Bagı'ların yeni bir şirketi daha ortaya çıktı: Lilyum! CHP'li belediyelerden aldıkları ihaleler 90 milyonu aştı...

Bagı'ların yeni bir şirketi daha ortaya çıktı: Lilyum! CHP'li belediyelerden aldıkları ihaleler 90 milyonu aştı...

Gazeteci yazar Ergün Poyraz'ın dövülmesi olayına karıştıkları iddiası ile gözaltına alınan Turan ve Zana Bagı kardeşlerin, Söke merkezli bir şirketleri daha ortaya çıktı! Çiçeği burnunda şirket ilk ihalesini Aydın BŞB ASKİ'den almış: Mıcır 2.5 Milyon

A+A-

Önceki gün akşam saatlerinde Davutlar'daki evinin önünde öldüresiye dövülen gazeteci yazar Ergün Poyraz'ın zanlıları iddiası ile gözaltına alınan Zana ve Turan Bagı'lara ait bir "mıcır" şirketi daha ortaya çıktı!

adsiznvbn.jpg

Türkiye Ti,caret Sicili Gaztesinin 24 Temmuz 2020 tarih ve 10125 sayısının 857. sayfasında yer alan bilgilere göre; "LİLYUM MİMARLIK MÜHENDİSLİK MADENCİLİK İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"nin sahibi Zana Bagı!

Telegram Haber, gün içinde Bagı'lara ait 3 şirketin 3 yılda CHP'li belediyeler ile şirketlerinden aldıkları ihaleleri kalem kalem tek tek yazmış, 3 yıl için elde ettikleri ihale cirosunun da 86 Milyon 784 Bin 905 Lira 33 Kuruş olduğunun altını çizmişti!

Bagı'ların CHP'li Aydın Büyükşehir, Kuşadası, Didim, Söke Belediyeleri ile Aydın BŞB ASKİ'den aldıkları ihaleleri de açık istihbarat EKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarındaki ihale bilgilerinden elde edip haberimizde vermiştik...

Bagı'lara ait olan;

- MARAY İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYAT MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 
- ZTB İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYAT MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
- ROZADA İNŞAAT TAAHHÜT MÜHENDİSLİK MADENCİLİK NAKLİYAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ'lerine bir tane daha eklendi: "LİLYUM MİMARLIK MÜHENDİSLİK MADENCİLİK İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"

Zana Bagı'ya ait olan bu şirket, kamuda ilk işe imzayı Aydın BŞB'nin ASKİ şirketinden kazandığı ihale ile atıyor: 

İhale no: 2022/20217

LİLYUM MİMARLIK MÜHENDİSLİK MADENCİLİK İNŞAAT TAAHHÜT NAKLİYAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Ocak Taşından Konkasörle Kırılmış Temel Malzeme Ve İçmesuyu Sondaj Mıcırı Satın Alınması
Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı 2.166.500,00 TL

İhalenin KDV dahil rakamı: 2 Milyon 556 Bin 470 TL

Bagı'ların bilinen 3 şirketinin yanında, yeni ortaya çıkardığımız Lilyum şirketi ile CHP'li belediye ve şirketlerinden elde ettikleri ihale cirosu da 90 Milyonu bulmuş oldu!

Bagı'lardaki ticari zekaya bir bakar mısınız?

Şirket kuruyorlar, arkasından KÜÜÜÜÜTTTTT diye ihaleler birbirini kovalayarak geliyor!

Böylesi ihale ilişkileri tesadüf olabilir mi? Sıfır kilometre kurulan bir şirket, elini kolunu sallayarak ASKİ gibi şeytana pabucunu dama attıranların çiftetelli oynadığı bir şirketten, 2.5 milyonluk ihaleyi tereyağından kıl çeker gibi kazanabilir mi? Sizce de ticari hayatın olağan akışına bu ihale uygun mu? Yahu, adam askere gidiyor, ASKİ'deki daire başkanlığı maaşını indirmeye devam ettiği gibi; belgeleri ile ortaya çıkardığımız halde utanmadan devlete geriye bile ödemiyor! Ve siz bu aslan parçalarının arasından ihale kapacaksınız ha! Ortada karşılıklı bir duygusallık yoksa, bu işler böylesine jet hızıyla biter mi?

Temsil, Sökeli bir mıcırcı... Kalkıp bu Bagı'ların memleketi Mardin'deki bir belediyeye tonlarca mıcır değil de bir avuç kum satabilir mi? Soruyorum; satabilir mi?

8 Nisan 2022 günü tıpkı Bagı'lar gibi Diyarbakır Ergani merkezli Tunç'ların Didim Belediyesi üzerindeki ihale performanslarını "HDP'nin Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye verdiği destek, CHP'li belediyeler üzerinden ihaleye mi dönüşüyor? HDP'nin Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye verdiği destek, CHP'li belediyeler üzerinden ihaleye mi dönüşüyor? başlıklı haberimizde değerlendirdik. 

Tunç'lar da 16 aylık bir zaman diliminde Didim Belediyesinden 7 ihalede KDV dahil 47 Milyon 911 Bin 544 Lira 42 Kuruşluk bir ihale cirosu elde ediyorlar.

Peki, Didimli bir müteahhit 16 ay değil, 16 yıl Diyarbakır'daki Belediyeleri karış karış gezip, ihalelere katılsa 47 KURUŞLUK bir ihale kazanabilir mi?

O zaman kimi kandırıyorsunuz?  

Aydın halkını mı yoksa devleti mi?

Ondan sonra çık "Belediyecilik bizim işimizdir" masalını anlat gari dedemin kör eşeklerine! Ne yüzleri kızarıyor ne de utanıyorlar TV'lerde yalan konuşurlarken! Bir de "kimsenin gözünün yaşına bakmayız, gereğini yerine getiririz" palavraları sıkmıyorlar mı...? Bir uyanık bunlar ya! Acaba ettikleri laflara kendileri inanıyorlar mı?

Buradan İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya HAYKIRIYORUZ... Şu Didim'de devam eden 25 bin kişilik İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadının yarı fiyatına "Amfi Tiyatro Yapılması" ihalelerini İVEDİLİKLE İNCELEYECEK, SORUŞTURACAK BİR MÜFETTİŞİNİZ YOK MU? 

Bu nasıl bir sinir bozucu DEVLETİ SOYMA DÜZENİDİR?

Bu nasıl bir BELEDİYECİLİK REZİLLİĞİDİR?

KİM DUR DİYECEK BUNLARA?

EY ÜLKEMİN İNSANLARI, PROJELİ BİR İHALENİN ÜSTÜNE NASIL BİR FİLM YAPILIR DA 2 KATI BİR RAKAMLA SANKİ İLK DEFA İHALEYE ÇIKILIYORMUŞ GİBİ; İKİNCİ BİR İHALEYE ÇIKILARAK TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMLERİN HAKKINA GÖZ DİKİLİR? BU KADAR MI GÖZÜNÜZÜ KARARTTINIZ? 

Ne der Anadolu insanı; "GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR!"

Bakalım yarın ne gibi BELEDİYECİLİK rezillikleri daha ortalıklara saçılacak hep birlikte görüp izleyeceğiz! 

Bu da Diyarbakır Ergani Merkezli Tunç'ların 16 ayda PAZARLIK USULÜ (MD 21 B) Didim Belediyesinden kazandıkları (!) ihale performansları haberimiz:

Tunç'ların Ergani-Didim hattında kazandıkları pazarlık usulü ihalelerin cirosu ne kadar?

Tıklayınız: Tunç'ların Ergani-Didim hattında kazandıkları pazarlık usulü ihalelerin cirosu ne kadar?

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.