Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti ve not görünümünü 'durağan' olarak belirledi. Bu yükseltme, Türkiye ekonomisinin para politikalarındaki sıkılaştırma ve mali konsolidasyon çabaları ile artan dış likidite tamponlarının etkili olduğuna dair güvenin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Fitch'in raporunda, Türkiye'nin ekonomik büyümesi için 2024 yılına ilişkin beklenti yüzde 3.5, 2025 için ise yüzde 2.8 olarak belirtildi. Ayrıca, Türkiye'nin rezervlerinin 2024 sonunda 158 milyar dolara, 2025 sonunda ise 165 milyar dolara ulaşmasının öngörüldüğü ifade edildi.

Raporda, enflasyonun 2024 yılında yüzde 43'e, 2025 yılında ise yüzde 21'e düşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, cari açığın bu yıl Gayrisafi Yurt İçi Hasılanın (GSYH) yüzde 1.9'una gerileyeceği ve 2025-2026'da ortalama yüzde 1.7 olacağı belirtiliyor. Fitch, Türkiye'nin mevcut ekonomik programının siyasi liderlik tarafından desteklendiğini, ancak bu durumun değişebileceğine dair bir uyarıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.