Hamas'tan yapılan açıklamada 130 roketle İsrail hedef alındı, Netanyahu, 'Bu yalnızca başlangıç' açıklamasını yaptı

Hamas'tan yapılan açıklamada 130 roketle İsrail hedef alındı, Netanyahu, 'Bu yalnızca başlangıç' açıklamasını yaptı

Hamas'tan yapılan açıklamada, Gazze'ye bugün İsrail tarafından yapılan saldırılara misilleme olarak 130 roket ile karşılık verildiği duyuruldu.

A+A-

Hamas'tan yapılan açıklamada İsrail'in 130 roket ile hedef alındığı bildirildi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Gazze'ye bugün İsrail tarafından yapılan saldırılara misilleme olarak 130 roket ile karşılık verildiği duyuruldu.

Misillemenin, El-Şuruk kulesinin düşürülmesine karşılık olarak yapıldığı bildirildi. Saldırı sonrası İsrail tarafında sirenlerin çaldığı duyuldu. Roketlerden birinin Sderot’ta bulunan bir eve isabet etmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Aşkelon’da ise roketlerden biri bir binaya isabet etti.  Toplamda 7 yaralının olduğu bildirildi. 

​İsrail’in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 2’si çocuk 9 Filistinli daha hayatını kaybetti.

21:55
İsrail'in başkenti Tel Aviv'in güneyindeki Bat Yam'da şiddet olayları sürüyor

21:48
Abbas: Filistinlileri korumak için her tür önlemi alacağız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ''Filistinlerin güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almaya devam edeceğiz. Bunun için her seçenek üzerinde çalışıyoruz'' açıklamasını yaptı.

21:38
Akka'da Araplarla İsrailliler arasında çatışma

The Times of Israel'e göre Akka şehrinde İsrailliler ile Araplar arasındaki çatışma sonrası bir İsrailli kafasından yaralandı. Bunun üzerine İsrailli protestocular ''Araplara ölüm'' sloganlarıyla yürüyüş düzenlendi.


21:30
ABD'li hava yolu şirketleri Tel Aviv'e uçuşları iptal etti

Uçuş takip platformu FlightAware'in verilerine göre, United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines'ın çarşamba ve perşembe ABD'den Tel Aviv'e olan uçuşları iptal edildi.

United Airlines ve Delta Air Lines şirketlerinin sözcüleri, söz konusu uçuş iptallerini doğrularken, şiddetin arttığı İsrail'deki durumu izlediklerini belirtti.

21:24
İsrail Dışişleri: Gazze'den yapılan saldırılarda biri ağır toplam 7 kişi yaralandı

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, yaralanan 7 kişinin Askalan kentindeki Barzilai Hastanesi'ne kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bilgisi paylaşıldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da Gazze’den atılan roketler sonucu yaralananlardan birinin 6 yaşındaki bir çocuk olduğu kaydedildi.

21:23
İsrail’in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 2’si çocuk 9 Filistinli daha hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne devam eden İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 16'sı çocuk 5'i kadın olmak üzere toplam 65’e, yaralı sayısının ise 365’e yükseldiği bildirildi.

21:14
Gazze Şeridi'nden İsrail'e onlarca yeni roket atıldı

Gazze Şeridi'nden İsrail şehirlerine onlarca yeni roket fırlatıldı. Aşkelon ve Aşdod şehirlerinde sirenler çalmaya başladı. Aşkelon'da 20 kişinin yaralandığı açıklandı.

21:06
Aşırı sağcı İsraillilerden Tiberya'daki Araplara saldırı

İsrail'in Bat Yam şehrindeki protestolardan sonra, Tiberias'ta da gösteri düzenlendi. Aşırı sağcı İsrailliler, Arapların dükkanlarına saldırarak, arabalarına tahrip etti.

Aşırı sağcı İsrailli milletvekili Bezalel Smotrich, şiddeti durdurmaları için göstericilere çağrıda bulundu.

20:56
ABD Savunma Bakanı Austin, İsrailli mevkidaşı Gantz ile telefonda görüştü

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Austin'in, İsrailli mevkidaşı Gantz ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Kirby, "Bakan Austin, Bakanlığın, İsrail'in kendini ve halkını savunma konusundaki meşru hakkına verdiği güçlü desteği iletti ve İsrailli sivilleri hedef alan Hamas ve diğer terör gruplarının roket saldırılarını güçlü bir şekilde kınadı." ifadelerini kullandı.

Sözcü Kirby, Bakan Austin'in İsrailli mevkidaşına tüm tarafların sükuneti tesis etmek için gerekli adımları atmasının önemini yinelediğini kaydetti.

20:43
Beyaz Saray'dan Doğu Kudüs açıklaması: Bölgedeki hedefimiz gerginliğin azaltılması
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Doğu Kudüs'te artan gerginliğin azaltılmasının ve bölgedeki halkın korunmasının, öncelikleri olduğunu açıkladı.

İsrail ve Filistin'in yanı sıra Katar, Tunus, Ürdün ve Mısır da dahil 25 üst düzey görüşme gerçekleştirildiğini belirten Psaki, bunların 10'unun dün gerçekleştiğini bildirdi.

Psaki, Biden yönetiminin İsrail'e bir büyükelçi atayıp atamayacağının sorulması üzerine, "Tabii ki İsrail'e gelecek haftalarda nitelikli ve deneyimli bir büyükelçi atayacağız. Bu süreç devam ediyor ve tamamlandığında bu ismi duyuracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Psaki, "Şu anda diplomatik kanallar ile bölgeyle iletişimimiz sürüyor. Bizim bölgedeki hedefimiz gerginliğin azaltılması. Aynı zamanda bölgedeki halkın korunmasını da istiyoruz" diye konuştu.

20:34
Netanyahu: Hamas'a hayal edemeyeceği darbeler indireceğiz
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, bölgedeki çatışmalar ile ilgili ''Bu daha başlangıç. Hamas'a hayal edemeyeceği darbeler indireceğiz'' açıklamasını yaptı. 

Ayrıca Netanyahu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail ve Filistin arasında meydana gelen son gerginliklere ilişkin Blinken ile bir telefon görüşmesi yaptığını ifade etti.

Başbakan Netanyahu, Blinken'in görüşme sırasında İsrail'in kendisini savunma hakkının olduğunu hatırlattığını söyledi.

Netanyahu, Blinken'e ABD'nin İsrail'e "kendisini savunması için" verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.