İzBB'nin 2023 yılı 40 noktada 125 "seyyar tuvalet" bakım, onarım, işletme ihalesi 52 milyona sonuçlandı!

İzBB'nin 2023 yılı 40 noktada 125 "seyyar tuvalet" bakım, onarım, işletme ihalesi 52 milyona sonuçlandı!

İzBB'nin 2023 yılı "seyyar tuvalet" işletilme ihalesi sonuçlandı. 125 Seyyar tuvaleti PETRA İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM DANIŞMANLIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ, ERNET İNSAN KAYNAKLARI ÖZEL EĞİTİM DANIŞMANLIK ORGNİZASYON TEMİZLİK İNŞAAT VE TİC. ortaklığı işletecek...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 40 noktadaki 125 adet "seyyar tuvalet" bakım, onarım işletme ihalesi sonuçlandı.

İhaleye tek teklif veren PETRA İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM DANIŞMANLIK SAN. TİC. LTD. ŞTİ, ERNET İNSAN KAYNAKLARI ÖZEL EĞİTİM DANIŞMANLIK ORGNİZASYON TEMİZLİK İNŞAAT VE TİC. ortaklığı kazanıyor.

tuvalet3.jpg

Teknik şartnameye göre; seyyar tuvaletler 40 noktada yer alıyor: 

tuvalet-sartname.jpg

Sırasıyla; 

40 Noktada buluna seyyar tuvaletlerde

Engelli vatandaşların kullanacağı 46,
Alafranga taşlı 79,
Pisuvar 64,
21 Adette bebek yeri bulunuyor. 

Şartnamede; tuvalet kullanıcılarının metal para atıp, turnikeden geçerek dizayn edildiği tuvaletlerde, toplanan hasılatın da Kent Temizliği Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanacağına yer verilmiş. 

Şartnamede ihaleci şirketin "hakediş"leri bu şekilde alacağı belirtilmiş: 

"Madde 12 - Ödeme yeri ve şartları
12.1. Sözleşme bedeli (ilave işler nedeniyle meydana gelebilecek artışlara ilişkin bedel dahil) Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığınca ve Genel Şartnamenin hatalı, kusurlu ve eksik işlere ilişkin hükümleri saklı kalmak kaydıyla aşağıda öngörülen plan ve şartlar çerçevesinde ödenecektir: 
Genel Şartnamenin "Hakedişler ve Ödeme" başlıklı yedinci bölümünde teklif birim fiyat sözleşmeler için öngörülen usul ve esaslar çerçevesinde, ödemeler Kent Temizliği Şube Müdürlüğü'nce aylık hakedişin düzenlenip faturanın kesilmesine müteakip 10 (On) gün içerisinde ödeme emri belgesi hazırlanarak Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na gönderilecektir. Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı 30 (Otuz) gün içinde TL (Türk Lirası) olarak ödeme yapacaktır.

12.1.1. Hakediş raporu, yüklenici veya vekili tarafından imzalandığı tarihten başlamak üzere 30 gün içinde tahakkuka bağlanır. Bu tarihten başlamak üzere otuz gün içinde de ödeme yapılır. 
12.2. Yüklenici iş programına göre daha fazla iş yaparsa, İdare bu fazla işin bedelini imkan bulduğu takdirde öder. 
12.3. Yüklenici yapılan işe ilişkin hakediş ve alacaklarını idarenin yazılı izni olmaksızın başkalarına devir veya temlik edemez. Temliknamelerin noterlikçe düzenlenmesi ve idare tarafından istenilen kayıt ve şartları taşıması zorunludur." 

100'er bin TL sermayeye sahip bu iki şirketten birisinin adresi Kadıköy/İstanbul, diğerinin Buca/İzmir...

İki şirkettin kamudaki kazandığı ihalelere bakılınca; yapışık "ikiz" şirket gibi görünüyor! Şirketlerin kazandıkları ihalelerin neredeyse yüzde 90'nı "iş ortaklığı" üzerinden...

Not: Haberlerimiz İzBB'nin 2023 ihaleleri ile devam edecek...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.