CHP'li Urla belediye başkanı Balkan'ın 'olmak ya da olmamak' sınavı!

CHP'li Urla belediye başkanı Balkan'ın 'olmak ya da olmamak' sınavı!

CHP'li Urla belediye başkanı Selçuk Balkan'ı ve kontenjandan meclis üyesi, eski işvereni Dinçer Gözmen, 29 Nisan 2024 günü İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkıyor...

A+A-

Her şey Ankaralı gazeteci Yavuz Selim Demirağ'ın Tele 1 Tv'de yaptığı açıklamayla başlamıştı...
Demirağ, CHP'nin açıkladığı Urla ve Tire adaylarının dava dosyalarının olduğunu belirterek, adaylıklarının SIKINTILI olduğuna vurgu yapıyordu...

Ardından CHP Urla adayı Selçuk Balkan, Urla basını ile kahvaltıda buluşuyor ve şu açıklamayı yapıyordu: "Yargılama 2019 yılında sonuçlandı. Cezam paraya çevrildi. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Başka bir davam ve yargılanmam yok." diyor ve ekliyordu: “Anamın ak sütü gibi akım!” 
Açıklamalar çerçevesinde; Telegram Haber "CHP'nin Urla adayı Balkan, hangi iş kazasında yargılanmıştı? CHP'nin Urla adayı Balkan, hangi iş kazasında yargılanmıştı?" başlıklı haberinde; Selçuk Balkan'nın yargılandığı davaları mı karıştırdı sorusunu gündeme getiriyordu...

Ardından Selçuk Balkan'ın avukatı Şehrazat Mercan da Yenigün gazetesine açıklamada bulunuyordu: "Selçuk Balkan taksirle bir kişinin ölümü ile birlikte bir kişinin yaralanmasına sebep olma suçundan yargılanması devam ediyor."

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaya ilişkin 29 Nisan 2024 günü kararın çıkmasının beklendiği belirtiliyor! 

izmir-4-002.jpg
Bir işçinin öldüğü bir işçinin yaralandığı olayda, dava ile ilgili flaş bir gelişmede daha yaşanılıyordu! 
GETA İnşaat firmasının sahibi Dinçer Gözmen'in İzmir 14. İş Mahkemesi'nde devam dava dosyası da İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve 29 Nisan 2024 günü kararının çıkması beklenilen "Taksirli bir kişinin ölümü ile bir kişinin yaralanmasına sebep olma" duruşması öncesinde dosyası ile birleştiriliyor. 

Dinçer Gözmen, kontenjandan meclis üyesi yazılıyor!

Flaş bir gelişmede CHP Urla siyaset kulvarında yaşanılıyordu!
Selçuk Balkan, CHP'den Urla belediye başkanlığına aday olurken, meclis üyesi listesine de Dinçer Gözmen kontenjandan 3. sıradan yazılıyordu!
Yoksa, Gözmen, bu dava dosyası yüzünden mi kontenjandan meclis üyesi yazılarak "seçilmiş kişi" sıfatına büründürülmüştür?

Hal böyle olunca, Urla belediye başkanı Selçuk Balkan ve eski patronu, meclis üyesi Dinçer Gözmen'le birlikte yargılanmaları ortaya çıkmış oluyor!

Peki, 29 Nisan 2024 duruşmasından Selçuk Balkan'a ve Dinçer Gözmen'e ceza çıkması durumunda Urla belediyesini neler bekliyor?

Selçuk Balkan'ın olası bir ceza alması ve İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınması durumunda; Urla Belediyesine "kayyum" atanması gündeme gelir mi?

Not: Kontenjandan meclis üyesi yazılan Dinçer Gözmen, Urla belediyesi meclis üyeliğinin yanında İzBB meclis üyeliği de yapacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.