Hatice Zeybek USLU

Hatice Zeybek USLU

TARIM ÖNEMLİDİR

A+A-

TÜDEF, chlorpyrifos ethyl için NAZİ KAMPLARINDA KULLANILAN GAZ TARIMSAL ÜRETİM DE KULLANILIYOR diye açıklama yapmış.

Bizler "TARIM ile ilgili önüne gelen konuşuyor" derken, TARIMIN MÜHENDİSİ VAR derken, TARIM İHTİSAS İŞİDİR derken TMMOB ZMO YÖNETİMİ bizlere sahip çıkacağına/bizleri itibarsızlaştırmak adına ellerinden geleni yaptılar/yapıyorlar. "Tarımın mühendisi, üretici olmaz ise olmaz" diyecek kadar sığ düşüncelerini ifade ettiler. 

Değerli  bir meslektaşımın bu konuyla ilgili açıklamasını aynen yayınlıyorum.
"Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) sebze ve meyvede geçmişte Naziler tarafından sinir gazı olarak üretilen ‘chlorpyrifos ethyl‘ adlı tarım zehrine rastlandığı uyarısında bulundu. Sınırdan geri gönderilen biber, limon, üzüm, mandalina gibi ürünlerin iç piyasada halka yedirilmiş olabileceği iddia ediliyor. "HABER BU"!

1965 yılında kullanıma giren Chlorpyrifos' un 2. Dünya savaşı sırasında Naziler tarafından nasıl kullanılacağına mı yanarsın? (bir "Deja vu" ya da reenkarnasyon olabilir mi acaba, zamanda geriye gidiş filan?!) Chlorpyrifos! un, yazıda geçen ve Nazilerin gaz odasında kullandığı sinir gazı (Zyklon B, HCN- hidrojen siyanid) yerine konmasına mı yanarsın, yoksa buhar basıncı 0.000011025907 mmHg olan Chlorpyrifos'un (sinir gazının 630 mmHg) nasıl bir sihirle gaz odasında kullanılabileceğinin dayanılmaz hafifliğine mi yanarsın?

Tüketici dernekleri federasyonu adına ve tüketiciyi bilinçlendirmek! adına nasıl bir cehalet içinde olduklarına ve tüketicilerin bu cehaletin insafına bırakıldığına mı yanarsın?

Madem ki söz konusu olan gaz, bu gazın tarım ürünleri üzerinde ileri tekniklerle! taşınarak tüketiciyi nasıl zehirleyeceğini günümüz kimya, fizik ve toksikoloji biliminin açıklamakta zorluk çekeceğine mi yanarsın?

Bu mevzuyu hiç bir kontrol ihtiyacı duymadan haber yapan gazeteciye mi yanarsın?

Neye yanarsan yan!

Cehalet her yerde ve diz boyu!

Afiyet olsun.
Durum budur. Kendine TARIM UZMANI dedirten o pekkkk kıymetli TARIM DIŞINDAKİ TARIMI YAPILANDIRMAYA çalışan zihniyet bir şey anlamadınız değil mi??? 

Sorun yok!

Farkındayız...

Önceki ve Sonraki Yazılar