Neptün Soyer, Tire Süt Koop'un peşini bırakmıyor! Yeni aldığı süt ihalesi 23 milyon...

Neptün Soyer, Tire Süt Koop'un peşini bırakmıyor! Yeni aldığı süt ihalesi 23 milyon...

Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesine son sattığı 22 milyon 815 bin liralık sütü, 143 günde İzmir'in 24 ilçesinde dağıtacak!

A+A-

Neptün Soyer... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi... Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Neptün Soyer'in kooperatifçilik faaliyetlerinde önünün açıldığı görülüyor... Başkanı olduğu İzmir Köy-Koop Birliği adı altında kooperatifçilik faaliyetlerini hızlandıran Neptün Soyer, deyim yerindeyse 7/24 kooperatifçilikle yatıp kalkıyor!

Büyükşehir kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; İzmir Büyükşehir'e ürün satan ya da İzmir Büyükşehir'in ürün satın aldığı tüm kooperatifler birer İzmir Köy-Koop üyesi! 

Kaynaklar, İzmir Köy-Koop'a üye olmayan kooperatiflerin, İzmir Büyükşehir'e ürün satabilme şanslarının üye olanlara oranla çok düşük olduğunu aktardı! Türkçesi; üretici kooperatiflerin İzmir Büyükşehir Belediyesine Neptün Soyer'in kontrolünün, bilgisinin dışında ürün satmaları zor görünüyor!

Bilindiği üzere; Neptün Soyer'in hedeflerinin arasında Tire Süt Koop'un başına geçmekte yatıyordu! Bu yönde Tire ekseninde yaptığı çalışmalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rapor dahilinde iletilmiş, devamında Tire Süt Koop Başkanı Mahmut Eskiyörük Ankara'ya çağırılmıştı... Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tire Süt Koop arasında 15 yıldır devam eden "Süt Kuzusu" projesinde "söz sahibi" ya da başka bir deyişle "belirleyici" olmak istiyordu... İçindeki bu hırs, eşinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla da tavan yapıyordu...

İlginç olan, günde üç öğün "hak", "hukuk", "adalet" diye bağıran CHP'yi yönetenler ne hikmetse konu Soyer'lere gelince üç maymunu oynamaya devam ediyorlardı... 

Öncelikle;

İzmir Köy-Koop Birliği "ÜRETİCİ" bir kooperatif midir?

Binlerce inek besleyip, SÜT mü üretiyor?

Milyonlarca liralık sütleri nasıl ve nereden temin edip, nerede muhafaza ediyor, ambalajlayıp, Süt Kuzusu projesi çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesine satıyor?

Kanun: 4734 sayılı Kanunu’nun 3. Maddesinin a bendine göre ihale yapılabilir mi diye maddeyi iyice bir okuyalım: Kanunun “İstisnalar” Başlıklı 3. Maddesinin a bendinde, “Kanun kapsamına giren kuruluşlarca, kuruluş amacı veya mevzuatı gereği işlemek, değerlendirmek, iyileştirmek veya satmak üzere doğrudan üreticilerden veya ortaklarından yapılan tarım veya hayvancılıkla ilgili ürün alımları ile 6831 sayılı Orman Kanunu gereğince orman köyleri kalkındırma kooperatiflerinden ve köylülerden yapılacak hizmet alımları” diyor...

Neptün Soyer'in İzmir Köy-Koop Birliği, 4734 sayılı Kanunun 3. Maddesinin a bendine göre satış yapabilmesi mümkün müdür?

Kanun apaçık ortada!

Sayın Kılıçdaroğlu'nun meşhur sözlerindendir: "Elinde belgesi olan savcılığa gitsin!" Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyoruz; "Siz ne güne duruyorsunuz?", "Siz niye CHP Genel Başkanı sıfatı taşıyorsunuz?", "Ne yani önünüze konulan belgenin gereğini yerine getirmek, görevleriniz arasında değil midir?" (Buyurun o zaman aşağıdaki ihale belgeleri hakkında iki çift söz ediniz de bizlerde hak, hukuk, adalet kavramlarını neden üç öğün bağırdığınızı görüp, anlayalım!) 

Sizler değil misiniz Yılmaz Özdil'in, Bekir Coşkun'un sizleri eleştiren yazılarını paylaşanları partiden atan? Hangi parti üyeniz, hangi vatandaş sizlere güvenip elindeki belgelerle savcılığa gidebilir? Sizler değil miziniz TCK 235'ten hüküm giyen yandaşlarınızı kurtarmak için TCK 235'te indirime gidilmesini TBMM'ye taşıyıp, geçirten? 

