366. GÜN

366. GÜN

Velev ki erken seçim olacak, CHP İzmir 2. Bölgede aday çıkarmayacak mı?

A+A-

CHP tepe yönetimi erken seçimi içine sindirmiş görünüyor! Özgür Özel'in tvitiyle başlayan erken seçim talepleri, önceki gün yapılan CHP MYK'sında üst perdeden dile getirildi... Ardından CHP TBMM Grup toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu da erken seçimin sonbaharda olacağını öne sürdü...

Bilindiği üzere; Kılıçdaroğlu 2015 yılından beri İzmir 2. Bölgeden milletvekili... Dolayısıyla CHP kalesi İzmir'de 2. Bölgenin de kalenin betondan değil, çelikten olması gerekir! Neden mi? denildiğinde; 2. Bölge sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi de ondan...

Velev ki yarın erken seçim olacak diyelim... CHP 2. Bölgede aday çıkarmayacak mı? Maalesef CHP'nin İzmir'de en zayıf olduğu ilçeler 2. Bölgede bulunuyor...

İzmir 2. Bölgedeki ilçelere tek tek bakalım mı?

Aliağa... Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar... CHP İlçe örgütünün kış uykusundan ne zaman uyanacağı meçhul!

Bayındır... Belediye Başkanı Ak Partili Uğur Demirezen... CHP Bayındır İlçe örgütünde bırakın tencereyi, bakır kazanlar kaynıyor!

Bayraklı... Belediye Başkanı CHP'li Serdar Sandal... CHP ilçe Başkanı Pınar Susmuş ile Başkan Sandal'ın aralarının ne güzel olduğunu Mısır'daki Sağır Sulatn bile duymuş durumda... İlçe Sekreteri Kemal Kaymaz, karar defterini babasının malıymış gibi koltuğunun altına kıstırdığı gibi ilçe binasından tüyüyor, ne İzmir İl Yönetimi ne de Genel Merkez Yönetimi "şiiiittt ne oluyor orada" diyemiyor! (Bayraklı metropolde olduğu için dokunmuyorlarmış! Çok ses çıkar diye korkuyorlarmış!)

Bergama... Belediye Başkanı Ak Partili Hakan Koştu... 2 Dönemden sonra CHP "neden" ve "nasıl" Bergama'da seçim kaybettiğini araştırmayan, hangi CHP'lilerin partisinin adayının aleyhine çalıştığını incelemeyen, hesap sormayan İl ve Genel Merkez yöneticileri mi Bergama'da ibreyi CHP'den yana çevirecekler? 

Beydağ... Belediye Başkanı CHP'den Ferudun Yılmazlar... İzmir'in en az oy potansiyeline sahip ilçesi... Genel seçimlerde CHP Beydağ'dan "ful" çıksa bile, İzmir'in genel oy oranına yüzde iki bilemedin yüzde 3 oranına katkı koyabilir... 

Bornova... Belediye Başkanı CHP'den Mustafa İduğ... Belediye Başkanı ile İlçe Başkanı arasında ha bugün ha yarın ipler kopacak gibi görünüyor! Belediye Başkanı şimdiden İlçe Başkanını (Bayan) ayarlamış görünüyor! Yoksa şirket müdürünü saha çaışmasına salar mıydı?

Çiğli... Belediye Başkanı CHP'den Utku Gümrükçü... Asrın icadı solumun cihazına patent almak için çalışıyormuş! Patenti aldığı gibi Genel Merkeze taktim ettikten sonra da dönüşte Belkahve'de durup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını açıklaması bekleniliyor!

Dikili... Belediye Başkanı CHP'den Adil Kırgöz... İlçeden tıs çıkmıyor da yakında "imar" dosyalarının akıbeti adliye koridorlarında çınlamaya başlar diyoruz!

Foça... Belediye Başkanı CHP'den Fatih Gürbüz... Başkan Gürbüz, "mafya" ile birlikte 7.5 yılla İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor! Akıbeti meçhul! Her an her şey olabilir!

