TARİŞ Pamuk Birliği’nde suçun ikrarı…

TARİŞ Pamuk Birliği’nde suçun ikrarı…

18 Ocak 2024 tarihinde yapılan “HÜLLELİ” seçim ile işbaşına gelen TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimi, hakkında ortaya çıkarılan gerçek haberleri sanki gerçek dışıymış gibi gösterme çabası içine girdi.

A+A-

TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimi, 18 Ocak tarihinden bu yana “Hülleli” seçim hakkında tek kelime etmezken önceki gün Söke TARİŞ Başkanı İsmail Özer’in, “Hilekarların hileleri ortaya çıkacaktır” şeklindeki kamuoyu açıklamasından sonra apar topar basın açıklaması yayınladı.

TARİŞ Pamuk Birliği Yönetimi, yaptığı açıklama ile Bakanlığın birlikteki hileli seçim hakkında sanki bir çalışması yokmuş gibi algı yaratarak, gerçeklerin ortaya çıkarılması için Yönetim Kurulu’nun Bakanlığa başvurarak denetim istediğini belirtti. Halbuki Bakanlık gazetemizde de yer alan haberler üzerine Şubat ayında 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu ve Ana Sözleşmesi'nin 85/6. Bendi gereğince; TARİŞ Pamuk Birliği’nde işlem başlatmıştı.

Birlik hakkında soruşturma başlatılmadığını ancak Birliğin talebi üzerine denetim başladığını ikrar eden TARİŞ Birlik yöneticileri kendilerini çaresizlikten kurtarmayı amaçlayan açıklama ile gerçeklerin üzeri gizlenmeye çalışıldı.

Seçimin hileli olmadığını belirten Birlik Yönetimi genel kurulda, seçme ve seçilme yeterliliğine haiz olmayan delegelere oy kullandırıldığı konusunda suskun kalırken Bakanlığa bildirilen 40 kişilik seçme ve seçilme yetisi olmayan delege isimlerinden de hiç söz etmiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.