Belediye meclisleri neşeleniyor! İlk uyarı Karşıyaka'da Ünal'dan Ünsal'a geldi...

Belediye meclisleri neşeleniyor! İlk uyarı Karşıyaka'da Ünal'dan Ünsal'a geldi...

Belediye meclisleri önceki dönemlere göre çok daha neşeli geçeceğe benziyor! En azından CHP'li belediye başkanları, önceki dönemin Y-CHP'li belediye başkanlarından borçsuz belediyeleri teslim aldılar ya! Örnek mi? Karşıyaka: Borç 4 Katrilyon!

A+A-

Yazılıp, çizilenlere göre; İzmir'in en borçlu belediyelerinin başında Karşıyaka geliyor... Borç miktarının 4 Milyar, eski deyişle 4 Katrilyon olduğu belirtiliyor... İlginç detay, 4 Milyarlık borcun 2 Milyarlık bölümün 1 yılda oluştuğu iddiası! 
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal, şimdinin İzBB Başkanı Cemil Tugay'dan Karşıyaka Belediyesini devir almıştı... 
Ünsal'ın CHP'den adaylığının açıklanmasının ardından Foça'daki arazilerinin (Bin kusur villalık) imara açılacağı gündeme gelmiş, hatta CHP Genel Merkezinin de bu İşçimenler arazisinin imar işinin sakata gelmemesi için de Foça'ya "hususi" Saniye Bora Fıçı'yı adeta memur ataması gibi aday atadığı, İzmir CHP ve AKP kulislerinde aylarca konuşulmuştu! 
KK, artık CHP'nin başında değil... Bu yüzden de şimdiki CHP'li belediye başkanlarının Y-CHP'li olup olmadığını bilemiyoruz... Fakat, haklı olarak yok aslında birbirlerinden farkları diyebilirsiniz... Çünkü hiç biri "SoL" kültürden gelmiyorlar... Öyle değil mi?
Mesela; Yıldız İşçimenler Ünsal, SoL kültürden gelen bir siyasetçi mi? Ya da Cemil Tugay? Gözlerinizi kapatıp, CHP'li belediye başkanlarının söylemlerine ve eylemlerine baktığınızda, dönemin ANAP'lı belediye başkanlarından bir tık daha fazla hünerli oldukları anlaşılmıyor mu? 
Dönemin ANAP'lı belediye başkanları ile günümüz CHP'li belediye başkanlarını "İMAR" konularında koyun teraziye; hele ki KK döneminin Y-CHP'li belediye başkanlarını teraziye koyduğunuzda, ANAP'lılara rahmet okuturlar mı okutturmazlar mı?  
Genel bir şekilde ülkemiz belediyeciliğine bakıldığında; seçilene kadar "Halkçı" seçildikten sonra "Rantçı" oldukları gözlenir!
Ancak, bu dönem çok farklı gelişmelere tanık olacağız!
Her şeyden önce açıklanan ve uygulanacak Tasarruf Tedbirleri Paketi (TTP) bulunuyor... Bu bağlamda, ne ilçe ne de büyükşehir belediyeleri önceki dönemdeki gibi "al takke ver külah" işleri yapamayacaklar! Temsil, Cemil Tugay, batık durumda bıraktığı Karşıyaka belediyesini ayağa kaldırmak için Mustafa Tunç Soyer gibi hareket edemeyecek! 
Örnek mi?
Soyer, önceki dönem Seferihisar belediyesinden "Yazarlar Evi"ni satın alıp, ardından 1 TL'den Seferihisar belediyesine kiraya vermişti... Buna benzemez onlarca Soyer'den örnek sıralayabiliriz... 
İşte tam bu noktada Ak Partili Karşıyaka belediyesi meclis üyesi Hasan Ünal, CHP'li Karşıyaka belediye başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal'ı uyarıyor! Hangi konuda? İzBB'nin satın alacağı Karşıyaka belediyesinin 8.5 dönümlük arsası için! 
Meclis üyesi Ünal, başkan Ünsal'ı uyarıyor: "TTP var, satamazsınız!"
Türkçesi, meclis üyesi Ünal, başkan Ünsal'ı yanından bir türlü ayrılmayan "Eş Başkan" olarak basında yazılan çizilen kocasının bile akıl edemeyeceği TTP konusunda uyarıyor ve sözünü de "Satmaya kalkarsanız, kanuna muhalefetten işlem görürsünüz ha" demeye getiriyor!  
İşte Ak Partili Meclis Üyesi Ünal'ın o uyarısı:

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.