Didim'i peşkeş çekmişler

Didim'i peşkeş çekmişler

Didim'i peşkeş çekmişler

A+A-

Başkanlığını Ahmet Deniz Atabay’ın yaptığı Didim Belediyesi peşkeş dolu bir anlaşmanın altına imza attı. Kuşadası’ndaki mıcır vurgununun baş aktörü ZTB İnşaat ile 120 bin tonluk alım için el sıkışan belediye, taşıma için kendi araçlarını kullandırmakla kalmadı, kâğıt üstünde 850 kamyon mıcırı almış gibi gösterdi. Skandal, gizli tanık beyanıyla ortaya çıktı.

Hemen her fırsatta Didim’i rant çetelerinden kurtaracakları yaygarası kopartan CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın, kendisine teslim edilen kaynakları hoyratça savuran bir anlaşmaya imza attığı ortaya çıktı.
İddialara göre, Didim Belediyesi, adı bir süre önce Kuşadası Belediyesi'ndeki mıcır vurgunuyla anılan ZTB İnşaat ile içinde mıcır da bulunan 120 bin tonluk alıma imza attı.
Anlaşmaya göre ZTB İnşaat, kendi imkânlarıyla 850 kamyon dolusu 120 bin tonluk maden ürününü Güllübahçe’deki ocaktan belediyeye ait şantiyelere taşıyacaktı.

PLAKALAR BİLE SAHTE
MANŞET Gazetesi, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin el koyduğu ve gizli tanık beyanıyla ortaya çıkan vurgunun ayrıntılarına ulaştı.
Elde edilen bilgilere göre ZTB İnşaat, taşıma işinde kendisine ait kamyonları kullanmadığı gibi, Didim Belediyesi ilave araç kiralayıp yüklenici firmanın kullanımına tahsis etti.
Taraflar bu durumun ortaya çıkmaması için de sinsi bir plan geliştirdi.
Taşıma işinde kullanılan kamyonların belediyeye ait olduğunun anlaşılmaması için her birine maden ocağında çalışan Suriyelilere ait motosikletlerin plakaları takıldı. Böylelikle oluşturulan rantın üzeri örtülmeye çalışıldı.

BİR GECEDE 200 KAMYON
Yine gizli tanığın beyanın göre, ZTB inşaata ait olduğu izlenimi verilen kamyonlarla yaklaşık 2 aylık sürede sadece geceleri 200 kamyon dolusu mıcırın belediyeye ait şantiyelere taşındığı, herkesin uykuda olduğu saatlerde gerçekleşen taşıma işleminin evraklara işlenmeden kayıtsız bir şekilde alanlara boşaltıldığı yer aldı.
Sabah saatlerinde şantiye alanına gelen ZTB İnşaata ait personelin belediye görevlisine, “Biz dün gece buraya 200 kamyon mıcır getirdik” diyerek işlem yapılmasını istedi. Ancak 10 kamyon getirilip 200 kamyon gösterilerek tahsilat yapılmış olabileceği de iddialar arasında yer aldı.

DİDİM BELEDİYESİ İLE ZTB ARASINDAKİ MICIR İHALESİNİ TELEGRAM HABER ORTAYA ÇIKARMIŞTI:

41572-001.jpg

Alın size Didim belediyesinden mis gibi kokan "MICIR" dosyası! Alın size Didim belediyesinden mis gibi kokan "MICIR" dosyası!

32330-001.jpg

Bagı'ların yeni bir şirketi daha ortaya çıktı: Lilyum! CHP'li belediyelerden aldıkları ihaleler 90 milyonu aştı... Bagı'ların yeni bir şirketi daha ortaya çıktı: Lilyum! CHP'li belediyelerden aldıkları ihaleler 90 milyonu aştı...

41697.jpg

Aydın BŞB'nin ASKİ kuruluşu da Bagı'lardan 2075 kamyonluk mıcırı ihale ile satın almışAydın BŞB'nin ASKİ kuruluşu da Bagı'lardan 2075 kamyonluk mıcırı ihale ile satın almış!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.