Sayıştay müfettişleri, içinden "Öz Malı" geçen Beşiktaş belediyesi otobüs ihalesini de mercek altına alacaklar mı?

Sayıştay müfettişleri, içinden "Öz Malı" geçen Beşiktaş belediyesi otobüs ihalesini de mercek altına alacaklar mı?

Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat'ın dalında uzman bürokrat ve danışman kadroları, birbirinden güzel işlere imza atarak, başkan Akpolat'ın mevkidaşları arasında popüleritesini tavan yaptırıyor!

A+A-

adsizh4.jpg

Öncelikle; Beşiktaş kaynakları, Seyfullah Beysülen adlı bu kişinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hesap Uzmanı olarak çalıştığı Maliye döneminden mesai arkadaşı olduğunu öne sürdüler! 

Ayrıca kaynaklar; Kılıçdaroğlu'nun Beysülen'i Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a göz kulak olup, yanlış işler yapmaması için gönderdiğini de aktardılar! 

Başka bir deyişle; Seyfullah Beysülen'in Beşiktaş belediyesine sefa sürsün diye gönderilmediği söylenebilinir!

Açıkçası Beysülün'e işinin ehli bir bürokratta denilebilinir!

Hal böyle olunca; Beysülün gibi işinin ehli, uzman bir bürokratın, ihale kanunlarında, yönetmeliklerdeki değişikliklerden haberinin olmaması, bilmemesi düşünülebilinir mi? 
Asla! 
Beysülün gibi; ömrü bu işlerle yoğrularak geçmiş bir bürokratın, Beşiktaş belediyesinde referansını yerlerde süründürecek, belediye başkanının başını derde sokacak işlere "YES" demesi mümkün olabilir mi?
Örnek verirsek; Ekim 2020 ayında ihale yönetmeliklerinden "ÖZ MALI" şartı maddesinin kaldırılmasından Beysülün'ün bi-haber olması düşünülebilinir mi?

Telegram Haber olarak; ihale yönetmeliğinden bu "ÖZ MALI" şartının kaldırılması için yaptığımız haberler arşivimizde... Zaten bu ÖZ MALI ŞARTI maddesinin kaldırılmasına yönelik haber yapan, gündeme aldırtan başkada bir basın kuruluşu yok!

O zaman; Beşiktaş belediyesi başkan yardımcısı, uzman bürokrat Seyfullah Beysülün'ün ihale yönetmeliğinden "ÖZ MALI" şartının kaldırılmasından haberi yok demektir!

İŞTE İHALE BELGELERİ: 

Telegram Haber, 3 Mart 2023 tarihinde içinden "ÖZ MALI" geçen otobüs ihalesini bu başlıkla manşetine taşımıştı: CHP'li Beşiktaş belediyesi ihaleye "Öz Malı" şartını koydu, 267 milyonluk ihale gideceği adresi şaşırmadı! CHP'li Beşiktaş belediyesi ihaleye "Öz Malı" şartını koydu, 267 milyonluk ihale gideceği adresi şaşırmadı!

49718.jpgaa-20230201-30146719-30146718-muglada-45-duzensiz-gocmen-yakalandi-006-001.jpgadsiz-018-001.jpg

"İdarece 3.900 saatlik “Elektrikli Yol Süpürme Makinası ile Parkların
Temizlenmesi” iş kalemi için yaklaşık maliyet saat başına 153,51 TL tespit edilmiş, yüklenici
firma bu iş kalemine 1 TL fiyat teklifi vermiştir. İş programına göre 31.12.2021 tarihi itibariyle
yaklaşık 1.926 saatlik kısmının tamamlanması gereken bu iş hiç gerçekleştirilmemiştir. Ayrıca
bu araca kendi malı şartı konulmuş ancak hiç çalıştırılmamıştır."
 

Bunlar, Sayıştay'ın Maltepe belediyesi 2021 yılı denetim raporunda yer alıyor. 

Sayıştay müfettişleri, Maltepe belediyesinin çıktığı araç kiralama ihalesindeki ÖZ MALI şartını yakaladıkları gibi; aracın da hikayeden ihaleye konulduğunu bu kelimelerle rapora koymuşlar: "Ayrıca bu araca kendi malı şartı konulmuş ancak hiç çalıştırılmamıştır." 

Beşiktaş belediyesinin uzman bürokratı, başkan yardımcısı Beysülen'e yardımcı olmak adına raporun linkini verelim: https://www.sayistay.gov.tr/reports/download/NaQ5KJPoqB-istanbul-maltepe-belediyesi

O zaman geriye de Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat'a ya Sayıştay müfettişlerinin bu ihaleyi incelemek için gelmelerini beklemek ya da ihaleyi kökünden iptal etmek kalıyor! Bizden hatırlatması... 

Şimdi... Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat'ın uzman bürokrat kadroları böylesine güzel ihale işleri kotarıyorlarsa; danışmanları da pek bir güzel işler yapmazlar mı? 

Buyurun o zaman Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat ve danışmanı hakkında yapılan suç duyurusuna: 

f7f7c4db-9c76-4bc5-a9ca-a2e36583fde5-001.jpg

470a73a1-f676-40f3-91a0-e6e363ca7c8a.jpega5441a6a-8c24-46d6-9ac5-a0f995199af2.jpg

Ayrıca, davacı Ali Avcu'nun avukatı Naki Özburun, alacaklar için icra takibi de başlatmış görünüyor!

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.