Osman Gökçek, yazdığımız İzmir Kentsel Dönüşüm haberlerine tercüman oldu!

Osman Gökçek, yazdığımız İzmir Kentsel Dönüşüm haberlerine tercüman oldu!

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Beyaz TV’de yayınlanan Sürmanşet programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Sav

A+A-

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Beyaz TV’de yayınlanan Sürmanşet programında CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Beyaz TV’de yayınlanan Sürmanşet programı öncesi sosyal medya hesabı X’ten “Değerli takipçilerim bugün akşam saat 19:30’da Sürmanşet programında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İzbeton şirketindeki büyük bir skandalı masaya yatırıyoruz. CHP milletvekili Murat Bakan’ın, CHP’nin İzmir il başkanının karıştığı skandalı kaçırmayın.” mesajını paylaştı.

Gökçek daha sonra programda şu iddialarda bulundu.

Program sunucusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON şirketinin bir yolsuzluğa imza attığı konuşuluyor. Bir kooperatif yapılıyor. O kooperatifte çok büyük bir para toplanıyor. O kooperatifin mağdurları harekete geçmiş durumda. Bu iddiaların detaylarını sizden alalım.” sözlerinin ardından Gökçek, “İzmir’deki bugüne kadar ki en büyük meselelerden birini yani büyük bir skandalı gündeme getireceğiz." diyerek şunları söyledi;

"TUNÇ SOYER BURAYI BİR KOOPERATİF ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜRMÜŞ"

"Özellikle İzmir’de yaşayan vatandaşlarımızın komşularına, tanıdıklarına lütfen haber vermelerini rica ediyorum. Bu programı iyi izlesinler. Çünkü İzmir’i babalarının çiftliğine nasıl çevirmişler. Hangi dalavereleri çevirmişler. Hangi rezalet ortamın içerisine girmişler. Bunları ispatlayacağız. Bugüne kadar İzmir’de birçok kooperatif kurulmuş. Aslında Tunç Soyer burayı bir kooperatif şehri haline dönüştürmüş. Ama bunu çevirirken, çok büyük skandallar olmaya başlamış. Şimdi size bir kooperatif ile başlayan ve arkasından ardı ardına gelen skandalları tek tek ispatlayacağım. Her şey belgeli her şey ortada. Bir tane kurulan kooperatiften bahsetmek istiyorum. Örnekköy 4. etabıyla ilgili olan kooperatif. Bu kooperatifin kurucularına bakıyorsunuz. Şenol Aslanoğlu, Dilek Coşkun iki tane isim var. Kim bu Şenol Aslanoğlu şu anda Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir İl Başkanı. Şimdi bu kişi bir şirket kurduruyor. Bir kooperatif var. Ve bu kooperatif şirketin vasıtasıyla o şehrin içerisinde daha doğrusu vatandaşlar geliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne diyorlar ki; ‘Ya bizim bir arsamız var. Hepimizin de burada tapuları var. Bu tapular neticesinde bizim paramız da yok. Maddi durumumuz da çok iyi değil. Biz burayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kat karşılığında verelim.’ Bunun üzerine de İzmir Büyükşehir Belediyesi de diyor ki; ‘Tamam. Ben burayı kat karşılığı alayım. Ben buraya size bina yapayım.’ Bir kısmını belediye alacak diğerlerini de vatandaşlara verecek. Bu durum Meclise de geliyor. O dönemdeki AK Partili meclis üyeleri de bu projeyi çok güzel buluyor ve onlar da destek veriyor. Sonuçta oy birliğiyle meclisten geçiyor. Ve İZBETON diye bir şirkete bu iş devrediliyor. İZBETON orada bulunan arsaları alıyor ve bu kooperatif işine başlıyor.”

"REZALETE BAKIN!"

