Şaka gibi! Kılıçdaroğlu "Yolsuzluğa kim bulaştıysa ilk 100 günde hesap soracağız" demiş...

Şaka gibi! Kılıçdaroğlu "Yolsuzluğa kim bulaştıysa ilk 100 günde hesap soracağız" demiş...

Kemal Bey bu defa "yolsuzluklar" üzerine esip gürlemiş...

A+A-

fe1bf3c9-ccc8-48e8-9827-16313dc75921.jpg

Öncelikle, balık hafızalılara hatırlatalım... Malumunuz, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin başına geçmeden öncesinde medya leşkerleri tarafından "yolsuzluklar" üzerinden siyasetle parlatılmıştı... Fakat, Kılıçdaroğlu o tv'de bu tv'de anlattığı "yolsuzluk" dosyalarından hangi birsini yargı huzurunda sonuçlandırdı ve kamu adına 5 kuruşlukta olsa maddi bir değeri kazandırabildi? Hatırlayanlar varsa buyursun göndersinler, yayımlaması bizden...

Peki, 2013 yılına kadar yolsuzluklar yapanların korkulu rüyası TCK'nın hangi kanun maddesiydi?

TCK 235... 

2013 yılının ekim ayında TCK 235'te indirime gidilmesi kanun değişikliği tasarısını TBMM'ye kim getirdi?

CHP... 

Peki, TCK 235'te yapılan bu değişiklikten sonra kimler cezaevine girmekten kurtuldu? Başka bir deyişle, bu kanun değişikliği sayesinde kaç tane CHP'li siyasi cezaevine girmekten kurtarıldı? Bu indirimden sonra yurtdışında kaçak yaşayan CHP'li belediye başkanı da 9 ay sonra yurda dönmüş ve krallar gibi davul zurna eşliğinde karşılanmış mıdır? Karşılanmıştır! Bu değişiklik (İndirim) sayesinde; yolsuzluk suçundan cezaevine girmekten kurtarılanlar, bugün milletvekili yapılarak hangi partide siyaset yapmaktadırlar?

CHP'de...

İsim isim saymaya gerek var mı?

Sayın Kılıçdaroğlu, acaba dibindeki bu isimleri tek tek bilmiyor mudur?

dsc-2395.jpg

Telegram Haber yazarlarından rahmetli Ali İzzet Oral, İstanbul'un Beşiktaş ilçesi yaşayanıydı... CHP üyesi ve CHP Beşiktaş İlçe Eğitim Sekreterliği görevini yürütüyordu... Oral, 2014 yerel seçimleri aday adaylığı ve aday belirleme sürecinin kısa bir süre öncesinde CHP'ye üye yapılan ve Beşiktaş Belediye Başkanlığına aday yapılacağı ve üye olduğu gün belli olan Murat Hazinedar'a karşı çok büyük mücadele vermişti... Hele ki, dönemin CHP genel başkan yardımcılarından Adnan Keskin'le (7 partili de şahit) aralarında otelde geçen o konuşmaları yazamaya kalksak, her halde küçük değil, dilinizin tamamını yutar dilsiz kalırsınız! 

Ali İzzet Oral, parti disiplini ve ahlakı çerçevesinde, daha yolun başında CHP tepe yöneticilerini Murat Hazinedar konusunda "bu adam partimize zarar verir" diye uyarmış olmasına karşın, CHP'yi yönetenler ne mi yaptı? Ali İzzet Oral'ı partiden atıp, Murat Hazinedar'ı Beşiktaş belediye başkan adayı yaptılar! Nasıl yapıldığını da sizlere bırakıyoruz!

Beşiktaş belediye başkanlığında 4. yılını bile doldurmadan "yolsuzluk" ve "FETÖ Üyesi" olma suçlaması ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Murat Hazinedar hakkında Ali İzzet Oral 3 yolsuzluk kitabı yazdı!

Başka bir deyişle, Murat Hazinedar'ın 4 yıllık Beşiktaş belediye başkanlığı dönemini Ali İzzet Oral anca 3 kitaba sığdırabildi! 

Yetmedi ardından dönemin CHP Beşiktaş ilçe başkanı Uğur Gedik de Murat Hazinedar'ın 4 yılını 509 sayfalık kitapta anca toplayabildi!

Peki, partisine zarar gelmesin diye çırpınan, didinen rahmetli Ali İzzet'in başına ne mi geldi? Partiden atıldı! 

Ceyhan... Rüşvetten cezaevinde değil mi?

