Tire belediyesinde Soyer ve Kaya'ya örnek olması gereken ihale!

Tire belediyesinde Soyer ve Kaya'ya örnek olması gereken ihale!

Tire belediyesi kamu parasını araç kirasına değil, satın alarak değerlendiriyor...

A+A-

Tire belediyesi demirbaşlar envanterine 2 yeni araç daha kaydetti!

İzmir'in İYİ Partili Tire belediye başkanı Salih Atakan Duran, tüm CHP'li belediye başkanlarının dikkatini çekecek bir icraata imza attı!

Malumunuz; CHP'li belediyeler bilimum araç ihtiyaçlarını ihaleler vererek ABONESİ oldukları şirketlerden karşılıyorlar!

Çöp kamyonundan lastik tekerlekli kepçeye, binek otomobilden kamyonetlere araç kiralama ihalesine çıkmayan CHP'li belediye yoktur deseniz yeridir! 

Milyarların aktığı bu pazar hakkında, 21 yıldır TBMM'de, 13 yıldır CHP'nin başında bulunan Kemal Klıçdaroğlu'ndan "Kendi yağınızla kavrulun. Çöpünüzü kendi kamyonlarınızla toplayın. Kanalları kendi kepçenizle açın. Yolunuzu, barkınızı kendiniz yapın" vb. gibisinden iki çift laf duydunuz mu? 
Duymadınız!
Bundan sonra da zaten hiç duyamayacaksınız!
Kemal Bey, CHP'nin başına geldiği günden bugüne, tek yaptığı ve bildiği iş, aday yaptığı belediye başkanlarını koruyup, kollamak! 
İlginç olan, gelecek yıl belediye başkanı adaylarını atayamayacak oluşu!

Araç kiralama konusuna yeniden dönersek; öncelikle İYİ Partili Tire belediye başkanı Salih Atakan Duran'ı kutluyoruz...
Neden mi?
Belediyesinin ihtiyacı olan çift kabin kamyonet ve kar küreme kamyonu satın aldığı için!

Başkan Duran'ın eli kolu bağlı değil... İsteseydi çift kabin kamyonet, kar küreme kamyonu kiralama ihalesine de çıkabilirdi... En iyimser rakamlarla bir yıllık bu kiralama ihalesi, 700 Bin TL ile 1 Milyon TL arasında sonuçlanırdı! 
Ha... Böyle bir araç kiralama ihalesi yapmış olsaydı başkan Duran'a da kim ne diyebilecekti?
Her şey kağıt üzerinde uygun hazırlanıp, yürürlüğe konulmuyor mu? Böyle bir kiralama ihalesi de gerçekleştirmekten aciz mi başkan Duran?
Hayır!
Malumunuz, İzmir Mustafa Tunç Soyer tarafından Aşkla yönetilen bir şehir...  
Bu felsefe ışığında İzBB'nin şirketlerinin de başına getirilenler tarafından Aşkla yönetildiğini belirtebilirsiniz... 
Temsil, İZBETON şirketinin "Aşksız" yönetildiğini öne sürüp, iddia edebilir misiniz? 
Kesinlikle böyle bir iddianın kıyısından bile geçemezsiniz!
İşte bu yüzden de bu yıl İzBB bir yıllığına İZBETON'dan 1 Milyar 27 Milyon TL'lik araç kiraladı!
İzBB, İZBETON'dan kiraladığı bu 1 Milyarlık aracı nerelerde kullanacak orası bizim işimiz değil ama; elinde İzBB'ye 1 Milyarlık kiraya verilecek kadar aracı, iş makinası bulunan İZBETON'un cinsleri ve adetleri "MUHTELİF" olan 120 milyonluk ihaleye çıkıp, iş makinası ve araç kiralaması düşündürücü değil mi?  

Şimdi... Bir yanda Tire belediyesine şapka çıkartacak bütçelerde İzBB ve İZBETON... Kendi aralarında da 1 milyarlık araç kiralama ihalelerini Aşkla gerçekleştirebilecek kadar da becerikliler... Fakat, iş kamunun parasını kullanmaya geldi mi de...
Orasını sizlere bırakıyoruz... 

İşte Tire belediyesinin o ihalesinin belgesi:    

ard612-001.jpg

İzBB ile İZBETON arasındaki ihale trafiği haberlerimizden bazıları: 

İzBB'de araç kiralama ihaleleri devam ediyor! İZBETON'dan 1 milyarlık kiralık araçtan sonra Antep'ten 100 milyon... İzBB'de araç kiralama ihaleleri devam ediyor! İZBETON'dan 1 milyarlık kiralık araçtan sonra Antep'ten 100 milyon...

Soyer'in gözde İzbeton müdürü Kaya, 1 milyarlık aracı İzBB'ye kiraya verdi, şimdi 21B'den araç mı topluyor? Soyer'in gözde İzbeton müdürü Kaya, 1 milyarlık aracı İzBB'ye kiraya verdi, şimdi 21B'den araç mı topluyor?

İZBETON, İzBB'ye 5 İhalede verdiği 1 Milyarlık kiralık araçların yerini doldurmak için mi bu ihalelere çıkıyor? İZBETON, İzBB'ye 5 İhalede verdiği 1 Milyarlık kiralık araçların yerini doldurmak için mi bu ihalelere çıkıyor?

47873-003.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği! İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği!

47999-001.jpg

Telegram Haber, İzBB ve İZBETON arasında tıpkısının aynı 2 ihaledeki rakam farkını ortaya çıkardı: 400 Milyon! Telegram Haber, İzBB ve İZBETON arasında tıpkısının aynı 2 ihaledeki rakam farkını ortaya çıkardı: 400 Milyon!

Not: Size göre; kamunun parasını araç kiralama ihalelerine yatıranlar mı yoksa araçlar alıp belediyesini güçlendiren belediye başkanları mı alkışlanmalı?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.