İzmir'in WC'leri bakın nasıl ranta dönüştürülmüş! Grand Plaza WC'leri kapatıyor, İzBB işletme ihalesine çıkıyor...

İzmir'in WC'leri bakın nasıl ranta dönüştürülmüş! Grand Plaza WC'leri kapatıyor, İzBB işletme ihalesine çıkıyor...

Telegram Haber, İzmir ve Türkiye belediyecilik tarihinde eşi benzeri görülmemiş rant dosyasını ortaya çıkarıyor! İzmir'in WC'lerinden nasıl 52 milyonluk ihale rantı yaratıldı?

A+A-

Şimdinin İzBB başkanı Tunç Soyer, WC konularında çok hassas ve hijyenik bir kişiliğe sahip olduğu yakın çevresince de bilinen bir konudur!

Soyer, Seferihisar belediye başkanı olduğu dönemde çarşıda içinde umumi WC'si olan belediye pasajını yıkmış, yerel siyasetçiler tarafından "vatandaş nereye çödürecek" kıvamında eleştiriler alınca da; şu açıklamayı patlatmıştı: "Orayı meydan olarak düzenleyeceğim ve öyle bir tuvalet yapacağım ki; Türkiye'deki bütün TV kanalları gelip haber yapacak!"

izmir-in-turkiye-nin-en-modern-wc-si-seferihisar-da-insa-edilecek-002.jpg

Soyer'in açıklaması da o günlerde böylesine manşet olmuştu! Ha... Şimdi o yerde WC var mıdır orasını bilemiyoruz ama, anlaşılan başkan Soyer ilçe belediye başkanlığından İzBB'ye terfi ettirildikten sonra, WC'lere olan bakışı değişmiş görünüyor!

Nasıl mı?

İşte belgesi: 

adsiz-016.jpg

Soyer, henüz İzBB başkanlığında 1. ayını dahi doldurmadan, Grand Plaza'nın işletmesinde olan Bornova Erzene Mahallesindeki WC kapatılıyor. (30 Nisan 2019 tarih. Bkz. Ticaret Sicili Gazetesi) 

Kapatılan WC sayısını yayımlayacağımız belgelerden hesaplayabiliriz... Kapatılan WC sayısı 30'a dayanıyor!

İzBB'nin Grand Plaza şirketi, bu WC'leri işletme işinden elini ayağını Aralık 2022 ayına kadar tamamen çekiyor! 

İşte Nisan 2019 ila Aralık 2022 ayları arasında kapatılan WC'lerin belgeleri: 

adsiz1-004.jpgadsiz3-002.pngadsiz4-002.pngadsiz5-001.png

adsiz6-003.pngadsiz8-002.pngadsiz9.png

adsiz10-001.pngadsiz11-002.pngadsiz12-001.png

adsiz15-001.pngadsiz16.pngadsiz17.png

adsiz18.pngadsiz19.pngadsiz20.pngadsiz21.pngadsiz22.pngadsiz23.pngadsiz24.pngadsiz25.pngadsiz26.pngadsiz27.png

Gözümüzden kaçmış olabilir... Ya da henüz kapatma ilanı yayımlanmamış WC'lerde olabilir... Grand Plaza'yı yönetenler "şu kadar WC'yi kapattık" gibisinden bir açıklamada yapabilirler...

Şimdi... Aziz Bey'in 15 yıllık dönemini de Ticaret Sicili gazetesi veri tabanında araştırdık, böylesi bir WC operasyonuna rastlayamadık! Açıkçası, kim kalkıp Aziz Bey'e "WC'leri kapatıp, birilerine peşkeş çekeceğiz" diyebilirdi ki???!!! 

Ayrıca; Aziz Bey'in 15 yıllık dönemindeki araç kiralama ihalelerini de EKAP veri tabanında taradık... İZBETON, Aziz Bey'in döneminde de ihale kazanmış (Ya da verilmiş) İzBB'den... (İhalede olsa, sonuçta ticari bir faaliyet) Fakat, 15 yılda hepsini üst üste alt alta toplasınız, bırakın 5 ihalede MİLYARI, 100 MİLYONU bulmuyor!

Tekrar WC'lere dönersek... 
İzmir, 5 milyona dayanan nüfusu ile metropol bir şehir... WC'lerin böylesi metropol şehirlerde işlevi çok büyük... İzmir'in belli noktalarında 24 saat WC'leri açık tutsanız; ciddi iş yapar, önemli miktarda da para toplanmış olur! 

Gelelim 7 delikli Edremit zurnasının cırt dediği yere... WC deyip geçmeyin... Sıkışmaya görün... Fellik fellik arar durursunuz... Grand Plaza onlarca WC'yi kapattığına göre; vatandaş sıkıştığında ne yapacaktı? Dağ başı değil ki İzmir... Çalı dibi bulasınız... Ama, bu WC'lerde mecbur işletilecek... 

