Kılıçdaroğlu, Aydın BŞB'deki soruşturma ve incelemelerin önünü açmak için Çerçioğlu'nun istifasını isteyecek mi?

Kılıçdaroğlu, Aydın BŞB'deki soruşturma ve incelemelerin önünü açmak için Çerçioğlu'nun istifasını isteyecek mi?

Anadolu insanı, Perşembe'nin gelişinin Çarşamba'dan belli olduğunu söyler... Peki, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın BŞB'de ayyuka çıkan yolsuzluk soruşturmaları ve incelemelerin selameti açısından Başkan Çerçioğlu'nun parti üyeliğini askıya alacak mı?

A+A-

Aylardır, yıllardır Aydın BŞB'deki yolsuzlukları yazmaktan başımız dönüyordu! Öylesine yolsuzluk, vurgun dosyaları ortaya çıkardık ki; pek çoğuna da "GİZLİLİK" kararı alındığından dosyalar üzerindeki gelişmeleri haberleştiremiyorduk...

Asfalt, Süpürme, Litera, Küre, Sampaş, EMAN, ASKİ Çetesi (...)... Say saya bildiğiz kadar... Ucu bucağı görünecek gibi değil!

Bilindiği üzere; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asıl mesleği hesap uzmanlığı... Yıllarca Maliye Bakanlığı kadrolarında hesap uzmanı olarak çalıştı; SSK Genel Müdürlüğü görevinden emekliye ayrıldı...

Sayın Kılıçdaroğlu, Müfettiş "soruşturması"nın, "incelemesi"nin ülkemizde hangi anlamlar içerdiğini hepimizden çok daha fazlasını bilmektedir...

Görünen o ki; sayın Kılıçdaroğlu en az 1.5 yıldır yazdığımız şekliyle CHP'li Belediyelerdeki vurgunlar, talanlar, yolsuzluklar hakkında DEVLET tarafından bilgilendirilmiş bulunuyor! (1.5 Yıldır yerel yönetimlerin bu halinin artık DEVLET MESELESİ olduğunu yazıyorduk.) 

Telegram Haber'in ulaştığı kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre; DEVLETİN de yerel yönetimler üzerinde başlatacağı "TEMİZ ELLER" operasyonlarına ramak kalmış görünüyor!

Telegram Haber, nasıl ki Menemen Belediyesi temizlik operasyonu 1 ay öncesinde yazarak duyurduğu gibi; bugün bile olası operasyonlar başlatılması durumunda hangi belediyelere yapılacağını da en az bizim kadar hem sayın Kılıçdaroğlu'nun hem de "O" belediye başkanlarının bildiğini düşünüyoruz!

Bu gerçekler ışığında; sayın Kılıçdaroğlu'nun DEVLETİN yürüttüğü soruşturma ve incelemelerin selameti ve önlerinin açılması adına; Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun aklanana kadar istifasını istemesi, üyeliğini askıya alması şık olmaz mı, uygun düşmez mi? 

Sayın Kılıçdaroğlu'nun "Devlet Adamı" kimliğine de yakışmaz mı?

Bu kokuşmuş, yolsuzluk, vurgun düzeninin yıkılmasının Devletten önce sayın Kılıçdaroğlu tarafın başlatılıyor olması, CHP'ye zarar vermeyeceği gibi; tam tersi kamuoyu tarafından CHP'nin kurumsal kimliğinin korunması adına yapılacak en iyi girişim olarak algılanacağını da buradan hatırlatırız.

Olası bir operasyon kapsamında açığa alınacak bir belediye başkanın parti rozetli olmaması, hem o partinin kurumsal kimliğine hem de örgüt tabanına zarar vermeyeceğinin bilinmesini/görüleceğini söylemek her halde bir hata olmaz!

Temsil, sayın Kılıçdaroğlu Fox Tv'de çıktığı Çalar Saat programında dönemin Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'u YDK'ya gönderilip kapı önüne konulmasını şöyle değerlendirmişti: "Yolsuzluk iddialarını duyduk, incelettik, gereğinin ve ihracının yapılması için de anında YDK'ya sevk ettik. Kimsenin de gözünün yaşına bakmayız." 

Menemen'de olup bitenleri duymuş olan sayın Kılıçdaroğlu, Aydın BŞB'de ayyuka çıkan yolsuzlukları, vurgunları duymamış, görmemiş olabilir mi? 

Çünkü, şu an Aydın BŞB'de Aysbergin ucu inceleniliyor! 

Dalga çok büyük geliyor... Öyle Suriyeliler, Mülteciler gibi lastik botlarla kaçılacak, kurtulunulacak vaziyet görülmüyor! 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.