Başkan Ünsal'dan demokrasi dersi! İşten atılan işçilerin haklarını savunan meclis üyesi Ünal'ın mikrofonunu kapattırdı...

Başkan Ünsal'dan demokrasi dersi! İşten atılan işçilerin haklarını savunan meclis üyesi Ünal'ın mikrofonunu kapattırdı...

Ünal, “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın arasında hiçbir şekilde eyleme katılmayan, o işletmelerde çalışmayan bir sürü insan var. Kimisinin eşi kanser hastası, kimisinin çocuğu otizmli, kimisi 2 tane çocuğuna hem analık hem babalık yapıyor."

A+A-

Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda, AK Partili Meclis Üyesi Hasan Ünal, Kent A.Ş'den haksız yere işten çıkarılan işçilerin durumunu gündeme getirdi. Ünal, işten çıkarılanlar arasında eylemlere katılmayan, zor durumda olan kişilerin de bulunduğunu belirterek, bu mağduriyetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini savundu.

Ancak, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, Ünal'ın konuşmasını keserek mikrofonun kapatılmasını istedi. Ünsal, bu konunun hukuka taşındığını ve meclis gündeminde daha fazla yer almaması gerektiğini belirtti. Bu durum, meclis üyeleri arasında gerginliğe yol açtı ve Ünal'ın sözlerini kesme girişimi meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

Ünal, konuşmasına devam ederek, eylemlere katılmadıkları halde işten çıkarılan işçilerin olduğunu vurguladı ve Başkan Ünsal'a, belediyenin yönetiminde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, belediyenin kararlarının ve uygulamalarının daha fazla denetim ve eleştiriye açık olması gerektiğini belirtti.

İŞTE MECLİSTE YAŞANILANLAR: 

Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda Kent A.Ş'den haksız yere işten atılan işçileri gündeme getiren AK Partili Meclis Üyesi Hasan Ünal, “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın arasında hiçbir şekilde eyleme katılmayan, o işletmelerde çalışmayan bir sürü insan var. Kimisinin eşi kanser hastası, kimisinin çocuğu otizmli, kimisi 2 tane çocuğuna hem analık hem babalık yapıyor. Ve bu insanların hiçbiri bu eylemlere katılmamış” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nde geçtiğimiz aylarda haksız yere iş akitlerine tek taraflı son verilen Kent A.Ş personellerinin mağduriyeti devam ederken AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, konunun unutulmaması amacıyla Belediye Meclisi Eylül ayı 2'inci oturumunda gündeme getirdi.
Ünal'ın işçilerin mağduriyetine dikkat çekmesi sonrası sinirlenen Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal, antidemokratik bir tavır ile mikrofonun kapatılması talimatını vererek Ünal’ın sözünü kesti. Ünsal'ın gerçekleştirdiği davranış ise meclis üyeleri tarafından tepki çekti.  

TİCARETHANE DEĞİL!

STK’ların ticarethane olmadığını vurgulayan Ünal, “Sayın Başkanım, değerli meclis üyeleri, değerli basın ve YouTube üzerinden izleyen değerli Karşıyaka halkı. Gündemde birkaç konu var. Öncelikle Candaş Bey'in sözlerine bir cevap vermek istiyorum. Bu Sancar Maruf yerleşkemizde faaliyet gösteren STK'larımızın kirasıyla alakalı. Hesaplamayı yapmışsınız. 3 bin 500 TL’den, 3 bin TL’ye indirmişsiniz. Ölümü gösterip sıtmaya razı etme politikası ortaya çıkmış. Ancak burada bir hassasiyet var. Çalışan sayısı demişsiniz, çarp maliyet demişsiniz, toplam maliyeti ortaya çıkarmışsınız. Burası bir ticari kuruluş değil. Toplum yararına faaliyet gösteren STK'ların yer aldığı bir yerleşke, ticarethane değil. Dolayısıyla bu detaylara girmeye çok fazla gerek yok. Bunun dışında vizyon, misyon değişmez, çünkü aynı siyasi parti devam ediyor dediniz Sayın Başkan. Sayın Başkan vizyonu, misyonu siyasi makamlar değil, o ilçenin ihtiyaçları belirler. Her defasında, her konu açıldığında ya da muhalif bir duruş sergilediğimizde hükümetin verileriyle alakalı paylaşımlarda buluyorsunuz. Bu yerelde farklı değerlendirilmesi gereken bir konu. Bugün takdirle ve hayranlıkla karşıladığım geçmiş Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Hoca, idareden, İller Bankası'ndan aynı ödenekleri alıyordu. Ancak çok güzel bir beyin takımı kurmuştu. Bu beyin takımıyla çok güzel projeler üretip dünyadaki bütün fonlardan, bütün yardım kuruluşlarından çok iyi hibeler alarak Eskişehir'i bugünkü haline getirdi. Orası da Cumhuriyet Halk Partili belediye, burası da Cumhuriyet Halk Partili belediye" diye konuştu.

YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM

Kent A.Ş. bünyesinde görev yaparken işten çıkarılan işçiler ile ilgili konuşan Ünal, “Konuyu biz hukuka taşıdık, dolayısıyla bu işçi konusunu kapatıyoruz dediniz. Sayın Başkan ben sizin yanlış yönlendirildiğinizi düşünüyorum. Dediniz ki ‘eyleme katıldılar, kamu zararı oluşturdu. 93 tane işçi kamu zararı oluşturdu ve biz de gereğini yaptık’ dediniz” ifadelerini kullandı.

ÜNAL’IN SÖZÜNÜ KESTİ, MİKROFONUNU KAPADI!

Ünal’ın sözünü kesen Başkan Ünsal, “Hasan Bey, bu konuda konuşmayalım. Bu konu hukukta” ifadeleri üzerine Ünal, “Ben söz aldım ve hangi konuda konuşacağımı ben belirlerim, siz değil” diyerek tepki gösterdi. Sözlerine devam eden Ünal’ın bir işçinin ismini zikretmesi üzerine gergin anlar yaşandı. Araya girerek, Ünal’ın mikrofonunun kapatılmasını isteyen Başkan Ünsal, “Bir dakika, mikrofonun sesini kapatalım. Bir şey söyleyeceğim çünkü. Şimdi burada bunu yapmayın Hasan Bey. Öyle isim falan tek tek belirtmeyin. Hayır, müsaade etmiyorum. Bu konu kapandı Hasan Bey. Bu konuyu konuştuk. O çıkardığımız 93 kişiye dedik ki, buyurun haklı olduklarına inanıyorlarsa hukuk yoluna gitsinler. Kimse gitmesin demiyoruz biz. Bitti o iş. Hukuk yoluna gitsinler dedik. Mikrofonu açacağım, diğer konunuzdan bahsedin. Bu konuyu geçen sefer uzun uzun konuştuk. Bir daha konuşmamıza gerek yok. Bir şey değişmedi” diye konuştu.
Başkan Ünsal, itirazların yükselmesi sonrası Ünal’ın mikrofonunun sesini açtırdı.

ÜNAL: EYLEME KATILMADIĞI HALDE İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER VAR

Konuşmasına devam eden Ünal, “İsim belirtmiyorum. Bakın, bilmediğiniz hikayeler var. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın arasında hiçbir şekilde eyleme katılmayan, o işletmelerde çalışmayan bir sürü insan var. Burada kamuoyuna ve değerli meclise açıklama yaparken bir hukuksuzluktan bahsettiniz ve dediniz ki ‘biz bundan dolayı bu arkadaşlarımızı işten çıkarttık’. Ben soruyorum size; bu eyleme katılmayan arkadaşlar var. En az 20-25 tane. Burada onların hepsinin hikayeleri var. Kimisinin eşi kanser hastası, kimisinin çocuğu otizmli, kimisi 2 tane çocuğuna hem analık hem babalık yapıyor. Ve bu insanların hiçbiri bu eylemlere katılmamış, katılmamış, katılmamış. Neden çıkarıldılar? Burada isim isim vardı. Sayın Başkan'ın hassasiyetinden dolayı isim isim girmeyeceğim. Ama merak edenler varsa bu hikayeleri, işçilerin mağduriyetini, neler yaşadıklarını ve haksız yere gerçekler işten çıkarıldıklarını… Bunları okuduğunuz zaman anlarsınız” şeklinde konuştu.

2-3 KİŞİYİ DE BELEDİYEYİ YÖNETMEYE KALKARSANIZ…

Başkan Ünsal’a öneride de bulunan Ünal, “Sayın Başkan gördüğünüz ve duyduğunuz üzere… İşçi kurumu zarara uğrattı diyorsunuz, AVM'de kaçak yapıya izin vermeyeceğiz diyorsunuz, STK'ların kullandığı ufacık odalara yüzde bin 200 zammı Sayıştay raporlarına dayandırıyorsunuz. Sayın Başkan, iyi niyetle düşünmek istiyorum. Ya sizi yalan bilgilerle donatıyorlar ya da siz yalan söylüyorsunuz. Biz grup olarak bugüne kadar tüm nezaketimizle hareket ederken hatta belediyenin ve halkın yararına birçok konuda da oy birliği verirken, siz soru önergelerimize cevap vermiyorsunuz. Partimizin kurumsal adı yerine AKP deyip üç alkışla kendinizi kandırıyorsunuz. Kapalı kapılar ardında dedikodulara kulak asıyorsunuz. Bakın Sayın Başkan biz hariç 32 tane meclis üyeniz var. Size bir önerim var; böyle değerli bir grubunuz varken 2-3 kişiyi de belediyeyi yönetmeye kalkarsanız daha çok yanlışa düşer ya da daha çok burada yalan söylemek durumunda kalırsınız” dedi.

İŞTE O ANLAR:
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.