İşte önce kapatılıp, sonra işletme ihalesine çıkılan WC'lerin listesi: 

tuvalet-sartname-001.jpg

WC kapatma operasyonu ne zaman tamamlanıyor? Aralık 2022 ayında... Kapatma işlemi de tamamlandığına göre; geriye kalıyor? WC ihalesine çıkmak!

Buyurun Aralık 2022 ayında çıkılan ihalenin belgesi: 

asfaltmn-002.jpg

İşin parası tatlı ve büyük olunca; ne yapıyor ihaleciler, "İŞ ORTAKLIĞI" adı altında ihaleye tek başlarına girip alıyorlar! Petra, İstanbul Maltepe, Ernet İzmir Buca merkezli şirketler... ( Bu iki şirketin kazandıkları ihalelere baktığınızda; tek yumurta ikizleri gibi karşınıza çıkıyor. Bunlara benzemez 3-5 şirket daha var... Onlarla da ihale ortaklığı yaptıkları, işi, parası güzel hangi ihaleleri kazandıklarını, yeni hazırlayacağımız dosya haberimizde bulacaksınız.)

Ne güzel?
Önce WC'leri kapat, arkasından işletme ihalesine çık! Böylesine bol kazançlı ihale için kapatma operasyonu hazırlamak kimin aklına gelir? 

WC işletme ihalesini 13 Ocak 2023 tarihinde "İzBB'nin 2023 yılı 40 noktada 125 "seyyar tuvalet" bakım, onarım, işletme ihalesi 52 milyona sonuçlandı! İzBB'nin 2023 yılı 40 noktada 125 "seyyar tuvalet" bakım, onarım, işletme ihalesi 52 milyona sonuçlandı!" başlıklı haberimizle İzmir gündemine taşımışız...

Bu haberimizle de WC ihalesinin nasıl alt yapısının hazırlandığına tanık oldunuz... Peki, düne kadar o WC'leri işleten Grand Plaza elemanlarına ne oldu? Masa başı personeli mi oldu? Her bir WC'de birer personel çalıştığı varsayıldığında; bu 40'a yakın personel ne oldu? Başka bir iş koluna terfi mi ettirildiler? 
Dün de "Gündelikçi" ihale haberinizi hazırladık: "Grand Plaza'dan "GÜNDELİKÇİ" ihalesi: 6 Milyon Grand Plaza'dan "GÜNDELİKÇİ" ihalesi: 6 Milyon" WC'de çalışan personeliniz de boşa çıktığına göre; GÜNDELİKÇİ elaman ihalesine çıkmak neyin nesi? BU kadar mı çok seviyorsunuz İzmirlilerin parasını çarçur etmeyi? Nedir bu İzmir'e, İzmirlilere yaptıklarınız? Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Yahu sizler bu kafalarla neyi başarabilirsiniz? WC işletmekten dahi erinen bir düşünce; bu kenti nerelere sürüklemez? 
Sayın Soyer, Seferihisar'da 10 yıl belediye başkanlığı yaptınız... Geride bir eser bıraktınız mı? Belediyenin mallarını satmanızın dışında Seferihisar'da neyi başardınız? İzmir'e de bir heybe karakılcık buğdayından gayri, ne gibi bir katkınız oldu? Yahu Güzelbahçe'ye Mavi Bayrak getirdik diyorsunuz... O plajın boyunun kaç metre olduğunu neden gerine gerine TV'de söyleyemediniz? Boyu 130, eni 25 metre o plajın! 
Yooo... Kabahat sizde değil... Sizi oradan alıp buraya aday yapan kafada! 
Korkmayın; Türkiye'den önce CHP'den o kafanın da gitmesine az kaldı! 
Sizde haklısınız! CB adaylığını yan cebinize koysalar, ne iyi olurdu değil mi? Seferihisar piyangosu 10 yıl... İzmir piyangosu 5 yıl... Daha ne istiyorsunuz?

WC'ler kapatılmış... Seyyar WC'ler eklenerek ihale zemini hazırlanmış... İki teklif verilmiş... Bir tanesi kabul edilmemiş... İhaleye giren bir çıkan bir...

İyi de bu ihalelerin Devletin hafızasına kaydedilmediğini mi düşünüyorsunuz? 
Yazık... Yazık...
Bizler bile utanıyoruz artık bu rezillikleri yazarken...  
Sevsinler sizin aslan sosyal demokrat belediyecilik anlayışınızı... 

Not: Yeni dosya ihale haberlerimiz gelecek...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.