CHP'li Beşiktaş belediyesi ihaleye "Öz Malı" şartını koydu, 267 milyonluk ihale gideceği adresi şaşırmadı!

CHP'li Beşiktaş belediyesi ihaleye "Öz Malı" şartını koydu, 267 milyonluk ihale gideceği adresi şaşırmadı!

Araç kiralama ihalelerinde tarih yazanlara CHP'li Beşiktaş belediyesi de eklendi! 2020 Yılında ihalelerden kaldırılan "Öz Malı" şartını koyan Beşiktaş belediyesi, 267 Milyonluk ihalede tek geçerli teklif ihaleyi kazanan Barka Atık şirketinden geldi!

A+A-

Asrın ihalesi CHP'li Beşiktaş belediyesinden geldi! Araç kiralama ihalesine 2020 yılında yönetmeliklerden kaldırılan "Öz Malı" şartını ihaleye koyan CHP'li Beşiktaş belediyesi, Barka Atık şirketinin ihaleyi kazanması için önündeki tüm engelleri de bir çırpıda kaldırmış oldu!

İŞTE ADRESE TESLİM GİDEN İHALENİN BELGESİ: 

aa-20230201-30146719-30146718-muglada-45-duzensiz-gocmen-yakalandi-006.jpg

İŞTE KDV DAHİL 21 AYLIĞI 267 MİLYONA KİRALANAN 92 ARACIN TEKNİK ŞARTNAMEDE YER ALAN LİSTESİ: 

adsiz-018.jpg

CHP'li Beşiktaş belediyesi, (236.637.928,00 Yaklaşık maliyet üzerinden) 7 Kasım 2022 tarihinde "BELEDİYE HİZMETLERİNDE KULLANILMAK ÜZERE OTOBÜS, MİNİBÜS VE SERVİS ARACI KİRALAMA İŞİ" ihalesine çıkıyor...
35 Şirket ihale dosyası alıyor...
3 Şirket ihale için teklif dosyası hazırlayıp sunuyor...
İhalede bir şirketin hazırladığı teklif geçerli kılınıyor...
ihaleyi de tek geçerli teklif veren "BARKA ATIK YÖNETİMİ TAŞIMACILIK MÜHENDİSLİK MİMARLIK VE PROJE DANIŞMANLIK LİMİTED ŞİRKETİ" kazanıyor...

Beşiktaş belediyesi, 2020 yılında kaldırılan ÖZ MALI şartını, bu ihalenin teknik şartnamesinde yer alan 92 araçtan 29'u için koyuyor!
Öncelikle; ihalelerin "ADRESE TESLİM" gitmemesi için ÖZ MALI şartının 2020 yılında yönetmeliklerden kaldırıldığını başta CHP'li Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat'a ve BARKA ATIK şirketinin sahibi Hamit Ünal'a hatırlatalım... 
Yarın bu ihale için olası bir soruşturma açıldığında; başkan Akpolat ve şirket sahibi Ünal hesabını verirler her halde!

GELELİM ŞİMDİ İHALEDEKİ GÜZELLİKLERE!

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un sınırlarının son çıkan yasayla birlikte bir ucundan diğer ucuna 270 kilometre civarında uzunluğa ulaştığını söyledi." 11 Kasım 2004 Hürriyet gazetesi. 

Kiralanan araçların tamamı Beşiktaş belediyesine 21 ay hizmet verecekler...
20 Adet 35 kişilik otobüs... Bu otobüslerin her biri ayda en az 12 Bin KM yapacaklar... Aylık toplamda bu otobüsler 240 Bin KM yol yapmak zorundalar! Bu 20 otobüs en iyimser bir yaklaşımla her ay 888 defa İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gidip geleceklerdir! 888 Seferi 20 otobüse böldüğünüzde; bireysel anlamda her bir otobüs ayda 44.4, günde de 1.48 defa İstanbul'u bir ucundan öbür ucuna turlayacaklar demektir!

20 Adet 29 kişilik otobüs... Bu otobüslerin her biri ayda en az 10 Bin KM yapacaklar... Aylık toplamda bu otobüsler 200 Bin KM yol yapmak zorundalar! Bu 20 otobüs en iyimser bir yaklaşımla her ay 740 defa İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gidip geleceklerdir! 740 Seferi 20 otobüse böldüğünüzde; bireysel anlamda her bir otobüs ayda 37, günde de 1.23 defa İstanbul'u bir ucundan öbür ucuna turlayacaklar demektir!

5 Adet 50 kişilik otobüs... Bu otobüslerin her biri ayda en az 15 Bin KM yapacaklar... Aylık toplamda bu otobüsler 75 Bin KM yol yapmak zorundalar! Bu 5 otobüs en iyimser bir yaklaşımla her ay 277 defa İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gidip geleceklerdir! 277 Seferi 5 otobüse böldüğünüzde; bireysel anlamda her bir otobüs ayda 55.5, günde de 1.85 defa İstanbul'u bir ucundan öbür ucuna turlayacaklar demektir!

2 Adet 19 kişilik otobüs... Bu otobüslerin her biri ayda en az 6 Bin KM yapacaklar... Aylık toplamda bu otobüsler 12 Bin KM yol yapmak zorundalar! Bu 2 otobüs en iyimser bir yaklaşımla her ay 44 defa İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gidip geleceklerdir! 44 Seferi 2 otobüse böldüğünüzde; bireysel anlamda her bir otobüs ayda 22.2, günde de 0.74 defa İstanbul'u bir ucundan öbür ucuna turlayacaklar demektir!

35 Adet 16 kişilik minibüs... Bu minibüslerin her biri ayda en az 5 Bin KM yapacaklar... Aylık toplamda bu minibüsler 175 Bin KM yol yapmak zorundalar! Bu 35 minibüs en iyimser bir yaklaşımla her ay 648 defa İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gidip geleceklerdir! 648 Seferi 35 minibüse böldüğünüzde; bireysel anlamda her bir minibüs ayda 18.5, günde de 0.61 defa İstanbul'u bir ucundan öbür ucuna turlayacaklar demektir!

Şimdi... Adrese teslim kiralanan 82 otobüs ve minibüsün günlük sefer sayılarına bakıldığında; Beşiktaş belediyesinin İETT otobüsleri gibi bir şekilde İstanbul içinde düzenli seferlere başlaması/başlatılması söz konusu! 
Başka bir deyişle; Beşiktaş belediyesi; 21 ay boyunca 82 araçlık otobüs ve minibüs filosu ile İstanbul'un ilçeleri arasında bu araçları seyahat acentesi gibi çalışacak demektir!

İhaleye neyin karıştırıldığını yazmaya gerek var mı?
Yok!

Eh... Önceki başkan Murat Hazinedar görevden alınana kadar hakkında ( Yazarlar: Ali İzzet Oral 3 kitap, Uğur Gedik 1 kitap) 4 kitap yazılmıştı...
Ne yani böylesine GÜZEL bir ihale yüzünden de Rıza Akpolat görevden alınmayacağına göre; ihaleye ÖZ MALI koysalar ne yazar koymasalar ne yazar! (Nasıl olsa gören yok! Öyle değil mi? Telegram Haber hariç.) 
Peki, bu tür ihalelerde önemli olan ihalenin YANLIŞ ADRESE GİTMEMESİ değil mi?

Sizler de bu kafalarla devam ettiğiniz sürece; elbet birileri de bir gün gelir kapınızın önünde "Bizim belediye başkanlarımızın vermeyeceği hesap yoktur" demeye!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum