Aydın BŞB'nin ASKİ kuruluşu da Bagı'lardan 2075 kamyonluk mıcırı ihale ile satın almış!

Aydın BŞB'nin ASKİ kuruluşu da Bagı'lardan 2075 kamyonluk mıcırı ihale ile satın almış!

Bir mıcır rekoru da Aydın BŞB'nin ASKİ kuruluşundan geldi! 2075 kamyonluk 41 bin 500 ton mıcır...

A+A-

didim6.jpg

didim5.jpg

Kuşadası belediyesi "MICIR YOLSUZLUĞU" dava dosyasından 4 belediyeci ile birlikte tutuklanan ZTB şirketinin sahibi Zana ve Turan Bagı kardeşlerin Maray ve Rozada şirketlerinden sonra 4. şirketleri de Lilyum şirketi olmuştu... (Türkiye Ticaret Sicili gazetesi ilanına göre kuruluş ve sermayesi. Yukarıda) 

Bagı'ların bu Lilyum şirketi, EKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarında yer alan ihale bilgilerine göre; sadece bir ihale kazanmış... 

Kamu da hiç bir iş bitirmesi dahi bulunmayan ve sermayesinin de 10 katı büyüklüğünde (Sermaye 250 Bin TL, kazanılan ihale 2.5 Milyon TL) ihaleyi de hangi kuruluştan kazanmış?

Aydın BŞB'nin Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından!

İşte ihale belgesi: 

askimicir.jpg

AYDIN SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI (ASKİ) 08 Şubat 2022 günü (İhale kayıt no: 2022/20217) "OCAK TAŞINDAN KONKASÖRLE KIRILMIŞ TEMEL MALZEME VE İÇMESUYU SONDAJ MICIRI SATIN ALINMASI" ihalesine çıkıyor... 

ASKİ, bu mıcırı nerelerde kullanmak için ihaleye çıkıyor? 

Aydın ilinin 17 ilçesinde açtığı/açtırdığı su artezyen kuyularında!

Su sondajcıları, deldikleri noktada suyu bulduklarına dair kanaat getirdikleri kuyularda; kompresör işlemine (Hava basıncı göndermek suretiyle açılan su sondaj kuyusunu temizleme işlemi) geçmeden öncesinde, kuyunun çapına göre (Kaçlık matkap ucu ile açılmışsa) teçhizat borusu indirirler! Kompresörle kuyu temizleme işlemi de (Temiz su gelene kadar) teçhizat borularının indirilme işlemi tamamlandıktan sonra başlatılır... 

Açılan su kuyusu beklenileni karşılayacak düzeydeyse; devamında teçhizat boruları ile delinen toprak arasına genellikle çakıl dökülüyor olsa da; mıcır da dökülmesinde fayda sağlanmış olur!

Teçhizat borusu ile toprak arasında sıkıştırılan mıcır, suyun temiz bir şekilde topraktan ızgara teçhizat borusundan geçip, kuyuya düşmesini sağlamış olur! 

Mıcırın sondaj kuyularında kullanımı, kuyunun çapına, derinliğine göre değişkenlik gösterir. Aşağı yukarı 145'lik teçhizat borusunun indirildiği 100 metre derinlikteki artezyen kuyuları için, 2 ila 3 ton arasında mıcır ya da çakıl yeterli gelmektedir. 

ASKİ, açılan/açtırılacak olan 17 ilçedeki sondaj kuyularında kullanılmak üzere çıktığı mıcır ihalesinde; hangi ilçeye ne kadar mıcır indirileceğini "TON" olarak ihale şartnamesine koymuş: 

İşte belgesi: 

  

aski-micir-ihalesi-001.jpg

ASKİ, teknik şartnameye de yükleniciyi öylesine bağlayıcı maddeler koymuş ki; bu 41 Bin 500 Ton mıcırı teslim etmek için, yüklenici Lilyum şirketinin kamyonları, bu 17 ilçeye minimum 2075 defa (20'şer Tondan) sefer yapmaları gerekiyor!

Lilyum şirketi, ASKİ'nin bu yorgunu yokuşa süren teknik şartnamesine bile aldırış etmeden ihaleden yüzünün akı ile çıkmayı başarmış!

İşte ihale teknik şartnamesinde yer alan o detaylar:

dididm11.png

Dikkat ederseniz; ASKİ teknik şartnamenin 5.'nci maddesine "FİYATLARA NAKLİYE DAHİLDİR" koymayı da ihmal etmemiş!

Peki, ASKİ, asfalt işlerinde de bu mıcırı kullanmayacağına göre; 41 Bin 500 Tonluk mıcırı, 17 ilçede açılan/açılacak artezyen su sondaj kuyularında nasıl kullanabilecek?

ASKİ, D22 ya da 21 F, 21 B, Açık usulde çıktığı ihalelerle artezyen su kuyularını açtırmıyor mu? Açtırıyor! (Onlarca çıkılmış, sözleşmesi imzalanmış su sondaj kuyusu ihale sonuç belgesi yayımlayabiliriz.) Peki, hangi sondajcı bugüne kadar kuyuya dökülecek çakıl ya da mıcır "işverene aittir" şeklinde sözleşme imzalamıştır? 

Sondajcılar da, zaten kuyunun delinmesi, teçhizat borusunun indirilmesi, kompresörle temizlenmesi, kuyu ağzının betonlanması vb. şeklinde tekliflerle ihalelere girip, kamuda ve özel sektörde sözleşmeler imzalamıyorlar mı?

Hepsi bir yana; böylesine sıkı bir ihalede Lilyum şirketi bugüne kadar Aydın'ın 17 ilçesine kaç ton mıcır götürüp ASKİ'nin dök dediği yere dökmüştür?

Bakın teknik şartnamenin en can alıcı noktalarının belgesini yukarıda verdik... 

ASKİ, "2. Kantar fişi olmadan getirilen malzemelerin irsaliyeleri hakedişe konulmayacak" diyor...

O zaman buyursun ASKİ, 8 Mart 2022 gününden bugüne Lilyum şirketinin 17 ilçede ASKİ'cilerin gösterdiği yerlere DÖKÜLEN İKİ KANTAR FİŞİ DAHİL MICIRLARI?

Haydin Genel Müdür Hakan Olgaç...

Haydin Ozan Çavuşoğlu...

Buyursunlar açıklamaya...

dididm12.png

Not: Haberde kamyon sayısı, 41 bin 500 tonluk mıcırın 20'şer tonluk kamyonlarla taşınabilecek şekilde hesaplanmıştır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.