‘Prens’in tehdit cezasına onama

‘Prens’in tehdit cezasına onama

‘Prens’in tehdit cezasına onama

A+A-

x4s3xcuk-215.jpg

ERHAN GÜLENÇ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Söke'ye özel ilgisi var. Çerçioğlu, rahatsızlığı bulunan Söke Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Levent Tuncel'i görevini yapamadığı gerekçesiyle geçtiğimiz Kasım ayında istifaya davet etmişti. Ancak bugüne kadar bir istifa haberi gelmedi. Çerçioğlu'nun 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Söke Belediye Başkanlığı için prensi olarak bilinen ve Büyükşehir'in batı ilçeleri koordinatörü olan Fatih Akkentli'yi düşündüğü ifade ediliyor. Akkentli de adaylık niyetini birçok kez dile getirdi.
Fakat, Akkentli'nin başı hakkındaki yargı kararlarıyla dertte.

TEHDİTTEN ALDIĞI CEZA ONANDI
En son geçtiğimiz Aralık ayında Yeni Asır olarak Akkentli'nin Söke'de bir vatandaşı işyerinde, "Öldüreceğiz seni, arabaya alacağız, ölünü bulacaklar senin" şeklinde tehdit ettiği suçlamasıyla Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurmuştuk. Bu karar çok krtikti. Çünkü, 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Akkentli'nin daha önce işlediği ancak hükmün açıklanması geri bırakılan suçlarının da açıklanması kararlaştırmıştı. Buna göre mahkeme heyeti, Akkentli'nin Söke 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1, Söke 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 ve Aydın 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davalarda aldığı cezalarla ilgili hükmün açıklanması için ihbarda bulunulmasına hükmetmişti. O yüzden bu son kararla Akkentli'nin belediye başkan adaylığı hayalinin suya düştüğü belirtiliyordu.

ADAY OLACAK MI OLAMAYACAK MI?
Akkentli, 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin aldığı cezayı istinafa taşıdı. Şimdi elimize bir belge ulaştı. Buna göre itirazı değerlendiren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi yerel mahkemenin Akkentli hakkında tehdit suçundan verdiği ceza kararının hukuka uygun olduğuna hükmetti. Böylece karar kesinleşmiş oldu. Peki Akkentli, seçimde Söke Belediye Başkan adayı olabilecek mi? Akkentli'ye yakın kaynakların söylediğine göre, daha önceki suçlamalardan aldığı cezaların, şikayetçilerin şikayetlerinden vazgeçmesi sonrası düştüğünü söylüyor. Bu yüzden son kararın adaylıkla ilgili bir engel teşkil etmediğini ifade ediyorlar.
Aynı kaynaklar, bu şikayetten vazgeçmeler olmasa da zaten Meclis'e havale edilen yeni yargı paketinin yasalaşması halinde Akkentli'nin adaylığıyla ilgili bir sorun kalmayacağını iddia ediyor. Ancak gerçekten öyle mi? Görüştüğümüz bazı hukukçular ise, Bölge Adliye Mahkemesi'nin verdiği cezanın bu son kararla kesinleştiğini ve bu kesinleşen kararın daha önce hükmün açıklanması geri bırakılan cezaların da açıklanması kapsadığını hatırlatıyor ve bu nedenle Akkentli'nin aday olamayacağını savunuyor. Bakalım ne olacak?

Fuar'dan önce dönüşüme bak!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün Gaziemir'deki Fuar İzmir'in genişlemesi için hazırlanan imar plan değişikliği oylanacak. Bununla ilgili Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'dan önemli bir eleştiri geldi. Atmaca, fuara çok yakın bir bölgede bulunan Aktepe ve Emrez Mahalleleri'ni kapsayan 122 hektarlık bölgenin kentsel dönüşüm alanı olduğunu ancak burasıyla ilgili belediyenin henüz bütüncül bir imar planı bile hazırlamadığını ifade etti.

"BU ZİHNİYETLE DÖNÜŞÜM OLMAZ"
Bu bölgede sadece 15 dönümü kapsayan iki parselde kentsel dönüşüm projelerinin sürdüğünü ifade eden Atmaca, "Türkiye büyük bir deprem yaşadı. On binlerce insanımız enkaz altında kaldı. Fuarı genişletme planlarından önce bu mahalleler için imar planı hazırlanması gerekirdi. Bu zihniyetle bu kent nasıl dönüşecek?" diye konuştu. Atmaca'ya katılıyorum, bu zihniyetle işimiz zor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.