Neyse... Araya sıkıştırmış olmayalım da; sayın Kılıçdaroğlu, milli/yerli sermayenin de size karşı güveninin kalmadığı, üstünüzü çizdiği, hatta Cumhurbaşkanlığı adaylığınızla ilgili ortaya atılanların da milli sermayeye karşı bir savaş olarak değerlendirildiği konuşuluyor! Nerede mi? Konuşulmadığı yer mi kaldı sayın Kılıçdaroğlu? Danışmanlarınız ne güne duruyor, yoksa kulaklarında vazaline batırılmış yüzme tıkacıyla mı dolaşıyorlar? Ekim 2019'da yazmıştık ama, sanırım Ekim 2021'de CHP adına güzel şeyler olacak!

Neptün Soyer, İzmir Köy-Koop Birliği olarak, kocasının Başkanı olduğu İzmir Büyükşehir'e bu en son süt ihalesi ile elde ettiği cirosunu 65 milyon 362 bin 90 liraya çıkarmış görünüyor... 

Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir'e ilk süt satışını 2 Ağustos 2019'da gerçekleştiriyor: 3 milyon 800 bin TL.

Neptün Soyer, 2 Ağutos 2019 ile 30 Temmuz 2021 tarihleri arasında (Sözleşme tarihlerine göre) 6 ihalede, eşinin Başkanı olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesine 64 Milyon 792 Bin 820 Liralık süt satmayı başarmış görünüyor!

Neptün Soyer'in Başkanı olduğu İzmir Köy-Koop Birliği, İzmir Büyükşehir'e sütün dışında 3 ihalede 569 Bin 270 Liralık kavurma ve enginar satma başarısını göstererek; iki yılda 65 Milyon 362 Bin 90 Liralık ciro elde etmiş oluyor.

Köy-Koop'çu Neptün Soyer ile Tire Süt Koop'çu Mahmut Eskiyörük, 'barış çubuğu' mu tüttürdüler? Köy-Koop'çu Neptün Soyer ile Tire Süt Koop'çu Mahmut Eskiyörük, 'barış çubuğu' mu tüttürdüler? (30 Temmuz 2021) Başlıklı haberimizde; Tire Süt Koop'un İzmir Büyükşehir'e 24 Milyonluk süt satışı ile Süt Kuzusu prejesinde yeniden küllereinden doğduğuna işaret etmiş, Neptün Soyer'e "Ne dersiniz İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir'e üreticisi olmadığı süt ürününü satmaktan geri adım atmış olabilir mi?" sorusunu yöneltmiştik!

Meğer Neptün Soyer'in Süt Kuzusu projesine olan ilgisi daha da artmış! Tire Süt Koop'a verilen ihalenin hemen ardından Neptün Soyer'e de İzmir Büyükşehir Belediyesi süt ihalesi vermiş!

Önceki gün; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bir konu hakkında Savcıların resen devreye girmesinin gerektiğinden söz ediyordu konuşmasında...

Görünen şu ki; ortaya çıkardıklarımız, yazdıklarımız bir yana, hiç bir şey DEVLETİN gözünden kaçmıyor! Devlet son dakikaya kadar sabır eder! Lütfen bu detayı da atlamayalım! Devlet, öyle "bizim belediye başkanlarımız her kuruşun hesabını verir" palavralarını da yemiyor artık! İki yılı geçti ki yerel yönetimlerdeki gidişatın "Devlet Meselesi" olduğunu yazalı...

Ne dersiniz zamanı gelmiş midir?

İŞTE NEPTÜN SOYER'İN İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E 9 İHALEDE 65.3 MİLYONLUK SATIŞ CİROSU YAKALADIĞI BAŞARILI İHALE BELGELERİ:

ad89ff.png   

 

1ng.jpg

ad89b.jpgadsizo99m1-001.jpg

ad89ffnnn.jpg

Not: Tire Süt Koop, Süt Kuzusu projesi çerçevesinde İzmir'in 6 ilçesinde süt dağıtıyor. (Bilgi: Başkan Eskiyörük'e aittir.) Ayrıca; Soyer'in Başkanlığında Tire Süt Koop'un İzmir Büyükşehir'deki süt cirosu: 46 Milyon 7437 Bin 200 TL.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.