Karşıyaka... Belediye Başkanı CHP'den Dr. Cemil Tugay... Ayda 250 Bin TL doktorluktan kazandığı maaşı 8 Bin TL maaş için terp etmiş bir vatansever! Cumhuriyet Mahallesini o kadar çok seviyor ki; 7/24 hizmet etmek için adeta tetikte bekliyor! 

Kemalpaşa... Belediye Başkanı CHP'den Rıdvan Karakayalı... 1. Dönem (2009-2014) Belediye Başkanlığındaki performansının yüzde 10'nunu yakalayamamış, her geçen gün halkla bağlarını koparmak içinde yüksek düzeyde performans sergiliyor! Karakayalı'nın bu gayretleriyle CHP'nin genel seçimlerde 3.'lük sırası şimdiden garanti görünüyor...

Kınık... Belediye Başkanı Ak Partili Sadık Doğruer... Kınık CHP'nin 2, 2.5 aydır kepenkleri kapalı! Ne İzmir İl ne de Genel Merkez Kınık'a bir türlü İlçe Başkanı ve Yönetimi atayamadılar! Belki de muhtarlara özel kalem atamaları gerçekleştirildikten sonra Kınık CHP İlçe Başkanlığının faaliyette olmadığı akıllarına düşebilir!

Kiraz... Belediye Başkanı Ak Partili Saliha Özçınar... Kemalpaşa ilçesi gibi CHP'nin genel seçimlerde 3.'lüğü garantide olsa da 2.'liği yakalama şansı yüksek!

Menemen... Belediye Başkanvekili Ak Partili Aydın Pehlivan... CHP'yi çok iyi yöneten yöneticilerinin altın tepside sundukları ve "ne olmuş yani Menemen kaybedilmişse" dedikleri ilçe... İlginç olan, Menemen'i bu hale getirenlerden hala CHP tepe yönetiminin hesap sormaktan kaçmaları! Üstüne üstlük ellerinde de tapu gibi rapor olmasına karşın!

Ödemiş... Belediye Başkanı CHP'den Mehmet Eriş... Başkan Eriş'in ilk dönem başkanlığındaki (2009-2014) gibi şişkin egosu bu dönemde depreşmişse; CHP genel seçimlerde kesin Ödemiş'te 2.'liği yakalar!

Tire... Belediye Başkanı İYİ Parti'den Salih Atakan Duran... İYİ Parti bu genç belediye başkanı ile ne kadarlık yol kat etmiştir orasını bilemiyoruz ama, Tire'nin yanar döner merkez sağ seçmeninin ekseni etrafında hangi parti daha çok tur atarsa, o parti genel seçimlerde ipi göğüsleyebilir... 

Şimdi sayın Kılıçdaroğlu'na soruyoruz;

Siz İzmir'den aday olmadığınız dönemde İzmir'in şekli şemali böyle miydi? Genel başkan olarak İzmir milletvekili etiketi taşıyorsunuz; İzmir'e ve CHP'ye 2015'ten beri ne gibi artı bir değer katabildiniz? Yahu, siz gelmeden önce İzmirliler CHP için 30 artı 1'in hesabını yapıyordu... Kaldı ki 29+1 iken siz İzmir'den vekil oldunuz! Bugün İzmir'de CHP ne durumda hiç hesabını yaptınız mı? İşte sizin 2. Bölgenizin durumunu ortaya koyduk... Keşke İzmir'den değil de memleketiniz Tunceli'den aday olsaydınız!   

İyi ki de İzmir 2. Bölgeden adaysınız! İsterseniz beklediğiniz erken seçimde bölge değişikliğine gidiniz! Orayı da allak bullak etmenizin de bizce hiç bir mahsuru yok!

Sayın Kılıçdaroğlu... Menemen sizin bölgenizde... Ne hale getirildiği de ortada... Altı üstü bir Menemen'in üstesinden gelemezken; erken seçimden nasıl çıkacaksınız?

Yoksa 10.'ya mı hazırlanıyorsunuz? 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar