Instagram, ücretli üyelik sistemini daha da geliştirecek adımını attı: Ücretli gönderiler

Instagram, ücretli üyelik sistemini daha da geliştirecek adımını attı: Ücretli gönderiler

Instagram, ücretli üyelik sistemini yeni özelliklerle geliştirmeye devam ediyor.

A+A-

Instagram, bu yılın başında içerik geliştiriciler için ücretli üyelikler ile ufak bir başlangıç yapmasının ardından, Twitter ile daha iyi rekabet edebilmek için bu deneyimi daha fazla özellikle geliştirmeyi planladığını duyurdu. Instagram CEO’su Adam Mosseri, yayınlanan bir videoda platformun geliştiricilerin geçimlerini sağlamaları için en iyi online seçenek olmayı hedeflediğini ve yeni eklentilerin, üyeliklerin erken aşamalarına katılan yaratıcıların geri bildirimlerinin direkt bir sonucu olarak ortaya çıktığını söyledi.

Yeni özelliklerin arasında belki de en önemlisi, yayın akışı gönderilerini sadece üyeler tarafından görülebilecek bir şekilde yayınlama özelliği olabilir. Geliştiriciler daha önce hikayeler için bunu yapabiliyordu ancak artık ödeme yapan destekçileri için özel geleneksel Instagram yayın akışı gönderilerine erişim sunabilecek. Mosseri, bunun en çok istenilen özelliklerden biri olduğunu söyledi. Geliştirici profillerinde yeni bir “üye ana sayfası” sekmesi olacak ve üyeler, burada kendilerine özel fotoğraflar ve Reels yayınlarını filtreleyebilecek.

Üyelik ücreti aralığı 0,99 dolar ve 99,99 dolar arasında değişebiliyor ve üye profilleri, bir geliştirici veya influencer’ı desteklediklerini göstermek için mor bir rozet kazanıyor. Hikayeler ve yayın akışı gönderilerinin yanı sıra geliştiriciler sadece üyelere özel canlı yayınlar da başlatabilecek. Bugün duyurulan bir diğer özellik sayesinde de aynı anda 30’a kadar üye ile grup DM aracılığıyla sohbet edebilecekler.
Instagram, üyelik sistemini aşamalı bir şekilde geliştirmiş ve ABD’de “on binlerce” geliştiriciye açmış olsa da, Mosseri şirketin yapması gereken çok daha fazla şey olduğunu kabul ediyor.

Şirket, şu anda Instagram uygulaması üzerinde büyük ölçekli değişiklikler ve yenilikler yapmak üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Mosseri, yeni tasarımın herkese ulaşmasından önce muhtemelen aylar geçeceğini ve Instagram’ın yeni, videolar için optimize edilmiş yayın akışının fotoğrafların sunumunu kötüleştirmemesi için özellikle fotoğrafçılardan gelen geri bildirimlere göre gerekli değişiklikleri yaptığını belirtiyor…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.