Memurun fazla mesai ücreti belli oldu: Saatlik mesai ücreti ne kadar?

Memurun fazla mesai ücreti belli oldu: Saatlik mesai ücreti ne kadar?

2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile devlet memurlarının fazla mesai ücretlerine yüzde 26.7 zam yapılacağı açıklandı. Bu düzenleme ile 1 Ocak 2025'ten itibaren saatlik fazla mesai ücreti 10,10 TL’den 12,80 TL’ye yükselecek.

Farklı görevlerde çalışan memurlar için fazla mesai ödemeleri şu şekilde düzenlendi:

  • Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri ve tüm personel: Aylık en fazla 90 saat fazla mesai yapabilir, saat başı 13,60 TL alacak.

  • Genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförler: Aylık en fazla 60 saat mesai yapabilir, saat başı 13,60 TL ödenecek.

  • Kurul başkanı, genel müdür, vali, general ve amiral rütbesindeki yöneticilerle çalışan personel: Aylık en fazla 90 saat, saat başına 13,60 TL kazanacak. Toplamda her makam için 450 saat sınırı var.

  • Rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla çalışan personel: Aylık en fazla 90 saat fazla mesai yapabilir ve saat başı 13,60 TL alacak.

  • Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personel: Aylık en fazla 90 saat mesai yapabilir, saat başı 12,80 TL ödenecek.

  • Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik eğitim bölgesindeki kurumlarda görev yapan idari personel: Aylık en fazla 100 saat mesai yapabilir ve saat başı 21,80 TL ödeme yapılacak.

Bu düzenlemelerle birlikte devlet memurlarının 2025 yılındaki fazla mesai ücretleri ve çalışma saat sınırları belirlenmiş oldu.

EKONOMİ Haberleri

İşte vergi yüzsüzleri
"Şanlıurfa pamuğu" coğrafi işaretle tescillendi
Ekim yapacak çiftçilere toprağın "tavını" beklemeleri önerisi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı
Dünya Bankası kredi verme kapasitesini artıracak yeni adımlarını açıkladı