı Cemil Tugay'a "enkaz" olarak mı devir oldu? Süt Kuzusu projesi bugün ne vaziyette?

A+A-

Önceliği Seferihisar'ın önemli ismi ve Soyer'leri çok yakından tanıyan Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Cumhur Eriş'in Soyer'ler tespitine yer verelim: "Suladıkları ağaç kurur!"
Eriş'in bu tespiti üzerinden Aziz Kocaoğlu döneminde 15 yıl sorunsuz ve giderek büyüyerek Tire Süt Koop'la yürütülen "Süt Kuzusu Projesi"ne bakıldığında, "cuk" diye oturduğuna tanık olursunuz!
Süt Kuzusu Projesinin bugün kü haline bakıldığında da Mustafa Tunç Soyer'in yeniden aday yapılmadığına yetip arttığını görürsünüz diye düşünüyoruz... 
Malumunuz; Soyer'lerin "sata sata" 10 yıl süren Seferihisar saltanatları, KK tarafından İzBB adaylığı ile ödüllendirilmiş, Seferihisar enkazını kaldırmak da İsmail Yetişkin'e nasip olmuştu!
2019 seçimlerinin ardından Seferihisar belediyesinin önemli bir bürokratı Soyer sonrası Seferihisar belediyesini şöyle değerlendirmişti: "Soyer'in cenazelerini kaldırıyoruz!"
Telegram Haber, Soyer'in İzBB'li ilk günlerinde eş Neptün Soyer'in Tire Süt Koop ütopyasına deşifre ediyor; Tire Süt Koop'un Soyer'lerin eline geçmesi durumunda batacağını, üreticilerin de sefalete sürükleneceğini rapor haline getirmiş, İstanbul'lu bir iş insanı kanalıyla raporun da KK'ya ulaşmasını sağlamıştı... 
Belki de KK siyasi hayatı boyunca yaptığı en doğru bir iş oluyordu ve Neptün Soyer'in Tire Süt Koop rüyası da suya düşüyordu!
Şu nu belirtmekte yarar var; Mustafa Tunç Soyer, ne Seferihisar'da ne de İzmir'de süren 15 yıllık belediyecilik serüveninde geride elle tutulur eser bırakmamışsa, bunda en büyük payın da Neptün Soyer'e ait olduğu bilinmeli!

Soyer'lerin kooperatifçilik dalındaki faaliyetleri!

Neptün Soyer'in Tire Süt Koop rüyası çıkmaz ayın 15'ine düşünce; İzmir Köy Koop faaliyetleri gündeme geliyor! 
Neptün Hanım bir yanda Tire Süt Koop başkanlığı lobi faaliyetlerini sürdürken, bir yanda da Süt Kuzusu Projesine dalıyordu!

İşte Neptün Soyer'in Süt Kuzusu Projesine başladığının ilk belgesi: 

sut-002.jpg

Neptün Hanım, başkanlığını yaptığı İzmir Köy Koop'la aldığı/verilen bu ihale ile 15 yıldır Tire Süt Koop'la devam eden Süt Kuzusu Projesine dahil oluyordu!
İşte Neptün Hanımın İzmir Köy Koop.'la İzBB'de yakaladığı ihale cirolarından bazıları: 
2023/458707 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Ceviz İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 100.000,00 TRY
2023/109082 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 34.075.000,00 TRY
2022/810403 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 19.800.000,00 TRY
2022/1197250 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 27.637.500,00 TRY
2022/385182 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 15.610.000,00 TRY
2022/50178 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 25.760.000,00 TRY
2021/413503 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 22.815.000,00 TRY
2021/323168 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Enginar Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 125.000,00 TRY
2021/396987 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Konserve Kavurma Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 424.270,00 TRY
2021/47402 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 20.600.020,00 TRY
2020/259338 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Taze Enginar Alımı 22-6/ 48 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 20.000,00 TRY
2020/749762 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı 22-2/45 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 314.300,00 TRY
2020/373710 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 5.163.500,00 TRY
2020/12569 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Yağlı, Uzun Ömürlü, İçme Sütü Alımı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 12.100.000,00 TRY
2019/348541 İZMİR KÖY KOOP.BİRLİĞİ S.S. Süt İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI DOĞRUDAN TEMİN ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 3.800.000,00 TRY

