Grand Plaza'dan "GÜNDELİKÇİ" ihalesi: 6 Milyon

Grand Plaza'dan "GÜNDELİKÇİ" ihalesi: 6 Milyon

İzBB'nin Grand Plaza şirketi, "gündelikçi" personel tutmak için 6 milyonluk ihaleye çıktı...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin her bir şirketi, İzmir halkına kaliteli hizmet üretmek adına adeta yarış halindeler! 

Anadolu insanının "hangisini tutsan elinde kalıyor" dediği gibi; hangi şirketin ne yaptığı anlamak için de onlar düşünmemeniz, çıktıkları ihaleleri de sorgulamanız gerekiyor!

Genel şekliyle bakıldığında; İçişleri ve Sayıştay müfettişleri 2023 yılında İzmir'de bayağı bir yorulacaklar diyebilirsiniz!

Geçtiğimiz hafta Bodrum Belediyesi'nde çok önemli bir gelişme yaşandı... Savcılık makamı; müfettişlerin hazırladığı rapor ve Bakanlığın verdiği izin çerçevesinde 2 başkan yardımcısı ile imar müdürünün mallarına şerh koyup (Satılmaması için) banka hesaplarını da bloke etti... Müfettişler raporlarına şunu eklemişlerdi: "Anılı kişiler, hayatın olağan akışına aykırı mal-mülk, para edinmişlerdir!"

Kamunun paraları "ihale" denilen yöntemlerle kör gözün içine sokarcası nereye kadar har vurup harman savrulacak orasını bilemiyoruz ama, bildiğimiz şu ki; hiç bir şey yetkililerin gözünden kaçmıyor! 

Yaklaşık 4-5 ay öncesinde "gemici feneri" tutarak başladığımız ve İstanbul'un bir ilçe belediyesinin ihalelerinde nelerin döndüğünü yazmıştık... Bugün, Müfettiş incelemelerinin ve Savcılık makamının soruşturmalarının (Personel ifadelerinin alınması) tamamlanmasının ardından, o belediye başkanı açığa alınmazsa şaşarız! Zaten çıkardığı "yusuf yusuf" sesleri Ankara'dan bile duyuluyor artık! Ocak belki ama, Şubat'ı zor çıkarır diye düşünüyoruz! 

Şimdi gelelim İzBB'nin Grand Plaza şirketinin "Gündelikçi" ihalesine...

asfalt2-012.jpg

İzBB'nin Grand Plaza şirketinin her yıl zarar ettiğini buradan tekrar tekrar yazamaya gerek yok... Herkes tarafında da biliniyor zaten... 

Bkz. Aralık 2022 İzBB Meclis toplantısına... Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Hızal: "Grand Plaza'nın sermaye artırımı ile ilgili bir eleştiri ortaya koyduk ve dedik ki bura zarar etmemesi gereken bir şirkettir. Eğer gerçekten İzmirlilerin menfaatine iş yapıyorsa bu zararları göze alabiliriz dedik. Grand Plaza'nın şu an itibari ile zararı 38 milyon TL. Geçen yılki zararı 58 milyon. Grand Plaza'nın 550 personeli olmuş. Bu rakam öncesinde 348'di. Grand Plaza İzmirlilerin gözünün içine baka baka bir marina kiraladı. Sonrası orası İzmir'deki arka sıradakilerin asla giremeyeceği mekan haline geldi. Bir marina kiraladınız. Oraya kim gidiyor? Sayın başkan çıkıp kamu kararı söz konusu ve ben birilerini şikayet ediyorum dedi. Dava açtı, suç duyurusunda bulundu. Peki bu şirketi yönetenler ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor mu? Bu şirketin yönetim kurulu toplantılarına katılmayan birini yönetim kurulu üyesi olarak atayan bir kişi hakkında su. duyurusunda bulunuluyor mu? Hayır. Sonra çıkıp kararla siyasi denmez. Arkadaşa tavsiyem okuduğunu tane tane okusun ve anlasın. Grand Plaza'nın zarar etmesinin zarar etmesinin nedeni başında liyakatsiz birinin olması.” 

Bu ihaleyi de analiz etmenin bir anlamı yok! 6 Aylık "Günlük Personel" hizmet alımı şeklinde ihaleye çıkılmış...

adsiz-014.jpg

Hızal'ın Aralık 2022 Meclisi'nde yaptığı konuşmadan da anlaşılacağı gibi; Grand Plaza şirketi yeni yıla (2023) 550 personel ile girmiş... Daha öncesinde personel sayısı 348'miş...
Bu bilgiler ışığında; Grand Plaza ihtiyaç duyduğunda kadrosuna dilediği kadar personel katabiliyor demektir... Başka bir deyişle; personel ihtiyacını karşılamakta özgür! Sayı, bir yılda 348'den 550'ye çıkıyorsa; personel alımlarında en ufak bir sıkıntı çekilmiyor demektir! Bu manzaranın başka türlü bir izahı olabilir mi?

Grand Plaza şirketi, temsil 2022 yılında kaç tane şube kapatmıştır? Biliniyor mu? Hayır! Bir yanda ekonomik nedenlerle deyip şube kapatacaksınız; (Halkın Bakkalı, tuvalet, büfe vs.) diğer yanda da dilediğiniz kadar personel alacaksınız; yetmemiş "GÜNDELİKÇİ" ihalesine çıkacaksınız!

"Vasıfsız elaman(Amele)"ın karşılığı "Günlük personel"... Anlaşılmayan; Grand Plaza'nın "gündelik" işleri bu kadar çok mudur? 

Ne hoş değil mi bu 6 aylık "PSE MİLENYUM EXTRA TEMİZLİK TURİZM DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ"nin kamuda BİRİNCİ (Başka da kazandığı ihale yok. İlk ve tek.) ihalesini İzBB'nin Grand Plaza şirketinden kazanıyor oluşu: Aylığı 1 MİLYON, 6 Aylığı 6 MİLYON...

Nereden bileceksiniz; belki de Grand Plaza şirketi de tarla takka ekmeye başlamıştır! Ne de olsa karakılçık buğdayının tohumunu temin etmede bir sıkıntı çekmez! Yakında "İzmir'in Milli Buğdayı Karakılçık" diye ilan edilip, afişler görürseniz şaşırmayınız!

Neyse;

Alo... PSE MİLENYUM EXTRA TEMİZLİK TURİZM DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ... Grand Plaza şirketinde hizmet edecek "gündelikçi" sıkıntısına düşerseniz; Google'da "Dayıbaşı İzmir" araması yapmanız kafi gelecektir... İsmini beğendiğiniz Dayıbaşı'ndan ister çapaya, ister ot yolmaya, ister zeytin silkmeye, ister karakılçık tohumu serpmeye... Her işten anlayan ameleleri rahatlıkla bulabilirsiniz... Bizden hatırlatması...

Not: Grand Plaza 2022 yılında kaç tane şube kapattı? Bir sonraki belgeli haberimizde...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.