Menemen... Yolsuzluktan görevden alınmadı mı?

Menderes... Rüşvet ve araç ihalesi yolsuzluğundan açığa alınmadı mı?

Sizler neler yaptınız? Menderes'tekine Sivas'ta VİP muamele çekmediniz mi? 

Hangi birisini yazalım?

Kuşadası mıcır yolsuzluğunu kim ortaya çıkardı? Telegram Haber... Niye zamanında müdahale etmediniz? İlla ki her şeyin üzerine devlet mi gidecek? Şimdi kalkmışsınız "yolsuzluğa bulaşanların kökünü 100 günde kazıyacağım" masalı anlatıyorsunuz!

Belediyenizin adını söyleyin, 35 saniye içinde o belediyenizdeki hangi ihalelerde nelerin döndüğünü önünüze koyuverelim! 

Önce; sizin 13 yıllık genel başkanlığınız döneminde belediyelerinizin 5-10 şirket üzerinden araç kiralama ihalelerinde ödedikleri rakamının kaç KATRİLYONA dayandığını biliyor musunuz? Abartmıyoruz; sayın Kılıçdaroğlu... Belediyelerinizin 1 yıllık araç kiralama ihalelerine giden parası ile tüm CHP'li belediyelerin araçları, iş makinaları, çöp kamyonları sıfırdan alınarak yenilebilinir! Boş verin bu yolsuzlukların üzerine gideceğim türünden lafları... 13 Yıldır bu partinin başındasınız... Belediyelerinize "kendi çöpünüzü kiralık araçlarla değil, satın alıp kendi araçlarınızla toplayacaksınız" diyebildiniz mi? Hayır! 

Eeee... O zaman nasıl bu araç kiralama ihaleleri üzerine gidebileceksiniz? Adam ne diyor çözüm üreten meclis üyesine, "İstanbul'un enayisi ben miyim. Çöp arabası kiralama ihalesine çıkacağım." Çöp kamyonlarının ihale rakamının 3'te birine alınacağını öneren meclis üyesine ne mi oldu dersiniz? Parti üyeliği askıya alındı! Aslında, böylesi hallerde hak, hukuk, adalet üçlüsünün yanına "aha demokrasi" kavramı da konsa, yakışmaz mı?  

Sayın Kılıçdaroğlu... Maltepe belediyesi ihaleleri hakkında her halde 4-5 ay öncesinde ihbarlar gelmişti... 

3-5 Haber ve 5-10 günde biteceğini düşünüyorduk... Sen misin Maltepe belediyesi ihalelerini araştıran... Birini bitiriyorsunuz arkasından 5-6 tane daha yeni yolsuzluk konuları ortaya çıkıyor... Ve bunların bir tanesi de olsa CHP'yi yönetenler tarafından bilinmiyor ve görülmüyor ha! 

İyi de Ali Kılıç ve familyasının 2014-19 döneminde edindiği serveti Türkiye'de yazmayan ulusal gazete, internet gazetesi kaldı mı? Hepsi de çarşaf çarşaf yazıp yayımlamadı mı? Bunların bir tanesini dahi olsa, sayın Kılıçdaroğlu'nun okumamış, duymamış olduğu düşünülebilinir mi? Okumadım, bilmiyorum diyorsa, o zaman neden Atatürk'ün koltuğunu işgal ediyor? 76 Yaşına geldi... Gitsin torun tombalak sevsin... 

tvxh3893-1-1-001.jpg

Sayın Kılıçdaroğlu, bir belediye başkanı neden belediye bütçesinin 4/3'lük bölümü kadarına araç ihalesine çıkar? 

Buyurunuz haberlerimizi okumaya: 

Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi! Görülmemiş çılgınlık! CHP'li Maltepe belediye başkanı Kılıç, belediye bütçesinin 4'te 3'lük kadarına araç kiralama ihalesi gerçekleştirdi!

40723.jpg

CHP'nin Seferihisar Kampı'nda Belediyeleri "otomatik" ihalelerle sömüren şirketlerde masaya yatırılacak mı? CHP'nin Seferihisar Kampı'nda Belediyeleri "otomatik" ihalelerle sömüren şirketlerde masaya yatırılacak mı? Şimdi, sayın Kılıçdaroğlu'na bundan daha güzel bir nimet sunulabilinir mi? 

Maltepe belediyesinde ihaleler nasıl otomatiğe bağlandı? Kiralık araçlar demirbaş mı oldu? İhalelerde zincirleme çağı! Maltepe belediyesinde ihaleler nasıl otomatiğe bağlandı? Kiralık araçlar demirbaş mı oldu? İhalelerde zincirleme çağı!