İzmir Köy Koop'la Neptün Hanımla birlikte, Birliğine üye olan Koop'ların da bahtı açılıyor, Tunç Soyer'den de DEV bir proje devereye sokuluyordu: "Halkın Bakkalı!"
Halkın Bakkalı adında koop ürünlerinin satışına başlanılırken, peş peşe şubeler açılıyor, "güvenli gıda" lafları arasında Soyer'lerin mutlulukları İzmir medyasının güzide kalemleri tarafından yere göğe sığdırlamıyordu!
Türkçesi, Halkın Bakkalına Soyer'lerden daha çok İzmir'in güzide medyası seviniyordu!
Adeta İzmir medyasında Neptün Hanımı İnt TV'lerine çıkartıp misavir edenler, Pulitzer ödülü kazanmış havası ile İzmir'de turluyordu!
Sizin anlayacağınız İzmir, Soyer'ler tarafından "Aşkla" yönetilirken, İzmir'in güzide medyası da üzerine düşeni fazlasıyla ifa ediyordu!
Hal böyle iken, 2 yıla varmadan Halkın Bakkalı iflas bayrağını çekiyor, Halkın Bakkalı da Avni Anıl'ın "Aşk Bu Değil Yapma Güzel" şarkısı eşliğinde tarih sayfalarında yerini alıyordu!  
Tarihler 15 Haziran 2022'yi gösterirken, Telegram Haber, İzmir Köy Koop'a üye kooperatiflerin İzBB'de ihale rekoruna imza attıklarını manşetine taşıyordu: "İzmir Köy-Koop üyesi kooperatifler 114 iş gününde İzmir Büyükşehir'de 1350 kusur ihale kazandılar! İzmir Köy-Koop üyesi kooperatifler 114 iş gününde İzmir Büyükşehir'de 1350 kusur ihale kazandılar!
Telegram Haber, 7 Mayıs 2022 tarihinde "Dünyada eşi görülmemiş bir rekor! İzmir Büyükşehir'den İzmir Köy-Koop ve üyelerine 1164 ihale çıktı ve 110 milyonluk ciro yakaladılar! Dünyada eşi görülmemiş bir rekor! İzmir Büyükşehir'den İzmir Köy-Koop ve üyelerine 1164 ihale çıktı ve 110 milyonluk ciro yakaladılar!" haberini manşetine taşımıştı!
Çok ilginçtir, aynı zamanda İzmir Köy Koop.'ta Neptün Hanımın 2. Başkanlığını yapan ve Gereli Köyü Koop. Başkanı olan Mustafa Gerçek'in kooperatifçilik başarıları Gereli Koop'un batırmasıyla sonuçlanırken; aynı zamanda Ödemiş ve İzBB Meclis Üyesi olan Gerçek, CHP tarafından ödüllendiriliyordu: Ödemiş Belediyesi Meclis Üyeliğinden Siyasi Başkan Yardımcılığına terfi! 
Ne hoş değil mi?
Gel de şimdi "Hak", "Hukuk", "Adalet" diye slogan atma! 
Şimdi tekrar dönelim Neptün Hanımın Süt Kuzusu Projesindeki başarılarına...
Neptün Hanım, deyim yerindeyse eşi Tunç Soyer'den gelen "garanti pastıra" süt alımları çerçevesinde gövdesini yerleştiriyordu Süt Kuzusu Projesine... (Bu arada atlamayalım, Aziz Bey döneminde 6 yaşına kadar çokcuklara süt dağıtılırken, Soyer'ler süt dağıtımını 5 yaşla sınırlıyor!)
Tire Süt Koop, Süt Kuzusu Projesinde kapana kısılıp 2. plana itilirken, Neptün Hanımın dağıtımı 26 ilçeye kadar çıkıyor! 
Peki, Neptün Hanımın köylerde "soğuk zincir" üreticilerin hizmetine sunduğu süt toplama tankları, soğuk zincir süt taşıma tankerleri mi mevcuttur?
Hayır!
Neptün Hanım, dökme süt alıyor, önceleri İzmir'de sonraları İzmir dışında paketlettiriyordu!
Eh... Size destek veren kocanızsa; her işin üstesinden gelinmez mi?
Tire Süt Koop'un Süt Kuzusu Projesinde dağıtım alanının daralması, dağıtım araçları ile personelin yatmaya başlaması ve operasyon Tire Süt Koop'tan İZENERJİ'ye personel transferleri ile sürdürülüyordu!
Peki, 50'ye yakın Tire Süt Koop'tan İZENERJİ'ye transfer edilen personel sütleri nasıl dağıtacaktı?
Kağnı arabasına yükleyipte mi İzmir'in ilçelerinde dağıtım yapacaktı?
Yine bu açmazda da eş Tunç Soyer devreye giriyordu! 
Yaklaşık 100 Milyon TL'nin üzerinde dağıtım aracı İzBB tarafından kiralanıyor, İzmir Köy Koop'un yürüttüğü Süt Kuzusu Projesinin emrine veriliyordu!

