Çiğdem ÇİMEN

Çiğdem ÇİMEN

ATATÜRK'ÜN KARŞIYAKA'SINDA BİRİLERİ VAR

A+A-

1919'da Yunan orduları Anadolu'yu işgal etti. Atatürk, Yunan ordularını Anadolu'dan söküp attı. Zaferin ardından Atatürk, Karşıyaka' da Yunan bayrağına basmadı. Çünkü Atatürk, bayrağa saygı duyan onurlu bir liderdi.

Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 27 Ocak 1923'te annesi Zübeyde Hanım’ın mezarı başında "milli egemenlik" yeminini Karşıyaka’da etti.

Atatürk’ün ikinci büyük aşkı annesi Zübeyde Hanım’dı. İlk aşkı vatanıydı.

Zübeyde Hanım, güçlü bir karaktere ve sağlam bir iradeye sahiptir. Doğru bildiği şeyler uğruna sonuna kadar mücadele etmiştir. Doğuştan akıllıdır.

Zübeyde Ana’nın doğurup yetiştirdiği evlat bu milleti kurtardı. Bu ülkeyi kurdu.

"Zübeyde Ana", hepimizin anasıdır.

O’nun adını yaşatmak hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşünceye sahip Karşıyakalılar, Atatürk’ün cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaret ettiği kulüpleri Karşıyaka için yaşıyor. Bir ömür adadıkları takımlarının artık bir stadı olmasını istiyor. Armasındaki ay-yıldız bizzat Atatürk tarafından verilen kulüplerinin onurlu tarihi ile gurur duymakla kalmıyor. Amansız bir mücadele sergileyerek bu mirası geleceğe taşıyor.

Yaşanılan stat tartışmaları karşısında Karşıyaka taraftarının sabrı yok. Karşıyakalılar için yetkililerin de hiç önemi yok. Büyük taraftar için varsa yoksa ‘’Kaf SİN Kaf’’

Atatürk’ümüzün Karşıyaka’da etmiş olduğu milli egemenlik yemini gibi Karşıyaka yolundan ölse de vaz geçmeyen, Zübeyde Ana’mız gibi sahip olduğu güçlü karakteri ve dik duruşu ile stadyum konusundaki kararlılığını sürdüren Karşıyakalılar var.

Zübeyde Hanım’ın adını, Yalı’daki Karşıyaka Stadyumu’na verilmesi için, çadır eylemini başlatan Karşıyakalılar var. Hem de çoğu kimse bayram tatili için plan yaparken, Zübeyde Hanım Stadyumu’na çadır kurarak bu eylemi dört hafta sürdüren Karşıyakalılar var.

İşte Atatürk’ün Karşıyaka’sında; arkamda kimse var mı, yok mu diye hiç düşünmeden, ömrünü adadığı semti, semtinin takımı ve değerleri için yaşayan ve bunlardan kıyamet kopsa da taviz vermeyecek olan Berkay Pugar var.

Berkay Bey, mütevazı kişiliği ile isimlerin öneminin olmadığını belirtiyor. Yapmış olduğu çadır eylemi, Zübeyde Hanım Stadyumu’nun tarihçesinde yerini aldı. Gelecekte birçok Karşıyakalıya ilham olacaktır. Güç verecektir. İşte Berkay beyin, hem kararlılık dolu hem de duygu dolu açıklaması…

Atatürk’ün Karşıyaka’sında; ay-yıldıza, Zübeyde Hanım’a, stadyuma, kuruluş felsefemize ve geleceğe sahip çıkan birileri var dedirten açıklamaya geçmeden önce, önemini ve anlamını her zaman koruyacak olan bu ifadelerini ileten Berkay Pugar’a sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Var olun, cesur yüreğiniz ile… Azim ve kararlılığınız ile… Büyük Karşıyakalılığınız ile…

‘’Stad konusunda çok ileri görüşlü olmaya gerek yok.

Durum, açık ve net; Karşıyaka Stadı’nı

Stadın bize sağlayacağı katkı, hem sportif anlamda hem de tribün performansı olarak mevcut durumun en az iki katı olumlu destek demek.

Yani bence teknik yönetimin soyunma odasında motivasyon konuşmasına bile ihtiyacı yok.

Bu büyük kazanım; Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadyumu

Çadır eylemine karar verme konusu tamamen vicdanı olarak başladı. Play-Off’tan elenmişiz. Boğazım düğüm düğüm… Üstüme öküz oturmuş ağırlığı ile.

Dedim ki tekrar; konu transfer ya da şampiyon kadro kurmak değil. Yaşım 42. Bunu nice senelerdir tecrübe ettik. Maalesef sonuç yok.

Karşıyaka Medya, ısrarla her cuma akşamı saat 19:12’de “Karşıyaka Stadını İstiyor” sloganı ile Twitter da dikkat çekmek için girişimde bulunuyordu.

Ben de destek olmak ve bireysel de olsa katkı sunmak adına çadırımı alıp gündem yaratma amacı ile Zübeyde Hanım Stadı’nda yerimi aldım.

Her akşam yatarken ve her sabah kalktığımda ne yapabilirimin cevabıydı bu...

Tavsiye ederim. Gecenin karanlığında kurulan hayaller ve sabah güneşini semtin tam kalbinde selamlama şansı bulmak, paha biçilemez.

Ön plana çıkmak istemedim. Öyle bir egom yok. O yüzden sadece çadır resmi paylaştım. Konu ve dikkat dağılamasın diye.(Kişilerin önemi yok bugün ben yarın başkası)

Sağ olsun Karşıyaka sayfaları da gerekli farkındalığı yarattı.

Gümüşpala ve Yamanlar’dan gecenin bir körü bir kaç kardeşim geldi. Orada tanıştık. Halimi hatırımı sorup ihtiyaçlarımı karşılamak istediler. Allah razı olsun. O bize yeter.

Telefonla camiadan tanınan birkaç kişi aradı. Onlara da bu vesile ile teşekkür ederim.

Ben bu stadı göremezsem tek vasiyetimdir; geride kalanlar düşürdüğüm bayrağı topraktan alıp devam etsinler...

Hep söylediğim gibi; “Bu Sevdadan Vazgeçersek Allah Belamızı versin” … ( Berkay Pugar)

whatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-23-19-59-acee23ef.jpg

whatsapp-gorsel-2024-07-19-saat-23-19-59-0fd6168d.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar