Çerçioğlu tarih yazıyor! 100 Dönümüne 115 Milyon, 77 Dönümüne 302 Milyon...

Aydın BŞB'nin "YÜZ AKI" Aydın Tekstil Alanı restorasyon ihalelerine bir yenisi daha eklendi: 302 MİLYON 906 BİN TÜRK LİRASI

"TOGG, ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi oldu

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ödenmiş sermayesini 996 milyon 774 bin TL'ye çıkararak Türkiye'de ödenmiş sermayesi en yüksek otomotiv şirketi oldu.

TOGG tarafından dün yapılan açıklamaya göre, Şirketin 31 Mayıs'taki Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar ve TOGG esas sözleşmesi hükümleri çerçevesinde, ödenmiş sermayesinin tamamı daha önce yapılan sermaye avanslarının sermayeye ilave edilmesi suretiyle nakden 846 milyon 774 bin TL artırılarak 150 milyon TL'den 996 milyon 774 TL'ye yükseltildi.

Bu, 2018 yılının haziran ayında kurulan TOGG'un bu tarihten bu yana gerçekleştirdiği ilk sermaye artırımı oldu." 4 Haziran 2021 NTV 
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/togg-odenmis-sermayesi-en-yuksek-otomotiv-sirketi-oldu,EDYkZozc4ECfGY-spmvrJA

Malumnuz; siyasi partilerimiz arasında bünyesinde en çok "Hesap Uzmanı" barından partinin adı CHP'dir! Fakat, ne hikmetse bu CHP'li Hesap Uzmanları, "kendinden" olanları sakata getirecek durumları çaktıklarında, anında "Görmedim", "Duymadım", "Bilmiyorum" moduna geçtiklerinden dolayı da bu analiz haberimizdeki matematiki hesap edebileceklerini de düşünmüyoruz!

Tesadüfe bir bakar mısınız; CHP'nin çok çalışkan hatta nam-ı diğer "Topuklu Efe" lakabı ile anılan Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu da hemen hemen TOGG araba fabrikasının kurulduğu günlerde; zamanında tekstil tarihine (Özellikle kadife kumaş üretimi) damga vuran Aydın Tekstil Fabrikası Alanı Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi ihalesine çıkıyor!

İŞTE İHALE BELGESİ:

Aydın BŞB'nin bu "YÜZ AKI" zincirleme ihaleleri de doğal olarak Telegram Haber'e konuk oluyor!

Haberimizden bazıları:

Aydın BŞB'in 'yüz akı' Aydın Tekstil Restorasyon Projesini yapan 2 şirketin sahipleri aynı kişiler! Aydın BŞB'in 'yüz akı' Aydın Tekstil Restorasyon Projesini yapan 2 şirketin sahipleri aynı kişiler!

Çerçioğlu, 115 milyonluk Aydın Tekstil Restorasyon ihalelerini (3 adet) alan iki şirketin sahiplerinin aynı şahıslar olduğunu bilmiyor muydu? Çerçioğlu, 115 milyonluk Aydın Tekstil Restorasyon ihalelerini (3 adet) alan iki şirketin sahiplerinin aynı şahıslar olduğunu bilmiyor muydu?

Aydın BŞB, Aydın Tekstil alanı 3 tane restorasyon ihalesinde neden 3 ayrı ihale usulü taktiği kullandı? Aydın BŞB, Aydın Tekstil alanı 3 tane restorasyon ihalesinde neden 3 ayrı ihale usulü taktiği kullandı?

Aydın Tekstil alanının gizemli beyaz jipli 'şantiye şefi' artık uğramaz olmuş! Aydın Tekstil alanının gizemli beyaz jipli 'şantiye şefi' artık uğramaz olmuş!

Eyvah Eyvah! Aydın Tekstil Fabrikası'nın 50 yılda biriken hurdaları da "of" olmuş... Eyvah Eyvah! Aydın Tekstil Fabrikası'nın 50 yılda biriken hurdaları da "of" olmuş...

Gazeteci Serhan Seyhan'dan Aydın Tekstil Restorasyon ihaleleri hakkında suç duyurusu! Gazeteci Serhan Seyhan'dan Aydın Tekstil Restorasyon ihaleleri hakkında suç duyurusu!

Asrın Harikası Aydın Tekstil Alanı Restorasyon işleri repertuvarında; "Tekstil Müzesi" de var mı? Asrın Harikası Aydın Tekstil Alanı Restorasyon işleri repertuvarında; "Tekstil Müzesi" de var mı?

Asrın Harikası Aydın Tekstil Alanı Restorasyon işlerinde çıkan hurdalara ne oldu? Asrın Harikası Aydın Tekstil Alanı Restorasyon işlerinde çıkan hurdalara ne oldu?

Şimdi... Bu zincileme ihaleleri alan şirketler aynı kişilere ait!
Bu kişiler bu iki şirketin de sahibi olsalar bile temelinde birbilerine karşı çok nazikler ve kibarlar!
Nasıl mı anlaşılıyor?
Şirketlerinde ortaklıklarını sürdürürken; yetmezmiş gibi Aydın BŞB ihalelerinde de şirketleri arasında "İŞ ORTAKLIĞI" kurup ihale ALMA başarı sayısını 4'e, kazandıkları CİROYU da 418 MİLYON 313 BİN 900 LİRA çıkarmayı başardılar!

İŞTE AYDIN BŞB'DE ZİNCİRLEME İHALE KAZANAN AYNI ŞAHISLARA AİT İKİ ŞİRKETİN TİCARET SİCİLİ GAZETESİNDE YAYIMLANAN SON İLANLARINA GÖRE SERMAYELERİ: 

Mayıs 2018'de çıkılan ilk ihaleye eklenen 2 ihaleninin belgesi daha: 

NE HOŞ!

Birinci ihalenin RESTORASYON ve ÇEVRE DÜZENLEME vadesi 25 Mayıs 2020'de bitmeden, küt 20 Mayıs 2020'de 2. ihaleye çıkılıyor! 

2. İhalenin vadesi 31 Ocak 2022'de dolacakken; küüüütttt 14 Mayıs 2021'de 3. ihaleye çıkılıyor, vadesi de 26 Mart 2023 olarak öngörülüyor!

Bu defa 3. ihalenin vadesi 26 Mart 2023'te henüz dolmadan bu defa KÜÜÜÜÜTTT 4. ihale!

4.'ncü ihaleye öyle bir güzel VADE ve RAKAM konuluyor ki; gören, duyan da sanacak Aydın'a 2. TOGG otomobil fabrikası kuruluyor! Breh breh... Bundan daha güzel sosyal demokrat belediyecilik olur mu?

Şunu sormak lazım; zamanında bu Aydın Tekstil Fabrikası, 8 yılda mı kuruldu? Tarihi eser dahi olmayan 50-60 yıllık binaların restorasyonu ve 177 dönüm yerin çevre düzenlemesi bu kadar para, bu kadar zaman tutar mı?

Vade: 18 Mayıs 2026
Tutar: 302 Milyon 906 Bin Türk Lirası.

Kemal Bey, Aydın Tekstil Alanını fasulyeden mi açtı?

Başkan Çerçioğlu, “İçinde bulunduğumuz 177 bin metrekare büyüklüğündeki bu alanı, 2012 yılında kamulaştırma kararı aldık. 4 yılı aşan bir mücadele sonucunda 100 milyon liraya kamulaştırdık. Değerli Aydınlılar sizin vergilerinizle biz bu işi yaptık. Eğer biz, bu alanı kamulaştırmasaydık, bugün beton yığını olacaktı. İstedik ki Aydınlıların olsun, sadece bir zümre kullanmasın, 1 milyon 150 bin kişinin kullandığı bir yeşil alan olsun istedik. Ve sizlerin desteği ile başardık, sağ olun, var olun. Bu parkın içinde çocuklarımız için oyun alanları, gençlerimiz için spor alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sanat galerileri, kreş ve birçok sosyal donatı alanı oluşturduk. Hep beraber hayal ettik, birlikte planladık, birlikte karar verdik ve birlikte yaptık. Desteğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün de bu alanın 100 bin metrekaresini, sizlerin hizmetinize sunacağız. Kent hafızamızda önemli bir yer tutan bu alanı, yeniden Aydın halkına kazandırmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bugün yine Mimar Sinan Mahallemizde yaptığımız 30 bin metrekare büyüklüğünde park ve kütüphanemizin, 36 adet alt yapı tesisi, sanat yapıları ve diğer tesislerin açılışını ve temel atmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.