Maltepe Belediyesinin araç kiralama ihalelerinde kasasından 900 Milyon liraya yakın para çıktı! Maltepe Belediyesinin araç kiralama ihalelerinde kasasından 900 Milyon liraya yakın para çıktı!

41486.jpg

Maltepe belediyesi eski başkan yardımcılarının restoranda maç keyfi yarıda kaldı! Maltepe belediyesi eski başkan yardımcılarının restoranda maç keyfi yarıda kaldı!

Maltepe belediyesinden müthiş bir ihale fark rekoru daha! Kartal belediyesine 372 milyon fark attı... Maltepe belediyesinden müthiş bir ihale fark rekoru daha! Kartal belediyesine 372 milyon fark attı...

Bir ihalede peyzaj dükkanından Maltepe belediyesine 366 çeşit ve binlerce malzeme çıktı! Neler yok... Neler... Bir ihalede peyzaj dükkanından Maltepe belediyesine 366 çeşit ve binlerce malzeme çıktı! Neler yok... Neler...

Maltepe belediyesi, 21B'den ihale verdiği şirketin ortağını Mataş şirketinin başına getirmiş! Maltepe belediyesi, 21B'den ihale verdiği şirketin ortağını Mataş şirketinin başına getirmiş!

Ali Kılıç ve familyasının 2. dönem edindiklerinin listesi ne zaman medyaya düşecek? Ali Kılıç ve familyasının 2. dönem edindiklerinin listesi ne zaman medyaya düşecek?

Maltepe'de Pülümürlü-Pertekli hemşeri dayanışması! Maltepe'de Pülümürlü-Pertekli hemşeri dayanışması!

Maltepe belediyesinden 3 şirketle ihaleler kazanan Acar'ların günlük kur üzerinden ciroları 500 milyonu aştı! Maltepe belediyesinden 3 şirketle ihaleler kazanan Acar'ların günlük kur üzerinden ciroları 500 milyonu aştı!

İZBETON, İzBB'ye 5 İhalede verdiği 1 Milyarlık kiralık araçların yerini doldurmak için mi bu ihalelere çıkıyor?İZBETON, İzBB'ye 5 İhalede verdiği 1 Milyarlık kiralık araçların yerini doldurmak için mi bu ihalelere çıkıyor?

İzmir'in WC'leri bakın nasıl ranta dönüştürülmüş! Grand Plaza WC'leri kapatıyor, İzBB işletme ihalesine çıkıyor... İzmir'in WC'leri bakın nasıl ranta dönüştürülmüş! Grand Plaza WC'leri kapatıyor, İzBB işletme ihalesine çıkıyor...

Grand Plaza'dan "GÜNDELİKÇİ" ihalesi: 6 Milyon Grand Plaza'dan "GÜNDELİKÇİ" ihalesi: 6 Milyon

Telegram Haber, İzBB ve İZBETON arasında tıpkısının aynı 2 ihaledeki rakam farkını ortaya çıkardı: 400 Milyon! Telegram Haber, İzBB ve İZBETON arasında tıpkısının aynı 2 ihaledeki rakam farkını ortaya çıkardı: 400 Milyon!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği! İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği!

Van Edremit merkezli Gülaçtı Kardeşler şirketinden İzBB'den ihale kazanmada 2. yöntem! Van Edremit merkezli Gülaçtı Kardeşler şirketinden İzBB'den ihale kazanmada 2. yöntem!

Altaş, İzmir'de kazandığı ihalelerle grubuna "sinerji" katmaya devam ediyor! Altaş, İzmir'de kazandığı ihalelerle grubuna "sinerji" katmaya devam ediyor!

Muşlu şirketin 40 milyona bitiremediği iş, Narlıdere belediyesi tarafından 67 Milyondan 2. ihaleye çıkarıldı! Muşlu şirketin 40 milyona bitiremediği iş, Narlıdere belediyesi tarafından 67 Milyondan 2. ihaleye çıkarıldı!

İzBB'nin 2023 yılı 40 noktada 125 "seyyar tuvalet" bakım, onarım, işletme ihalesi 52 milyona sonuçlandı!İzBB'nin 2023 yılı 40 noktada 125 "seyyar tuvalet" bakım, onarım, işletme ihalesi 52 milyona sonuçlandı!

2023 Yılı, ihaleler açısından çok verimli geçeceğe benziyor! 

Bizi izlemeye devam ediniz...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.