Sezer, İZBB-İZBETON arasındaki milyarlık "El Clasico" araç kiralama ihalelerini de inceleyebilecek mi?

Sezer, İZBB-İZBETON arasındaki milyarlık "El Clasico" araç kiralama ihalelerini de inceleyebilecek mi?

Futbolda, dünyanın en önemli derbileri arasında Barcelona-Real Madrid karşılaşmaları "El Clasico" (Klasik) adıyla yer alır. İzmir'de de İZBB ve İZBETON arasında El Clasico araç kiralama ihaleleri yer alıyor...

A+A-

Öncelikle, Aziz Kocaoğlu döneminin başarılı genel müdürü Hüseyin Sezer'in yeniden İZBETON'un başına getirilmesini kutlayalım...
Sezer'in Kocaoğlu döneminde İZBETON genel müdürü olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) ile İZBETON arasında araç ve iş makinası kiralama ihaleleri olmuştur... Yaptığımız araştırmalara göre; "acil" durumlar çerçevesinde onca zaman gerçekleştirilen bu ihalelerin ne süreleri bir yıl olmuştur ne de toplamda 100 milyon TL'yi geçmiştir... 
Nasıl bir yönetim anlayışıdır ki; İZBB ile İZBETON arasındaki araç ve iş makinası kiralama ihaleleri 2022 yılının aralık ayında adeta patladı!

Telegram Haber, İZBB-İZBETON arasında başlatılan ve akıllara durgunluk getirecek rakamdaki araç ve iş makinası kiralama ihalelerini manşetine taşıyordu:

47873-007.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği! İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği!

Telegram Haber haberinde, İZBETON'un araç ve iş makinası parkının, İZBB'nin ihtiyacını karşılamayacağını öne sürüyor, 3 ay sonrasında da İZBETON, İZBB'ye "VERDİM" dediği araç ve iş makinalarına ilişkin TIPKISININ AYNISI çıkılan ihaleyi kamuoyunun bilgisine sunuyordu...

47999-002.jpg

Telegram Haber, İzBB ve İZBETON arasında tıpkısının aynı 2 ihaledeki rakam farkını ortaya çıkardı: 400 Milyon! Telegram Haber, İzBB ve İZBETON arasında tıpkısının aynı 2 ihaledeki rakam farkını ortaya çıkardı: 400 Milyon!

49860.jpg

İzBB'de araç kiralama ihaleleri devam ediyor! İZBETON'dan 1 milyarlık kiralık araçtan sonra Antep'ten 100 milyon... İzBB'de araç kiralama ihaleleri devam ediyor! İZBETON'dan 1 milyarlık kiralık araçtan sonra Antep'ten 100 milyon...

Önceki İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer'in gözde İZBETON genel müdürü Heval Savaş Kaya, İZBETON koltuğuna oturduğunun 4. yılında İZBETON'un Facebook sayfasından bu görseli paylaşıyor: 

292983500-1775127806167067-61217671252433872-n-001.jpg

Bakın bu övünülesi görsel İzbeton'un Facebook sayfasında hala yer alıyor... İzbeton genel müdürü Heval Savaş Kaya, 5'i iş makinası 2'si akaryakıt tankeri olmak üzere görevde bulunduğu süre zarfında yaptığı yatırımı anlatıyor... (4 Yıllık)

İzbeton'un Heval Savaş Kaya'lı 5 yıllık sürecini kendi Facebook sayfaları üzerinden taradık, yatırıma yönelik bir de "Kent Mobilyaları" adı altında açılan atölyeye tanık olduk... Başarılı genel müdür Heval Savaş Kaya, malumunuz, İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'in en güvendiği ve pek çok toplantıya götürdüğü genel müdürlerin başında geliyordu... Hatta, toplantılarda İzBB genel sekreteri ile Soyer'in arasında 2-3 kişi olurken; Kaya'nın her zaman yeri Soyer'in yanı oluyordu...

Telegram Haber, 24 Ocak 2023 tarihli "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği!" başlıklı manşet haberinde, İzBB'nin İzbeton'dan 1 milyarlık araç kiraladığını haberleştirmişti... Telegram Haber, haberinde ihale sonuç belgelerini de tek tek yayımlamıştı! 

İŞTE KDV DAHİL 1 MİLYAR 27 MİLYONU BULAN İZBB'NİN İZBETON'DAN KİRALADIĞI 5 ARAÇ İHALESİ BELGELERİ: 

izbb-008.jpgizbb1-013.jpgizbb2-015.jpgizbb3-017.jpgizbb4-004.jpg

Şimdi... 4 Ay öncesinde İzBB'nin araç ihalesine katılıp, toplam 5 ihalede 1 Milyar 27 Milyonluk aracınızı İzBB'ye kiraya vereceksiniz; ondan sonra da araç kiralama ihalesine çıkacaksınız!
Bu ihaleler İzbeton'la İzBB arasında aktar dönder işi midir orasını bilemiyoruz ama, İzbeton'un çıktığı 21B'den bu araç kiralama ihalesinde kullanılan "MUHTELİF" kelimesini de nereye çekerseniz çekin, uzayıp gidiyor!

