Gazeteci Serhan Seyhan'dan Aydın Tekstil Restorasyon ihaleleri hakkında suç duyurusu!

Gazeteci Serhan Seyhan'dan Aydın Tekstil Restorasyon ihaleleri hakkında suç duyurusu!

Seyhan, suç duyurusunda, "Aynı iş ve işlemler için farklı ihaleler yapılmak suretiyle kamu zarara uğratılmış rekabet şartları engellenmiş ayrıca görevi kötüye kullanma suçu oluştuğu tarafımca tespit edilmiştir" dedi.

A+A-

Gazeteci Serhan Seyhan, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu! Seyhan, Aydın BŞB'nin Aydın Tekstil alanı restorasyon ihaleleri hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde; sahipleri aynı kişiler olan iki şirkete verilen ihalelerde "aynı iş ve işlemler için farklı ihaleler yapılmak suretiyle kamu zarara uğratılmış rekabet şartları engellenmiş ayrıca görevi kötüye kullanma suçu oluştuğu tarafımca tespit edilmiştir" ifadelerine yer verdi. 

İşte gazeteci Serhan Seyhan'ın suç duyurusu dilekçesinde yer alan iddiaların bir kısmı: 

"Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu ve belediye içinde görevli diğer yetkililerin sorumluluğunda bulunan ve 2016 yılında mahkeme kararı ile Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak kamulaştırılan Ayrın Tekstil Fabrikası alanı yaklaşık 5 yıla yakın süredir restorasyon ve tadilat işlemleri devam etmektedir. Yapılan ihaleler ile yapılan imalatlar arasında çok yüksek miktarda fiyat farklılıkları bulunmakta olup mahkeme kararı ile 76 milyon liraya kamulaştırılan Aydın İli Efeler İlçesinin en değerli arazileri arasında yer alan arsa ile ilgili olarak restorasyon işlemleri için biri açık ihale usulü olmak üzere 3 ihale yapılmıştır.

Bu alan Kültür Tabiat Varlıkları arasında yer alamasa da 4734 sayılı kamu ihale kanunun da yer alan sadece Kültür Tabiat Varlıkları ihaleleri için kullanılan 4734 sayılı yasanın 3/i maddesi uyarınca iki farklı ihale yapılarak restore edilmiştir. Bu ihaleler için Aydın Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetler Daire Başkanlığınca ilk olarak 14.350.000 TL sözleşme imzalanmış daha sonra ikinci ihale de 21.310.000 TL 3. İhalede ise 62.150.000 TL sözleşme bedeli ile restorasyon ve tadilat sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşmeler toplamında 97.810.000 TL ödeme yapılmış %18 KDV ve iş artışı olarak ödenebilecek tutarlarda hesaplandığında o günkü rakamlarla 150 Milyon TL civarında belediye bütçesinden ödeme yapıldığı görülecektir.

Bu açıdan bakıldığında aynı iş ve işlemler için farklı ihaleler yapılmak suretiyle kamu zarara uğratılmış rekabet şartları engellenmiş ayrıca görevi kötüye kullanma suçu oluştuğu tarafımca tespit edilmiştir. Hali hazırda yapılan ikinci ihalenin sözleşmede yer alan teslim süresi dolmadan tekrar restorasyon ve tadilat ihalesini çıkılması da şüphelerin ispatı niteliği olarak kabul edilmelidir."

Seyhan, suç duyurusunda Çerçioğlu'nun TCK 142/1 155/1-247/1 257/1'den yargılanmasını istedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.