Gökçek sözlerine şöyle devam etti:

Bu İZBETON’un Genel Müdürü Heval Savaş Kaya. Bu kişi buraya İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından tavsiye edilerek geliyor. Ve bu kişi her imza attığı sözleşmede kanunen çift imzayla imza atması gerekirken tek bir imza ile buradaki kat karşılığı olan yeri bir şirkete devrediyor. Diyor ki; ‘Buradaki işlemleri bu şirket yapsın ve bu şirket devam etsin.’ Bu şirketin kim olduğuna bakalım dedik. İsim kim Dilek Coşkun. Şirketin adresine bakalım dedik. Şu adres neresi diye. Adalet Mahallesi 1586/3 sokak no 40-1 Bayraklı İzmir. İzmir İl Başkanı’nın meclis üyesi olarak verdiği adrese bakıyoruz. Adalet Mahallesi 1586/3 sokak no: 40-4 aynı bina. Bu iş nasıl oluyor. Şirketle İzmir İl Başkanı’nın adresleri aynı bina. Sonra dedik ki bir bakalım. Bir kooperatif daha kurmuşlar. Bunun ismi de Sınırlı Sorumlu İş İnsanları Örnekköy Konut Kooperatifi. Adres: Adalet Mahallesi 1586 sokak No 40 iç kapı 4 Bayraklı İzmir. Bakın bir kooperatif var aynı adreste. Bir şirket var kooperatif işini yapan aynı adreste. Bir de İzmir İş Başkanı var aynı adreste. Dedik ki bir kooperatif daha bulalım. Adres  Adalet Mahallesi 1586/3 sokak No 40 iç kapı 4 Bayraklı İzmir. Neresi Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi.  Kooperatiflerde aynı yerde. Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi’nin denetçisi kim? İl Başkanı Şenol Aslanoğlu. Rezalete bakın. Sınırlı Sorumlu İş İnsanları Örnekköy Konut Kooperatifi’nin devreden başkanı kim? Şenol Aslanoğlu. Öteki kooperatifte de var. Adresler aynı yer. Kooperatifteki isimler de aynı kişiler. İZBETON’daki yapılan sözleşmeye baktım. Bu sözleşmede de aynı isim Şenol Aslanoğlu. İmza atmış il başkanı." 

"TUNÇ SOYER DAİRE BAŞKANLIĞINI KAPATIYOR"

Tunç Soyer'in 'işler yürüsün' diye Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nı kapattığını anlatan Gökçek, "Kurulan kooperatiflerden bir tanesi bu bölgenin içerisindeki kooperatiflerden bir tanesi Örnekköy 4. etabın olduğu yerde inşaat için demin gösterdiğim firmaya veriyorlar. Firma başlıyor inşaatı yapmaya… Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı geliyor diyor ki; ‘Ben burayı denetleyeyim.’ Deprem bölgesi ya İzmir.  Yapılan kooperatifteki şirketin. Buraya verilen şirketin. İşi düzgün yapmadığı tespit ediliyor. Kim tespit ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diyorlar ki; ‘Bu inşaatta buraya beton atamazsınız. Çünkü demirlerle ilgili sıkıntı var’ Bunlar diyor ki; ‘Biz atarız.’ Bunlar buraya betonu atıyor. Bunun üstüne mecburen o dairenin başkanı  sorumluluk almamak adına buranın mühürlenmesi için Karşıyaka Belediyesi’ne söylüyor. Belediyede geliyor burayı mühürlüyor. Mecburen. Daha sonra ne oluyor? Bu işi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından bu kooperatif çözemeyince. Daire Başkanı’na baskı yapıyorlar. Daire Başkanı da bu işe gönül vermiyor. ‘Ben bu işe izin veremem. Çünkü burası yıkılabilir. Sıkıntı olabilir. Daire Başkanlığı’nı tamamen kapatıyorlar. Tunç Soyer Daire Başkanlığı’nı kapatıyor ‘yapılsın’ diye. Rezalete bakın. Kadıncağızla birlikte Daire Başkanlığı gidiyor. 150 tane mühendisin çalıştığı birimi bunların yaptığı alavere dalavere işlerini üstünü kapatmak için Daire Başkanlığı kapatılıyor. Sonra işi devam ettirebilmek için bütün süre uzatmalarını bu kooperatifin şirketine veriyorlar. Şu an Temmuz ayında sözleşme bitiyor. Yapılan işi yüzde 30’da kaldı. Milletin parası nerede, nereye gitti? Aynı şirketler, aynı adresler." dedi.

MURAT BAKAN, AYKUT ERDOĞDU'YU NEDEN GENEL SEKRETER YAPMAK İSTEDİ?

