Maltepe Belediyesinin araç kiralama ihalelerinde kasasından 900 Milyon liraya yakın para çıktı!

Maltepe Belediyesinin araç kiralama ihalelerinde kasasından 900 Milyon liraya yakın para çıktı!

Maltepe belediyesi araç kiralama ihalelerinde baş döndürücü trafik!

A+A-

1. ÖRNEK

Bornova Belediyesi "kiralık araç" dönemine son verdikten sonra adeta şov yapıyor! 10 Ağustos 2020 tarihinde Bornova Belediyesinden geçilen bülten ve fotoğraf: 

bornova-dan-ilce-belediyelerine-arac-destegi-13493073-639-amp.jpg

Başkan İduğ: "Dayanışmamızı sınırlarımızın ötesine taşıdık"

Kiralama yönteminden satın alma modeline geçerek hizmet filosuna öz malı olarak 2019 model 105 araç ve iş makinesi kazandıran Bornova Belediyesi, ihtiyaç dışı araçları ihtiyaç sahibi belediyelere gönderdi.

Satın alma modeli ile hem araç filolarını yenilediklerini hem de 10 yıl için 300 milyon liralık tasarruf sağladıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Kiralama bedeli ile karşılaştırıldığında aldığımız araçların maliyeti bir yıl içinde karşılanmış olacak. Yeni araçlarımız ile Bornovalılara daha hızlı ve etkin bir şekilde hizmet verirken kullanılır durumdaki eski araçlarımızı ihtiyacı olan belediyelere hibe etmek istedik. Dayanışmamızı Bornova ve İzmir sınırlarının ötesine taşıdık" diye konuştu.

Alınan karar gereği; Tunceli'nin Ovacık ve Aydın'ın İncirliova Belediyelerine birer adet hidrolik kamyon, Manisa'nin Saruhanlı Belediyesi'ne bir adet çöp kamyonu, Aydın'ın Germencik Belediyesi'ne de bir adet kamyonet hibe edildi.

2. ÖRNEK

İzmir'in Menderes Belediyesi'nde rüşvet operasyonu 

Bu kapsamda yürütülen soruşturma sonucunda gözaltına alınan 28 kişiden 1'i de Belediye Başkanı Mustafa Kayalar oldu.

10 milyon zarar tespit edildi
Yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma dosyasına atanan uzman bilirkişiler, Menderes Belediyesi tarafından 2018-2021 yılları arasında düzenlenen toplam 10 adet ‘Çöp Toplama ve İş Makinası Kiralama’ ihalesini incelerken, incelenen 7 ihalede, ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçunun oluştuğu, yapılan usulsüzlüklerle 9 milyon 934 bin 929 lira 47 kuruş kamu zararı tespit edildiği belirtildi.

48 Saatlik gözaltı süresinin ardından hakim karşısına çıkartılan belediye başkanı Kayalar, Adli Kontrol Şartı ile serbest kaldı. Devamında İçişleri Bakanlığı'nca açığa alındı ve belediye başkanlığı düştü. Temmuz 2022 Telegram Haber

Bakın, öncelikle gazetecilik başlı başına bir işçiliktir! Kuşadası belediyesi "mıcır" ihalesinde dün yapılan duruşmada içinde müdürlerinde bulunduğu 6 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlandı... Türkiye'de bu 750 bin tonluk mıcır ihalesini belgesiyle ortaya çıkarıp ilk olarak yazan Telegram Haber olmuştu... Açıkçası, biz işimizi yapıyoruz... Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir... Şuna şu olsun buna bu olsun gibi ne lüksümüz ne de söyleme şansımız var... Biz haberlerimizi belgelere dayandırarak veriyoruz ve yargı da bu dönen ihalelerde bir usulsüzlük, bir yolsuzluk varsa gereğini yerine getirmek adına soruşturmalar açıyor ve zaten başlatıyor... (Temennimiz, bu 3-5 şirket arasında gidip gelen araç kiralama ihalelerinde dönen duygusal ilişkilerinde bağımsız yargımız tarafından ortaya çıkarılması yönünde olacaktır.) 