Süt Kuzusu Projesi bugün ne aşamada?

Neptün Hanıma her halde en son süt ihalesi geçtiğimiz yılın Temmuz ayında verilmişti... Sayıştay'ın İzmir Köy Koop'a ilişkin raporu nasıl çıkacaktır orasına her halde bu yıl içinde öğreneceğiz de; düne kadar 6 aylık ihaleler şeklinde çıkılan ihaleler 2024 yılında acaba neden 2 aylık dilimlere dönüştürülmüştür?
Edinilen bilgilere göre; İzmir Köy Koop'un 2024 yılı içinde süt dağıtımı yapmadığı belirtiliyor!
Yeniden Süt Kuzusu Projesinde 1. sıraya yerleşen Tire Süt Koop'un da halen İzmir 30 ilçesinde çocukların Ocak ve Şubat 2024 aylarındaki haklarını dağıttıklarını ve bitirmek üzere oldukları öğrenildi!
Başka bir deyişle; İzBB'de 2 aylıkta olsun henüz Mart-Nisan ayı süt ihalesi de gerçekleştiremediği için, çocukların Mart-Nisan ayı süt haklarının havada kaldığı hatta, Mayıs-Haziran ayı içinde 21B'den bir ihaleye çıkılacağı belirtiliyor!

Görünen şekliyle; çocukların Mart-Nisan ayları süt hakları çıkmaz ayın 15'ine kalırken; yeni İzBB Başkanı Cemil Tugay'ın da bu arap saçına dönen bu işlere nasıl bir çözüm getireceği de netleşmiş değil!
Başkan Tugay, belki de Neptün Hanımı kıramayabilir... Ne de olsa önceki başkanın eşi... Neptün Hanıma "Arabalar, dağıtım personel bizden. Bildiğinizden şaşmayınız." dağıtıma devam edin bile diyebilir...Neden olmasın!!!
Yalnız... 
Başkan Tugay seçim gecesi ne demişti: "Aday olamayanlarla da uğraştık!"
Hiç bir seçim kolay kolay kazanılmıyor...
Ancak... Mesele seçimin kazanılmış olmasıyla da bitmiyor... İcraatlarınızla da o koltuklarda halk tarafından taçlandırılıyorsunuz...
Bu bağlamda, Başkan Tugay'ın da Süt Kuzusu Projesininde Soyer'ler dönemini baştan sona masaya yatırmasını öneriyoruz! 
Başta, kamu zararı var mı?
Bunları tek tek inceletip İzmir halkıyla paylaşmak durumunda değil midir?
Ya da KK gibi sorunu görmezden gelip, zamana yayıp küllenmesini bekleyecektir? 
Gerçi hepsi de birbirlerine hemşeri!
Bakalım Kalanlı Başkan Tugay'ın Süt Kuzusu Projesinde yoğurt yiyişi nasıl olacak? 

Not: Çok daha fazla detaylar için BKZ Telegram Haber arşiv!
Soyer'ler dönemi Süt Kuzusu Projesi haberlerimiz sürecek...

20120919-8788-89089.jpg

Aziz Bey döneminde Tire Süt Koop'un çözüm ortaklığında dağıtımlar 6 yaş grubuna kadar sorunsuz bir şekilde sürdürülüyordu!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.