Gökçek, "Çok daha enteresan bir şey daha göstereceğim. Bir isim var Dilek Coşkun kooperatif kurucularından. Bir şirket kurduruyorlar Dilek Coşkun’a. Kooperatifte geliyor o şirketten taşeronluk işi alıyor. Bu da bir iddia bu adamları da bu görevlere getiren Murat Bakan. Murat Bakan, Aykut Erdoğdu’yu İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri niye yapmak istedi.? Bu pislikleri kapatsın diye. Buradan bir soru soruyorum sana; Bütün İzmirliler iyi dinleyin. Ailenizden, alın terinizden arta kalanlarla, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiğiniz tapularınız var. AK Parti de destek verdi ki ‘siz ev sahibi olun’ diye… Yav sizin inşaatlarınız neden yüzde 30’da kaldı. Buranın rantını kim yiyor? İl Başkanı mı yiyor., Murat Bakan mı yiyor? Dilek Coşkun mu yiyor? Tunç Soyer mi yedi? Kim yedi arkadaş? Bak ben her şeyi belgeli sunarım. Sormak istiyorum." dedi.

CEMİL TUGAY'A TEŞEKKÜR ETTİ

Gökçek, "Farklı partide de olsak şuan ki mevcut Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür etmek isterim. Niye? Cemil Bay göreve geliyor. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını yeniden açıyor ve orada o yolsuzluğa izin vermeyen hanımefendiyi de tekrardan daire başkanı olarak görevlendiriyor. Bakın doğruya doğruyu söylemek gerekiyor. Şimdi Cemil Bey buradaki yolsuzluk işlerinin üstüne gidecek mi? En önemli mesele bu. Cemil Bey Murat Bakan’dan korkacak, kendi partisinin il başkanından çekinecek ve bu işin üstünü kapatırsanız. Ben bu işi bu televizyonlarda söylemeye devam ederim. Ama tam tersine üstüne giderseniz size buradan teşekkür etmesini de biliriz." dedi. 

"BU NASIL VURGUN?"

Gökçek, "Bu nasıl bir vurgun? Kaç lira yatırdılar bu kooperatife. Bu kooperatiflerde harcanan paralar nereye gitti? Şirketi kuran kendileri. Kooperatifi  kuran kendileri. Burada bir yolsuzluk yapılsa bunu kim tespit edecek? Ben kendi kooperatifime kendi ismimle şirket kurduruyorum. Bu nasıl bir rezalettir. Sözleşmeye kim imza atıyor. Dilek Coşkun, Şenol Aslanoğlu.Bir şirkette kurucu, bir şirkette denetçi, bir şirkette yönetim kurulu üyesi. Bütün kooperatiflere girmişsin bir de il başkanı olmuşsun. Bir de iş İZBETON’a verilmiş. O da Murat Bakan’ın arkadaşı. İşte İzmir bu hale gelmiş. Savcılıklara da suç duyurusunda bulunmuş olalım. Bu bir kamu görevidir. Yönetim kararı olmadan devir işlemleri yapılmış. Devir gerçekleştikten bir süre sonra karar alınmış Önce devir sonra karar. Bunların hepsi suçtur. Ceza almaları gerekiyor. Özgür Özel bir dakika daha il başkanını bu görevde tutuyorsa bu suça ortaktır. CHP’nin genel başkan yardımcıları Murat Bakan dahil olmak üzere bu adamı bir dakika görevde tutan İzmir halkına ihanet etmektedir. Peki bu skandala kim ‘dur’ diyecek? Ben onu soruyorum. Burada Adalet ihtiyacı vardır. Adalet bu işlere el koymazsa, gerekli soruşturmalar açılmazsa bunlar bir değil 500 kooperatifi aynı adrese kurar. Milletten aldıkları parayla inşaatları yarım bırakır. Ondan sonra da çeker giderler. İşte burada adalete ihtiyacımız var." dedi.

 "'KOOPERATİF ÇETESİ'Nİ YIKABİLECEK Mİ?"