Haziran 2022'de Aydın Tekstil alanı CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla açılıyor! Ne kadarı? (Çerçioğlu'nun ağzından. Yukarıda) 100 Dönümlük alanı açılıyor! Bakın biz demiyoruz şu kadarını açıyoruz... Diye... Bizzat başkan Çerçioğlu diyor: 100 Dönüm!

Hal böyle olunca; geriye ne kalıyor? 77 Dönüm... 
Siz şimdi, 100 dönümlük alanın restorasyon ve çevre düzenlemesi işini, aynı şahısların iki şirketlerine verilen 3 ihalde 115 Milyon 409 Bin 900 TL'ye bitireceksiniz; geriye kalan 77 dönüm yerin de restorasyon çevre düzenlemesi işini de 302 Milyon 906 Bin TL'lik ihale ile bitirmeye çalışacaksınız?

Arkadaş, Litera'dan parti parti D22 ihalelerle yazılım mı alıyorsunuz? Hepi topu 177 dönümlük fabrika arazisinde; adı üstünde RESTORASYON ve ÇEVRE DÜZENLEMESİ için bu kadar zaman, para harcanır mı? 

Ne yani, aklınız sıra Aydın'a 2. İzmir Kültürpark mı yaratıyorsunuz? Bereket versin, Aldın Tekstil Alanı İzmir Kültürpark gibi; 420 dönüm falan değil!

Ayrıca; siz bu alanda kadife kumaş, elektirikli otomobil falan üretmeyeceksiniz... Yapacağınız ve yaptıklarınızı zaten "NATAMAM" açılışta bangır bangır Aydınlılara söylemişsiniz! 

Tavuğun bile solucanı bulana kadar toprağı eşelediği bir dünyada; sayın Topuklu Efe, bu Aydın Tekstil Alanı 4. ihale ile bitecek mi bitmeyecek mi? Yoksa; bir 302'lik (5. İhale) bomba daha 2024 yılında mı gelecek?

İyi de arkadaş; Aydın'daki muhalefet nerede? Neden bunları görüp ilgilenmiyor? Sonuçta Topuklu Efe bu işleri zengin kayınbabasının parasıyla yapmıyor; Aydın halkının parasını harcıyor!

Unutmadan; sayın Topuklu Efe, TOGG önümüzdeki ay yollara çıkıyor... Elektronik ortamda da satışlarına geçildi... Bir tane de sizin TOGG edinmenizi tavsiye ederiz!

Mayıs 2026 ya biter ya bitmez bu 77 dönümdeki iş... Git gel... Neme lazım, hem benzinden tasarruf, hem de elektrikli SUV keyfi... 

İroni bir yana; aynı tarihlerde sıfırdan otomobil fabrikası kuruluyor ve satışına başlanılıyor ve yollara çıkmasına 1 ay var... 
Öte yanda neredeyse TOGG otomobil fabrikasının sermayesinin yarısı kadar para harcayarak restorasyon, çevre düzenlemesi yapıyorum diyen bir belediyeci!

Ne büyük bir başarı değil mi?

Konfiçyus ne demişti?
"Park yapmak, otomobil yapamaya benzemez!"

Zor zanaat arkadaş bu devirde 50-60 yıllık binalarda sıva yapmak, kiremit aktarmak... Hele hele... Çevre düzenlemesi... mi? Dönüm başı 7-8 yıl sürmezse...  

Neyse... 
Bir yürekli yetkili çıkar her halde... 100+77'lik ihalelere bakacak...

DİP NOT BELGESİ:

EGE Haberleri

Aydın'da 8 ton 340 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi
Manisa'da eğitim sendikaları okul müdürüne silahlı saldırıyı protesto etti
Efeler’de rüşvet talepleri sosyal patlamaya gidiyor!
Bodrum açıklarında 102 düzensiz göçmen yakalandı
Fethiye açıklarında su alan teknedeki 3 kişi kurtarıldı