İŞTE BELGESİ:

izce.jpgİhale adının güzelliğine ve ciddiyetine bir bakar mısınız, "MUHTELİF CİNS VE MİKTARLARDA İŞ MAKİNASI VE ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALIMI" 100 Milyonluk ihaleye çıkacaksınız; ihale ile kiralayacağınız iş makinası ve araçlar ne cinsi belli olacak ne de miktarı: MUHTELİF..!

Bereket versin mutedil değil! Bu ihalede kaç iş makinası kaç araç kiralanmıştır? İhaleyi Altaş grup şirketlerinden Ege Tem kazanmış...Peki, ihalede geçerli teklif veren 3 şirket arasında; Ege Tem'in yanında Altaş grup şirketlerinden de var mıdır? Temsil, Norm, Çevlog, Sinerji gibi? 
Başka bir deyişle; bu ihalenize Altaş'çılar, sadece Ege Tem şirketi ile mi teklif vermiştir? İnanın Soyer döneminde ne Soyer'in belediyeciliğine ne de şirketlerin başına oturttuğu yöneticilerinin yaptığı işlere bir türlü akıl sır eremiyordu!
Peki, velev ki müfettişlerin radarına bu ihaleler takıldı diyelim! Cinsi ve adetleri "MUHTELİF" olan bu iş makinası ve araçların hesabı kimden sorulacak?
Müfettişler, bu ihalenin akıbetini raporlamak için Ege Tem'in sahiplerinin mi yoksa dönemin İzbeton genel müdürü Heval Savaş Kaya'nın mı "VİCDANLARINA" müracaat edecekler?

5 Ocak 2024 tarihli "2024 yılı İzBB-İZBETON araç kiralama ihale sezonu açıldı! 2024 yılı İzBB-İZBETON araç kiralama ihale sezonu açıldı!" başlıklı haberimizde; 2022 yılında başlayan İzBB-İZBETON arasındaki ihale trafiğine yeniden dikkat çekmişiz! 
Peki, 2023 yılının Aralık ayında İzBB ile İZBETON arasında kaç tane araç ve iş makinası kiralama ihalesi gerçekleştirilmiştir? 

İŞTE BELGELERİ:

izce1.jpgizce2.jpgizce3.jpgizce4.jpg

İzBB ve İZBETON arasında 2023'ün Aralık ayında gerçekleşen 4 araç ve iş makinası kiralama ihalelerinin toplamı 1MİLYAR 043 MİLYON 170 BİN 014 LİRA... Bunlara KDV eklendiğinde 1 MİLYAR 251 MİLYON 804 BİN 017 LİRA oluyor...
Erhan Gülenç, kendi haber sitesinden İZBETON'un 2.5 MİLYAR borcunun olduğunu duyurdu ve ekledi: İZBETON'un müteahhit şirketlere verdiği çekler karşılıksız çıkıyor! Devamında; müteahhit şirketlerin elinde 30 karşılıksız çekin bulunduğunu, bugün itibari ile de ödenmemesi durumunda İZBETON'a haciz işlemlerinin başlatılacağının altını çizdi!

Şimdi... Kimselerin ticari faaliyetlerine karışacak halimiz yok... İzBB-İZBETON arasında da araç ve iş makinası kiralama ihaleleri de ticari bir faaliyet olduğuna göre; El Clasico halini alan bu ihaleler kapsamında da İzBB'den İZBETON'un da kasasına 1.2 Milyar TL'de girecek demektir... 
Peki, bu 4 ihalede anılan araç ve iş makinalarının tamamı İZBETON'un araç ve iş makinası parkında mevcut mudur?
İşte 7 delikli Edremit Zurnasının da "CIRTT" dediği yer de burası oluyor!

Bu 4 ihalenin analizi devam haberimizde yer alacak...
Ayrıca, Güleç'in haberinde yer aldığı gibi; İzBB Başkanı Cemil Tugay, İZBETON için yeni genel müdür Hüseyin Sezer'e de "İNCELEYİN" talimatı da verdiğine göre; Sezer de GERÇEKTEN İZBETON'DA GERÇEK BİR İNCELE YAPACAK MIDIR? Bu mis kokulu ihalelerin üzerine gidebilecek midir? Yoksa üstlerine bir tutam kül atacaktır?
Öncelikle, İzBB ve İZBETON arasında dönen bu ihalelerin üzerine sayın Tugay'ın da sayın Sezer'in de cesaret edip gidebileceklerini UMUYORUZ!
Gitmeyeceklerse, o zaman ellerinde karşılıksız çek bu bulunan alacaklı müteahhit şirketlerin parasını da ödemek bize göre; ÇOCUK OYUNCAĞI gibi duruyor!
Aktar İZBETON'a araç ve iş makinası kiralama ihalelerinin parasını... Öde gitsin müteahhit şirketlerin alacaklarını...
Öyle değil mi?

Haberlerimiz şok ihale detayları ile devam edecek...
Tıpkısının aynı ihale zinciri haberimiz geliyor... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.