Gökçek, "Bakın bunu unutmayınız. İzmir İl Başkanı işin içinde görünen o ki İzmir Milletvekilleri işin içinde. Tunç Soyer işin içinde. İşi örtbas etmek için Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kapatıyorlar. Peki inşaatı mühürleyen kim? O dönem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı oluyor. Olayın içinin ne olduğunu biliyor. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını yeniden açıyor. Kendisi bu konuda doğru bir hamle yapmış. Bakalım kendi partisinin içerisindeki bu ‘Kooperatif Çetesi’ni yıkabilecek mi? Bu işi ortaya çıkarabilecek mi?" dedi. 
Ege Postası

İŞTE TELEGRAM HABER'İN İZMİR KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEĞİ HABERLERİ: 

49485-002.jpg

CHP'li Aslanoğlu'nun Koop'u kurduktan 24 saat sonra İZBETON'la 380 konut, 27 dükkan inşaat sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı! CHP'li Aslanoğlu'nun Koop'u kurduktan 24 saat sonra İZBETON'la 380 konut, 27 dükkan inşaat sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı!

29815-003.jpg

İzmir Büyükşehir'in başlattığı 'Kentsel Dönüşüm' projelerini 500'er TL sermaye ile yeni kurulan kooperatifler mi hayata geçirecek? İzmir Büyükşehir'in başlattığı 'Kentsel Dönüşüm' projelerini 500'er TL sermaye ile yeni kurulan kooperatifler mi hayata geçirecek?

47023-001.jpg

İzBB'nin "Kentsel Dönüşüm" Koop'çusu CHP'ye İzmir il başkanı oldu! İzBB'nin "Kentsel Dönüşüm" Koop'çusu CHP'ye İzmir il başkanı oldu!

48683-001.jpg

İzmir "Kentsel Dönüşüm" projelerinin altından 700 TL sermaye ile kurulan koop'lar kalkabilecek mi? İzmir "Kentsel Dönüşüm" projelerinin altından 700 TL sermaye ile kurulan koop'lar kalkabilecek mi?

49305-002.jpg

Bayraklı Deprem Bölgesi'nde binlerce (!) "Halk Konut" diken Soyer ve Kaya, şimdi de Osmaniye'ye dikeceklermiş... Bayraklı Deprem Bölgesi'nde binlerce (!) "Halk Konut" diken Soyer ve Kaya, şimdi de Osmaniye'ye dikeceklermiş...

49483-001.jpg

S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Koop, 380 konutu bitirdiğinde kasasına ne kadar kazanç girmiş olacak? S.S. İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Koop, 380 konutu bitirdiğinde kasasına ne kadar kazanç girmiş olacak?

50905-001.jpg

Hızal'dan şok Kentsel Dönüşüm tespiti: Vatandaşlar yakında belediyenin ve İZBETON'un kapısına dayanır! Hızal'dan şok Kentsel Dönüşüm tespiti: Vatandaşlar yakında belediyenin ve İZBETON'un kapısına dayanır!

54234.jpg

İzBB'nin Kentsel Dönüşüm için bulduğu "Kooplu Formül" çöktü mü? İzBB'nin Kentsel Dönüşüm için bulduğu "Kooplu Formül" çöktü mü?

61672.jpg

Başardılar! İzBB'nin Kentsel Dönüşüm hamlesi Sayıştay Raporunda... Başardılar! İzBB'nin Kentsel Dönüşüm hamlesi Sayıştay Raporunda...

31 Mayıs 2024 günü de İzmir Kentsel Dönüşüm işlerinin nereye doğru kaydığına ilişkin DOSYA HABER'imizin anonsunu vermiştik:

69273.jpg

İzmir'in Kentsel Dönüşüm Devrimcileri yanaşacak yeni bir liman buldular: Batı Koop İzmir'in Kentsel Dönüşüm Devrimcileri yanaşacak yeni bir liman buldular: Batı Koop

Bu ve çok daha fazlası Telegram Haber farkı ile İzmir Kentsel Dönüşüm Haber Dosyası geliyor... 

69260.jpg

"İçinden Şenol Aslanoğlu, Heval Savaş Kaya, Mustafa Tunç Soyer geçen İzBB-İZBETON İzmir Kentsel Dönüşüm "Devrimi" hangi aşamada?" başlıklı Dosya Haberimizi kaçırmayınız!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.