Bizim derdimiz de yapılan usulsüzlük, yolsuzluk birilerinin yanına kâr kalmaması adına haberlerimizle destek olmak ve kim ki doğmamış yetimin hakkına göz dikmişse, beytülmala çökmeye kalkmışsa, onları da tek tek halkımızın haber alma özgürlüğüne sunmaktan ibarettir!

Maltepe belediyesi, Ali Kılıç'ın başkan olduğu Mart 2014'ten bugüne kadar olan dönemde gerçekleşen araç kiralama ihaleleri toplamı KDV hariç 761 MİLYON 094 BİN 606 LİRA... (Not, bazı ihaleler gözümüzden kaçmış olabilir. Bu rakam eksilmez fakat daha da büyüyebilir. İhalelere KDV dahil olunca 900 milyonu buluyor.)

Yukarıda İzmir'den iki belediye örneği verdik... Telegram Haber'in yıllardır araç kiralama ihaleleri üzerinden yapılan vurgunlara, savurganlıklara karşı durduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir... 

Adalet yerini bulsun diye Maltepe belediyesinin çıkmış olduğu bu araç kiralama ihalelerindeki GÜZELLİKLERİ de haberlerimizle çıkarmaya devam edeceğiz...

nmb7.jpg

aa-20221001-29036600-29036599-besiktasfenerbahce-rekabetinde-356-randevu-002.jpg

2014 Yılı için çıkılan ihaledeki araç sayısı ve ihale belgesi yukarıda...

Yukarıdaki ihale belgeleri çok önemli! Bu ihale Ali Kılıç'tan önceki dönem yapılmış olsa bile; parasının tamamı sanırım Kılıç'ın başkan olduğu 2014 yılında ödenmiştir. Nasıl bir tesadüfse; Maltepe belediyesinin 2014 yılından günümüze kiralık araç ihtiyacında önemli bir artış YOK! Maltepe'nin nüfusu artmış, Maltepe belediyesinin "hizmet alımı" altında çıktığı "araç kiralama" ihalelerinde en basitinden kiralanacak olan çöp kamyonu sayıları değişmemiş! Başka bir deyişle; Maltepe halkı 2014 yılından beri aynı oranlarda çöp üretmiş diyebilirsiniz! Halk, zaten çok fazla bir çöp üretmiş olsaydı, doğru orantıda da kiralanacak çöp kamyonu sayılarında artış gözlenirdi!

SON İHALE, 06 ANTİKA ŞİRKETİNİN MAAŞLI ELEMANINA ALINAN EFEK ATIK ŞİRKETİNE VERİLDİ İDDİASI!

Maltepe belediyesi kaynaklarından gelen iddialar arasında, en son "araç kiralama" ihaleleri alan/verilen Efe Atık şirketinin sahibi Sedat Toprak'ın 10 yıldır 2 yıl önceki ihaleleri alan (Toplamda Maltepe belediyesinde 21 adet ihale sözleşmesine imza koyan Ankara merkezli 06 Antika şirketi) 06 Antika şirketinde maaşlı muhasebesinde çalıştığına yer verildi! Başka bir deyişle, önceki haberimizde Sedat Toprak'ın "PİYON" olup olmadığını zaten sormuştuk!

Ne tesadüfse; Maltepe belediyesi 06 Antika şirketinin 2020 yılında kazandığı 2 ihaledeki kiralanan araç sayıları ile en son Efe Atık şirketinden ihale usulü ile kiralanan araç sayıları tıpkısının aynısı!

nmb3-001.jpg

muhsa.jpg

maltepe-teknik-001.jpg

maltepe1-002.jpg

Ne hoş tesadüf değil mi? 2020 yılında 06 Antika şirketinin, 2022 yılında Efe Atık şirketinin kazandığı ihalelerdeki araç sayılarının hemen hemen hiç değişmiş olması!  

