İmamoğlu, CHP'yi Kurultaya götürmek için düğmeye bastı mı? Kılıçdaroğlu'nun Kurultay hesabı ne?

İmamoğlu, CHP'yi Kurultaya götürmek için düğmeye bastı mı? Kılıçdaroğlu'nun Kurultay hesabı ne?

İmamoğlu'nun İl ve İlçe kongrelerinin fitilini ateşlemekle kalmayacağını aktaran Ankara kaynakları, yeni oluşacak Kurultay Delegasyonu üzerinde de büyük bir ağırlık kazanacağını belirtiyor. 

A+A-

CHP'de Kurultay hesaplaşması başlayacağı belirtiliyor! İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'un CHP'yi Kurultaya götürmek için İl ve İlçe Kongrelerinin fitilini ateşlediği iddiası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ince hesaplar yapmaya sürüklediği kaydediliyor!

Ankara kaynakları, İmamoğlu'nun mevcut MYK ve PM içinde "sıfır" desteğinin olduğunu, bu PM ve MYK yapısı ile olası Cumhurbaşkanlığı adaylığını göze alamayacağı, İl ve İlçe kongrelerinin yapılması ile birlikte yeni oluşacak PM ve MYK'da kendisine çok büyük destek bulacağını aktardılar. 

İmamoğlu'nun İl ve İlçe kongrelerinin fitilini ateşlemekle kalmayacağını aktaran Ankara kaynakları, yeni oluşacak Kurultay Delegasyonu üzerinde de büyük bir ağırlık kazanacağını belirtiyor. 

İmamoğlu'nun yangına benzin dökerek yürüttüğü politikalar karşısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da parti içindeki her hamleye karşı, karşı hamle verebilecek düzeyde ustalaştığını belirten Ankara kaynakları şunları söyledi: "CHP'deki muhalif kanat Cumhurebaşkanlığı adaylığı için İmamoğlu'nu istiyor. Fakat, İmamoğlu'nun mevcut PM ve MYK yapısından çıkamayacağı gün gibi apaçık ortada. İmamoğlu'nun yanında duracak olan mevcut PM ve MYK yapısı içinde hiç bir kimseyi gösteremezsiniz. Hal böyle olunca, il ve ilçe kongrelerinin yapılmasını sağlamaktan başkada yol kalmıyor. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanmak, ülkeyi yönetmek gibi bir kaygısı yok. Devlet, lafla değil kadrolarla yönetilir. Sayın Kılıçdaroğlu final peşinde! 'Yine kaybettik' deyip partiyi Oğuz Kaan Salıcı'ya teslim etmenin derdinde! Fakat, İmamoğlu'nun yakında gün yüzüne çıkacak olan bu Kurultay hamlesine karşın, sayın Kılıçdaroğlu'nun da gardını aldığı konuşuluyor artık! Sayın Kılıçdaroğlu da yakında Kurultaya gidileceğini duyuracaktır diye düşünüyoruz. Kurultay hesaplarına gelince; tek bir maddelik ve PM seçimli bir Kurultay'ı sayın Kılıçdaroğlu'nun düşündüğü belirtiliyor. Ayrıca sayın Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'da PM seçimi için 'Anahtar Liste' hazırlamayacağı, 'Çarşaf Liste' ile gidileceği gelen bilgiler arasında yerini koruyor. Çarşaf Liste ile PM seçimine gidilirse; bu 60 kişilik PM'den 4-5 kişi sağlam çıkar, gerisi de galya kuyusunu boylar! İşte bu handikap karşısında mevcut MYK ve PM yapısı nasıl bir tavır alır, ilerleyen günlerde bu sorunun da patlayacağını söylemek için kahin olmaya da gerek yok. Açıkçası sayın Kılıçdaroğlu ustaca manevralar yaparak, yeni PM'yi de kurabilir diyoruz. Öte yandan sayın Kılıçdaroğlu'nun milletvekili aday belirlemede çok büyük sıkıntılar çekeceği bugünden belli olmaya başladı. Çünkü, ittifak ortaklarının adaylarına da listelerde yer vermek durumunda. Yüzdesi Binler, Onbinlerle anılan ittifak ortağı partiler milletvekili listesinde nasıl yer alacaklar? Temsil, DP'nin 81 ilde oy toplamı nedir? Bir milletvekilinin seçilebilme oy sayısı kadar DP seçimlerde oy getirebilir mi? Fakat, şimdiden sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda iki bakanlık için göz kırptığı konuşuluyor! Sayın Kılıçdaroğlu zor bir süreç içine attı kendisini. Nasıl çıkacaktır bu işlerin altından merakla izliyoruz."    

Hangi şartlarda olursa olsun, yapılması düşünülen CHP Kurultay'ın kıran kırana ve iki isim arasında geçeceği şimdiden görünmeye başladı...   

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.