İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, yeni asgari ücreti değerlendirdi

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Özgener, yeni asgari ücreti değerlendirdi

"Asgari ücret ile çalışanların finansal zorluklarının giderilmesi açısından memnuniyetle karşılıyoruz"

A+A-

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 2023 yılı için belirlenen asgari ücrete ilişkin, çalışanların finansal zorluklarının giderilmesi açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Özgener, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede istihdamın önemli bir bölümünü asgari ücretli çalışanların oluşturduğunu, çalışanların alım gücünün korunması için enflasyonla mücadelenin sürdürülmesini kaçınılmaz olarak gördüklerini bildirdi.

Özgener, istihdam maliyetlerinin yanı sıra enerji ve hammaddede yaşanan artışlara bağlı olarak işletme sermayeleri küçülen, finansmana erişimde zorlanan işverenin üzerindeki yükün de arttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Asgari ücretin yaklaşık yüzde 55 düzeyinde artırılarak net 8.506 liraya yükseltilmesinin hayırlı olmasını diliyor, asgari ücret ile çalışanların finansal zorluklarının giderilmesi açısından memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak çalışanların alım gücünün korunması için enflasyonla mücadelenin sürdürülmesini kaçınılmaz olarak görüyoruz. Asgari ücret artışıyla birlikte, vergi dilimlerinin de enflasyona paralel olarak güncellenmesini ve mevcut asgari ücrete yönelik desteğin de artırılması için hızlı bir teşvik paketi açıklanmasını bekliyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.