KÖYKOOP'un Bayraklı'da dağıttıktan sonra geriye topladığı bozuk sütler 27 Ton mu?

KÖYKOOP'un Bayraklı'da dağıttıktan sonra geriye topladığı bozuk sütler 27 Ton mu?

Sütlerin bozuk çıkmasına tepki gösteren aileler, "Verilen sütleri her ihtimale karşı bebeklerimize içirmeden önce tadıyoruz. İyi ki tedbirli davranmışız yoksa Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiften alıp, bizlere gönderdiği bozuk sütler yüzünden çocuklar

A+A-

Yeni Asır gazetesinden Metin Burmalı imzalı haberde;

Büyükşehir Belediyesi'nce o bölgeye dağıtılan sütlerin yönetim kurulu başkanlığını Neptün Soyer'in yaptığı Köy-Koop tarafından temin edildiği öğrenildi. Sütlerin bozuk çıkmasına tepki gösteren aileler, "Verilen sütleri her ihtimale karşı bebeklerimize içirmeden önce tadıyoruz. İyi ki tedbirli davranmışız yoksa Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiften alıp, bizlere gönderdiği bozuk sütler yüzünden çocuklarımız zehirlenebilirdi" dedi.

NEDENİ BELİRLENEMEDİ
2006 yılından beri 'Süt Kuzusu' projesini Tire Süt Kooperatifi ile sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılında CHP'li Tunç Soyer'in talimatı ile yönetim kurulu başkanlığını Neptün Soyer'in yaptığı İzmir Köy-Koop Birliği üyesi kooperatifleri de bu projeye dahil etti. Böylece Büyükşehir çatısı altında belirli bölgelere Köy Koop üyesi kooperatiflerden tedarik edilen sütler de dağıtılmaya başlandı. Bayraklı Emek Mahallesi'nde geçtiğimiz gün ise, 1-5 yaş aralığındaki çocukları için başvuru yapan ailelere Köy Koop'tan temin edilerek dağıtılan bazı sütlerin bozuk olduğu ortaya çıktı. Emek Mahallesi 7257 Sokak ve çevre sokaklarda yaşanan olayda, dağıtılan sütlerin son kullanma tarihlerinin geçmemiş olmasına rağmen sütlerin zamanında önce bozulmuş oldukları anlaşıldı. Dağıtılan sütlerin hangi koşullarda saklandığı ya da nasıl kısa zamanda bozuldukları ise henüz belirlenemedi.



GÜVENİMİZ SARSILDI
AİLELER teslim aldıkları sütleri çocuklarına içirmeden önce tattıklarında şok yaşadı. Mahalleli bir anne, ihmale dikkat çekerken, belediyenin dağıttığı sütü önce kendisinin tattığını, bozuk olduğunu anlayınca da yetkililere haber verdiğini söyledi. Aynı mahallede yaşayan başka bir aile ise dağıtılan sütlerin bozuk çıktığı belirterek, "İlk tattığımızda tadı ekşi geldi. Bardağı boşalttığımızda da yoğurt gibi olmuştu. Sanıyorum saklama, taşıma soğuk zincirine dikkat edilmiyor. Çocuklarımıza içirmediğimiz için çok şükür bir sorunla karşılaşmadık. Yetkilileri aradık, 2 saat içerisinde gelip sütleri yenileri ile değiştirdiler ancak bu sütlere karşı güvenimiz sarsıldı. Önceden kendimiz tatmasaydık, evladımızın zehirlenme riski yüksekti" diye konuştu.

Haberde; geriye toplanan süt miktarı yer almıyordu... İzmir Büyükşehir Belediyesi kaynakları, bozuk çıkan ve geriye toplanan süt miktarının 27 ton olduğunu öne sürdü!

Telegram Haber; 

13 Şubat tarihli "Al sana online ihale!" başlıklı haberinde;

KÖYKOOP'a;

"Tire Süt Koop 15 yıldır okul sütü ve süt kuzusu projesini başarı ile yürütüyor... Üreticiden işletmeye kadar sütü soğuk zincir ve her türlü mikrobiyal kontrolü ile İzmir'e getiriyor. Sütün işletmeden tüketiciye kadar ki sürecini de en iyi alt yapı ile yürütüyor. Ve 1 tek çocuk bile zehirlenmesi olmadı, 1 tek şişmiş süt paketi olayı yaşanmadı...

Peki, KÖYKOOP'un böyle bir alt yapısı var mı? 

Peki, KÖYKOOP'un sütleri ile Tire Süt Koop'un sütleri, aynı marka ile aynı projede olması mümkün mü?

Eşit miktarda, eşit para ile alınan bu sütlerde, KÖKOOP'tan olası gelecek riskler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi nasıl baş edebilecek???!!!"

Sorularını yöneltmişti!

Kaynakların iddiasına göre; o zaman 27 tonluk sütün ceremesini kim çekecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi mi?,

KÖYKOOP mu?

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.