Tahsin Güzel

Tahsin Güzel

KENDİ DÜŞEN AGLAMAZ SİZİ DE KİMSE KURTARAMAZ "MUTLU-SUSAM"!

A+A-

11 Haziran Pazar günü yapılacak İzmir esnaf ve sanatkarlar odaları birliği seçimi ve adaylar hakkında bir hayli yazdım, çizdim. Alın birini vurun diğerine dedim, Yalçın Atay'la Zekeriya Mutlu arasında bir farkın olmadığını "ruh ikizi" olduğunu, siyasi görüş olarak aynı yolun yolcusu ve her ikisinin de bu esnaf teşkilatına yakışan bir aday olmadığına dikkat çektim...

Bu konuda; MHP ve  Ak Parti'yle kan uyuşmazlığı olan Yalçın Ata için mensubu olmaktan onur duyduğum Ak Parti ve MHP kadrolarının Yalçın Ata’ya destek verme adına; bazı kişileri aradıklarını duydum ve bu ruh ikizlerinin yok bir birinden farkları diye her iki partiyi de eleştirmiştim…

Yalçın Ata'nın tutulacak hiçbir tarafı olmadığı halde Ak Partili ve MHP'li dostlarımın, Esnaf Birliğinin M. Ali Susam'ın ve Zekeriya Mutlu'nun çiftliği ve 25 senedir de CHP'nin arka bahcesi olmaktan kurtarmak için, ölümü gösterip sıtmaya razı etme adına, Yalçın Ata’ya değil listesinde olan değerli oda başkanları hatırına destek verdiklerine kanat getirdiğim için bu konuyu uzatmama kararı aldım.

Evet  geldi... Gün çattı... Yarın er meydanı, kür siye çıkacaklar, bol palavra atacaklar, keyif bağışlayacaklar... Bu konular ihtisas alanıma giriyor çünkü; 16 sene şeytan taşlamaktan abdest alıp ibadet yapmaya vakit bulamadım... Bu vizyonsuz ve misyonsuz kişilerle uğraşmaktan... Neyse yarın maç başlıyor!

Bu güne kadar gerek siyaset sahnesinde genel seçimlerde ve gerekse mahalli seçimlerde tespitlerimde yanılmadım... Tahminlerim yüzde 99 doğru çıktı... Birlik seçimi de aşağıda dikkat çektiğim gibi olacak bunu hep beraber göreceğiz...
Ne mi olacak?
Esnaf teşkilatı yağmurdan kaçarken doluya tutulacak! 
Zekeriya Mutlu yaptığı bu liste ve kadroyla seçimi ruh ikizi Yalçın Ata'ya teslim edecek.

Teslim edecek ama, umarım diğer kadroda olan arkadaşlar her partili Yalçın Ata'yı kısa zamanda tanıma imkanı bulurlar ve gerekli tedbirleri alırlar!
İkiyüz bin esnafı temsil eden 128 Oda ve Binin üzerinde görev yapan oda yöneticilerinin hak ve hukukunu korurlar esnaf temsilcilerini savaştırma değil kaynaştırmayı sağlarlar.

Her iki ikiz kardeşlerin listelere olacak kişilerin şu an itibarı ile 10 Haziran saat 23 itibarıyla iddia ediyorum aşağıda dikkat çektiğim kişilerden oluşacak !

Her partili Yalçın Ata’nın  N-A-H-Y-Ş-C-A-İ-T-E-M-S- baş harflerini yazdığım kişilerden  oluşacak...

Zekeriya Mutlu'nun ise baş harfleri Ş-S-M-O-D-Z-H-S-İ-T-E- ler den oluşacak...

Yalçın Ata'nın bir yıl önce yapılan olağan kongrede denetim kurulu başkanı olarak çok güzel hizmetler veriyor diye methiyeler düzdüğü ruh ikizi Zekeriya Mutlu'nun delegasyon tarafından çizilen namı değerleri tekrar listeye aldığı için bu seçimde maçı büyük bir farkla kayıp edecek... Ve... Tıpış tıpış teslim edecek... Bunu da hep beraber oda başkanları görecek.

Benden bu kadar Oda başkanları, aday olan kişiler sizlerden çok çok değerli değil kiloları da sizlerden ağır değil... Bunca sene esnafı zorunlu aidat adına soğan gibi soyan ve bu kurumlardan doyan idareciliği iş edinen bazı asalaklara hesap sorun temsil ettiğiniz esnaf ve sanatkarların hak ve hukukunu koruyun, bu dünyanın altının olduğunu da unutmayın...

   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar