Levent Göktaş'ın Aydın BŞB'ye sattığı "kutsal elektrik direkleri" turizmde kalkınmanın neden öncüsü olmasın!

Levent Göktaş'ın Aydın BŞB'ye sattığı "kutsal elektrik direkleri" turizmde kalkınmanın neden öncüsü olmasın!

Hablemitoğlu Suikastının planlayıcısı olarak Bulgaristan'da yakalanan ve Türkiye'ye iade EDİLEN verilen Levent Göktaş'ın Aydın BŞB'ye sattığı sattığı elektrik direkleri neden Aydın turizminin kalkınmasında değerlendirilmiyor?

A+A-

Turizm... Futboldan sonra 2. sırada gelen ve dünyanın en büyük bacasız endüstrileri arasında gösterilir... Temsil, Poretekiz'in GSMH'da turizm gelirlerinin payı yüzde 8 ve üzerindedir... Turizm, bir ülkenin, bir şehrin kalkınmasında payı çok büyük ve önemlidir...

İç turizme yakın tarihten örnek verirsek; Aydın İncirliovalı şarkıcı Özcan Deniz'in oynadığı "Asmalı Konak" adlı bir tv dizisi vardı... Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde çekilmişti...

O dizi Nevşehir'de iç turizmin patlamasına neden olmuştu... Hatırlasınız; seyahat acenteları hafta sonlarına "Asmalı Konak" turları düzenliyor, insanlarda aylarca kontenjandan sıralarının gelmesini bekliyorlardı... Her hafta sonu da on binlerce yerli turist Asmalı Konak'ı görüyor "relax" olduktan sonra tornistan yaşadıkları şehirlere geri dönüyorlardı...

Levent Göktaş... Asker kökenli bir avukat... Önemli bir kişilik... Zaten sıradan bir hukukçu olsaydı Aydn BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu kendine avukat olarak tutmazdı... 

Levent Göktaş'ın Hablemitoğlu Suikastından dolayı devam eden dava dosyalarının akıbeti ile sayın başkan Çerçioğlu'na üstlendiği avukatlık işleri bizi ilgilendirmiyor... Bizi ilgilendiren tarafı, Levent Göktaş'ın Aydın BŞB'ye sattığı "kutsal" elektrik direkleri ilgilendiriyor...

Bu elektrik direkleri lalettayin olsaydı, zaten Aydın BŞB'deki uzmanlar bu direklerin alınmasına yeşil değil kırmızı ışık yakalardı! Öyle değil mi?

"Kutsal" kelimesini kullanmamızın altında da; Levent Göktaş'ın bir yanda Aydın BŞB Başkanı Çerçioğlu'na avukatlık görevini "ifa" ederken, öte yandan da pazarlık usulünden çıkılan ihalelerde bu elektrik direklerini peynir/ekmek gibi Aydın BŞB'ye tercihli bir şekilde satıyor olması yatıyor!

Çünkü, ihale pazarlık masasına oturtulacak onlarca elektrik direği üreten fabrika varken; Ankara İkiz Kulelerde ofisi olan Levent Göktaş'la oturulmuş olması, insanı da ister istemez bu direkler için "ilmi", "filmi" olmasaydı zaten Aydın BŞB satın almazdı dedirtiyor!

İşte direklerde "7 Delikli Edremit Zurnası" gibi böylesine bir "tercih" sebebi olmayı gerektiriyorsa, vardır bir mucizesi diyerek; Aydın turizmine kazandırılmasını öneriyoruz!

İşin kötü tarafına gelince; malumunuz CHP genel siyasette AKP'ye karşı muhalefet yapmamakla eleştiriliyor... Aydın yerel siyasetinde de AKP'liler yerelde CHP iktidarına muhalefet etmemekle eleştiriliyor... Bu burumda maalesef turizm önerimiz için bir handikap oluşturuyor ve önerimizin ne denli ciddi bir turizm konusu olduğuna gölge düşürüyor!

Neyse, biz yine "kutsal elektrik direkleri"nin turizme kazandırılsın önerimizde ısrarcı kalalım... 

Şimdi... Bu Levent Göktaş'tan alınan bu kutsal elektrik direkleri, bugüne kadar Aydın merkezde ya da ilçelerinde bir yerlere dikilmiştir her halde... Hal böyle olunca; Aydın BŞB'nin direk dikicileri bir an önce bu direklerin hangi koordinatlara uyularak dikildiğini açıklamak durumundadır... Temsil, Aydın merkezden İncirliova istikametine kaç tanesi dikilmiştir? Aynı zamanda, Aydın BŞB'nin direk dikicileri tek tek bu direk sayılarını bildirmek zorundadırlar!
Neden mi?
Çünkü, Levent Göktaş'tan pazarlık usulü ihale ile alınan bu direklere ilişkin EKAP veri tabanında doküman bulunmuyor! Bu yüzden de Aydın BŞB'nin direk dikicilerine "filanca tarihte alınan falanca direkleri hangi istikamete diktiniz" diye soramıyoruz! 

Velev ki Aydın BŞB'nin direk dikicileri İncirliova istikametine 50... Nazilli istikametine 50... Muğla istikametine 50... Diktik gibisinden açıklamada bulundular...

Hah... İşte tam burada Aydınlı turizmciler devreye girecek demektir! Aydınlı turizmciler, kutsal elektrik direklerinin, hangi istikamet ve koordinatta dikildiği bilgisini ele geçirdiklerinde; ilk işlerinin genişletilmiş bir il toplantısı ile bu direklerin turizme kazandırılmasını masaya yatırmaları gerekiyor!

Bu masa da öyle 2-3 metre değil, en azından 2 direk boyunda olmalı! Yok... Yok... Direkler masaya yatırılmayacak... Direklerden turizmde nasıl gelirler elde edilirin boyutları masaya yatırılacak... Mesela, bu direkler "dilek ağacı" olabilir mi? vb. konular tartışılacak o 2 direk boyundaki masanın etrafında... Neden olmasın! Düşünün, İncirliova istikametine dikilen direkleri... Her birine de dilek ağacı işlevi kazandırıldığını... Hususi otomobiliyle hangi sürücü o direğin dibinde durmaz ve eşine, çoluğuna çocuğuna çaput bağlatmaz! Meryem Ana Evi'nin önündeki çeşmenin ne gibi bir kutsallığı var? Evden çıkan, suyu için, çeşmenin yanındaki panoya çaput, mendil, peçete bağlayıp dilekte bulunmuyor mu? Bulunuyor! İşte... Böylesi her direğe de özel panolar yaptırılır, direklere monte edilen kumbaralara da 1 TL atan, görevli bir elemanın gözetiminde çaputunu bağlar, istediği dilekte de bulunmuş olur!

Bu önerimiz biraz kopya gibi oldu ama... Olsun... Fikir fikirdir...       

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.