Kaldı ki, dikkat ederseniz 06 Antika şirketinin 2 yıl önce kazandığı ihalede belirlenen hizmet süresi 30 Eylül 2022'de bitiyor ve bitiminden bir öncesinde de 29 Eylül 2022 günü Maltepe belediyesi Sedat Toprak adlı şahsın sahip olduğu Efe Atık şirketi ile sözleşme masasına oturup, İMZALARI çakıyorlar! 

Peki, imzalanan sözleşme tarihlerine göre; Efe Atık şirketinin sahibi Sedat Toprak, 48 saat içinde mi (Sözleşme 29 Eylül 2022'de imzalanıyor, araçların işe başlatılması 01 Ekim 2022'de isteniliyor. 2 Günde 185 araç, iş makinası İzmir'den İstanbul Maltepe belediyesine getirilip, nasıl iş başı yaptırılmıştır? Bu araç ve iş makinaları İzmir'den Maltepe'ye hava, kara, deniz hangi yol ve yöntemlerle getirilmiştir?) araçları, iş makinalarını İzmir'den getirip Maltepe belediyesine teslim edip, hizmetine sunmuştur?

nmb6.jpg

 

    nmb8.png

Bakın bu belgelerde (yukarıda) 06 Antika şirketinin 2 yıl öncesinde kazandığı/verilen 518 günlük çöp kamyonu vs. araç ihalesine ait... 

Bunlarda 06 Antika şirketinin maaşlı elemanı olduğu iddia edilen Sedat Toprak adlı şahsa ait Efe Atık şirketinin kazandığı ihale belgesi ve ihale teknik şartnamesinde yer alan araç sayıları.

maltepe-001.jpg

maltepe2-001.jpg

Çıkılan iki ihalenin teknik şartnamesinde belirtilen araçların CİNSLERİ TIPKISININ AYNİSİ olurken, Efe Atık'ın ihalesinde Maltepe belediyesinin bu ihalede sadece 3 araç ilave ettiği görülüyor! 

Peki, bu ihalelerin teknik şartnamesini hazırlayan başkan yardımcısının gözlerinde tavuk karası mı vardır? Tek yumurta ikizleri bile bu kadar birbirine benzemezken; bu başkan yardımcısı neyine güvenerek böylesine ihalelerin teknik şartnamelerini "TIPKISININ AYNISI" şeklinde hazırlamıştır? Devletin gözünden kaçar mı bunlar? Araçlar değişmesin... Eeee... Şirketler değişsin... O zaman devlet hesabını sormak içinde yakanıza yapıştığında vızıklamayacaksın arkadaş!  

GELELİM ŞİMDİ 7 DELİKLİ EDREMİT ZURNASININ CIRT DEDİĞİ YERE!

Önceki haberimizde; araçların değişmediğini, ihaleyi alan şirketlerin değiştiğinin ihbar edildiğini, son ihaleyi alan ve İzmir merkezli görünen bu Efe Atık şirketinin mevcut kiralanan araçlarının plakalarını da 35'e İzmir plakasına çevirdiğine dikkat çekmiştik!

Haberimizin Maltepe belediyesinde şok etkisi yarattığına dikkat çeken Maltepe belediyesi kaynaklarımız; yaklaşık 1 düzineye yakın binek aracın plakasının değiştiğini, çöp kamyonlarının plakalarını değiştirmeye cesaret edemediklerini, çöp toplama işlerinin önceki ihaleci dönemindeki araçlarla sürdürüldüğünü belirttiler!

Not: Bir sonraki haberimiz, 21 kişinin alındığı Maltepe belediyesi rüşvet operasyonundaki son gelişmeleri ve dava dosyasında yer alan tapelerde mevcut olan sözcünün kimle telefonda neler konuştuğuna yer vereceğiz! 

Bizi izlemeye devam ediniz... 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.