366. GÜN

366. GÜN

Kılıçdaroğlu'ndan 'FORMAT' hamlesi! Yeni MYK vitrini için PM Kurultay hesabı...

A+A-

Kemal Kılıçdaroğlu... CHP Genel Başkanlığı'nda 11. yılını Mayıs 2022'de ayında dolduruyor...

Ankara kulislerinden ve Kılıçdaroğlu'nun sevmediği CHP'nin önde gelen isimlerinden topladığımız bilgileri paylaşıyoruz...

Malumunuz; Kemal Bey uzun zamandır çok sıkıntılı günler geçiriyor... Özellikle kurduğu sistemden dolayı, yerel yönetimlerin üzerinde en ufak bir etkinliği (Yaptırımı) kalmadığı gibi; gidişatlarını da kontrol edemiyor artık! 

Kaynaklar, Kemal Bey'in yeniden güçlenmek adına 3-4 aydır arayış içinde olduğunu, karşısında Muharrem İnce gibi iki de bir imza toplayan "Haydin Kurultaya gidelim" diyebileceği siyasi bir rakipte olmayınca, son çareyi MYK'ya "FORMAT" atmakta bulduğunu belirttiler!

Peki, Kemal Bey MYK vitrinini nasıl değiştirecekti?

Ortada 81 ilin gazını alabilecek bir "GEREKÇE" olmalıydı!

Kaynaklar, gerekçenin "ERKEN SEÇİM" ihtimalinin öne sürüleceğini, mevcut delegasyonla ve tek maddelik PM seçimli Kurultaya gidileceğinin altını çizdiler!

MYK Formatı için bulunan gerekçenin Erken Seçim olduğunu da kaynaklar şöyle aktardı: "Tarih bakımından, Eylül ayı itibari ile CHP'nin İlçe ve İller üzerinde Kongre takvimini açıklaması gerekiyor... Kemal Bey'in elinde geçerli bir gerekçe olursa, tek imza ile Kongre takvimi 1 yıl öteleyebilir! İl ve ilçelere sunulacak gerekçe de hazır: Erken Seçim! Hal böyle olunca, Kemal Bey de çözümü MYK'yı  değiştirmede buluyor! (Belki de öyle akıl verdiler.) Aslında yeniden 'var olmak' adına; Kemal Bey tek çarenin MYK'nın değişmesi gerektiğinde ikna edilmiş görünüyor! Çünkü, tarihe 'Cumhurbaşkanlığına aday' oldu şeklinde adına yazdırmak istiyor! TV'lerdeki İmamoğlu mu, Yavaş mı Cumhurbaşkanlığına aday olacak yakıştırmalarının ve tartışmalarının hiç bir kıymeti yok. Zaten böyle bir şeyin Kemal Bey partinin başında olduğu sürece olması da mümkün değil; O'nun tek gayesi tarihe 'Cumhurbaşkanlığına aday oldu, kaybetti ve gitti'yi yazdırmak! Parti tepe taklak gidiyormuş... Yerel yönetimler sapır sapır dökülüyormuş... Muhalefet olarak politikalar üretilmiyormuş... Bunlar Kemal Bey'in ajandasında bulunmuyor ki; varsa yoksa Kemal Bey'in tek derdi CHP defterini kendi hesaplarına göre kapatmak! Başka da bir şey düşündüğünü sanmıyoruz!"

Yerel yönetimlere büyük bir dalga geliyor!

"Kemal Bey'in bulduğu bu çıkış formülü, zamanlama açısından o şansı ona tanıyacak mı?" sorumuzu, kaynaklar çok önemli tespitlerde bulunarak yanıtladı... Kaynaklar, Kemal Bey'in milli sermaye karşısında da güvenirliliğini yitirdiğini öne sürerek şöyle konuştu: "Kemal Bey, çok daha iyi biliyor devletin yerel yönetimlerdeki vurgun, talan ve kokuşmuşluk düzenine son vereceğini! Ve yerel yönetimler üzerine gelecek olan dalganın da önüne geçilemeyeceğini Kemal Bey hepimizden daha iyi biliyor. Açıkçası, Kemal Bey yerel yönetimler patlamadan MYK vitrinini yenilemek istiyor... Olası gelişmeler karşısında üstlenmesi gereken sorumlukları da böylece hafifletmiş olacağını hesaplıyor... Kemal Bey'in bu hesapları çarşıya uyar mı orası belli değil ama, Nasreddin Hoca hesabı, 'ya tutarsa'nın peşinde olduğu belli artık! Çünkü, sıkıntılar, sorunlar öyle laf kalabalığı ile aşılacak gibi görünmüyor. Parti tabanı kaynıyor... İlginç olan, parti tabanında Kemal Bey'in Cumhurbaşkanlığına adaylığının ciddi bir karşılığının olmaması! Kemal Bey'in adaylığı sadece çevresindekiler tarafından konuşuluyor! Milli sermaye bile Kemal Bey'in adaylığını maalesef ciddiye almıyor! Çünkü, etrafındakilere bakıp, gördükçe, Kemal Bey'e karşı olan güvenlerini askıya alıyorlar! Zaman, Kemal Bey'in aleyhine işliyor! Devlet, yerel yönetimlere karşı aşırı derecede zaman tanıdı ve iyi niyet gösterdi... Daha fazla bu yükün taşınacak hali kalmadı! Yukarıda da belirttiğim gibi; Kemal Bey çareyi MYK vitrini değiştirmede görüyor ve son şans olarak mevcut delegasyonla tek maddelik PM seçimli Kurultay'ı planlıyor! Eylül ayı Ağustos'tan daha sıcak geçeceğini söylemek içinde metoroloji uzmanı olmanıza gerek yok!"

Öte yandan derlediğimiz bilgiler arasında; sayın Kılıçdaroğlu'nun MYK'nın yenilenmesi ve olası PM seçimli Kurultay planları ve hesapları arasında 3 isimden vazgeçemeyeceği belirtiliyor... Bu isimler Faik Öztrak, Selin Sayek Böke ve Oğuz Kaan Salıcı olarak belirtiliyor...

Kemal Bey, bu yeni MYK'sını oluşturması için de gideceği öne sürülen PM Kurultayı'nda, başta Ulusalcılar ile Atatürkçüleri küstürmeyecek, parti tabanında tartışmalara neden olmayacak adaylardan oluşan bir liste ile 81 ilin karşısına çıkacağı Ankara kulislerinde konuşuluyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar