İşçiler İZENERJİ'den... Araçlar İzBB'den... Peki, Köy-Koop sütleri kaç aydır dağıtamıyor?

İşçiler İZENERJİ'den... Araçlar İzBB'den... Peki, Köy-Koop sütleri kaç aydır dağıtamıyor?

İzmir Köy-Koop başkanı Neptün Soyer, kaç aydır Süt Kuzusu projesinde kazandığı ihalelerin gereğini yerine getiremiyor?

A+A-

Neptün Soyer... İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'in eşi ve İzmir Köy-Koop başkanı...
Neptün Soyer, İzBB başkanı eşi sayesinde Aziz Kocaoğlu (Önceki İzBB Başkanı) tarafından başlatılan ve 15 yıl sorunsuz Tire Süt Koop'la gerçekleştirilen "Süt Kuzusu" projesine "tedarikçi" ve "dağıtıcı" olarak dahil olup ticari faaliyetlerine bir yenisini daha eklemişti...

Bir önceki haberimizde; Köy-Koop'un alt yapısının Süt Kuzusu projesine uygun olup olmadığını gündeme taşımış; dağıtım için elemanların Tire Süt Koop'tan (50'ye yakın) İzBB şirketi İZENERJİ'de işe alındığını, süt dağıtım işine verildiğini yazmıştık... 
Bu dakikaya kadar ne İzBB'den ne de Köy-Koop'tan "Biz Tire Süt Koop'tan hususi elaman devşirmedik. İZENERJİ'de işe sokmadık. Köy-Koop'un emrine verip ilçelerde süt dağıttırmadık" vb. gibisinden herhangi bir açıklama gelmedi!

Gönderirlerse de noktasına virgülüne dokunmadan yayımlarız! Yanıt haklarını kullanabilirler... (Hangi elemanların devşirildiğine kadar!) (Tire Süt Koop'tan da İZENERJİ'ye devşirilen şoför ve dağıtım elemanlarının net sayısının açıklamasını bekliyoruz!) 

Kaynaklarımızdan derlediğimiz iddialara göre; Köy-Koop, Şubat ayından beri de Süt Kuzusu projesi çerçevesinde aldığı ihalenin gereğini (Süt Dağıtımı) yerine getiremiyormuş!
Köy-Koop'un son aldığı 6 aylık süt dağıtım ihalesinin de günü 28 Haziran'da son buluyormuş!
Ocak ve Şubat 2023 aylarında da Köy-Koop'un sağlıklı süt dağıtımı gerçekleştiremediği, sütlerin yarım yamalak dağıtıldığı iddia ediliyor!
ea036009-5e04-457f-b35a-d4417c02a595.jpg

Kaynaklar, bu iddialarını bu yıl Gaziantep merkezli şirketten İzBB'nin kiralayıp, Köy-Koop'un emrine verdiği kiralık araçların yattığını işaret ederek, iddiaları güçlendiriyor! (Yukarıda) 

Ayrıca, kaynaklar her 6 ayda bir İzBB'nin süt alımı için çıktığı ihaleye Köy-Koop'un giremeyeceğini, yerine önce Gereli Koop'un sokulacağını, fakat, Gereli Koop'un zor günler geçirdiği için Bademli Koop'a yönelindiğini öne sürdüler!

91854.jpg
Neptün Soyer'in süt konusuna bakışı, medyada böyle yer alıyordu!

Ne hoş değil mi?
Neptün Soyer, ne kadar şanslı değil mi; yürüttüğü ticaretlerde başarılı olabilmesi için çırpınan bir kocaya sahip olması!

Neptün Soyer, süt dağıtım işindeki bu faaliyetlerinden dolayı İzBB'yi ne kadarlık bir ceremeye sokmuştur?
Bilen var mı?
Açıklayacak olan var mı?
Köy-Koop'un süt dağıtımında İZENERJİ'den temin ettiği personelin İzBB'ye olan maliyeti nedir?
İzBB'nin İzmir (ŞenTur) ve Gaziantep (Yılda) şirketlerinden kiraladığı ve Köy-Koop'un süt dağıtımında kullanımına sunduğu araçların faturası nedir? 
Açıklayabilecek olan var mı?    

Varsa... Buyursunlar... 
Bizi izlemeye devam ediniz... 

Not: İZENERJİ'den maaş alan ve Köy-Koop adına süt dağıtan personel ve şirketlerden kiralanıp Köy-Koop'un süt dağıtım işine verilen araçlar; İzBB'de kamu zararının oluşmasına neden olmuşlar mıdır? 
Belgeleriyle geliyor... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.