CHP'nin Urla adayı Balkan, hangi iş kazasında yargılanmıştı?

CHP'nin Urla adayı Balkan, hangi iş kazasında yargılanmıştı?

Urla, "Selçuk Balkan, ünlü bir inşaat firmasının desteği ile CHP'den Urla'ya aday yapıldı" iddiaları ile çalkalanırken, önceki gün Urla basınına yaptığı "iş kazası" açıklaması, adeta ilçede gündem oldu...

A+A-

CHP'nin Urla belediye başkan adayı Selçuk Balkan, iki dönemdir CHP'nin Urla belediyesi meclis üyesi listesine giren bir isim... 
Balkan'ın Urla'da serbest mimar olarak mesleğini sürdürdüğü; ilçede kimlerle siyaset ve ticaret yaptığına bakıldığında; Urla Esnaf Odası başkanı Ahmet Birol Aydınhan, önceki CHP Urla ilçe başkanı Hakan Özbadur, dönemin CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, Urla belediyesi imar komisyonu üyesi Ertan Certel, Cemil Kaya gibi isimlerin olduğu belirtiliyor!

su0sgkfz.jpg

Ekşi Sözlük'te yer alan bu fotoğraftan da anlaşılacağı gibi; Balkan ile Aydınhan sıkı birer dost! Aydınhan, Urla'da, 14 Ağustos 2020'de Somasporlu futbolcu Melih Vardar'ın (27) yaşamını yitirdiği kazaya ilişkin, 3 yıl 4 ay hapse çarptırılmış, cezası, istinaf mahkemesinde bozulmuş, yeniden yargılanan tutuksuz sanık Aydınhan, bu defa 5 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Basında kaza haberi "Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan yönetimindeki otomobil, TFF 3'üncü Lig 3'üncü gruptaki Somaspor'da forma giyen futbolcu Melih Vardar (27) ile ağabeyi Semih Vardar'ın (31) bulunduğu elektrikli bisiklete çarptı. Kazada Melih Vardar yaşamını yitirdi, elektrikli bisikleti kullanan Semih Vardar yaralandı." şeklinde yer almıştı. 

CHP Urla adayı Balkan, önceki gün Urla basını ile kahvaltıda buluşuyor...
Balkan, "Belediye Başkanlığınızı etkileyecek, düşürecek her hangi bir cezanız ve devam eden davanız var mı?" sorusuna bu şekilde yanıt veriyor: "2016 yılında Özgür Can Gökmen Parkı’nın yanın da inşaatlar yapılırken, bir kaza meydana geldi. Bende şantiye şefiydim, beton pompası çalışana çarptı. Kişi yaralandı. Bu taksirle işlenen bir kaza. Yüzde 10 kusurlu bulundum. Yargılama 2019 yılında sonuçlandı . Cezam paraya çevrildi. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Başka bir davam ve yargılanmam yok." diyor ve ekliyor: “Anamın ak sütü gibi akım!” 
Selçuk Balkan'ın bu açıklamaları Urla'da yankı bulurken, Urla kaynakları CHP adayı Balkan'ın adının "şantiye şefi" olarak geçtiği ve sözünü ettiği olayın bu mu olduğunu sordu:
"İzmir'in Urla İlçecisinde Geta İnşaat tarafından yapımı devam eden bir inşaatta beton dökümü sırasında Fil adı verilen beton pompasının hortumunun basınçla savrulması sonucu iş kazası yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yüksek basınç ile 3'üncü kata beton pompalayan makinenin hortumu 2 işçiye çarptı. İşçilerden biri 3'üncü kattan zemine çakılarak can verirken diğeri katta bulunan kolonlara çarparak ağır yaralandı. Tedavi altına alınan işçinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi."
Haber İzmir basının da "YİNE İHMAL YİNE ÖLÜM!" başlığı ve "İzmir'in Urla ilçesinde bir inşaatta meydana gelen kazada 1 işçi feci şekilde can verdi. Olayda bir işçi de ağır yaralandı" spotuyla yer aldı.12 Aralık 2015 whatsapp-gorsel-2024-02-14-saat-09-10-51-66a0a5f5.jpg

Öte yandan Balkan'ın açıklamasında yer alan "Özgürcan Gözmen" parkının yanındaki inşaatlar, Dinçer Gözmen'e ait... Ayrıca, Selçuk Balkan'ın Urla Kayyumuna iş yapıp yapmadığını da “Anamın ak sütü gibi akım” şeklinde açıklama yapmasının gerektiğini savunan CHP Urla kaynakları, Balkan'ın AKP'lilerle de çok samimi olduğunu öne sürerek, "Kayyumun istediği kaç tane projeyi yapmış olabilir?" sorusunu yönelttiler.

Bilindiği üzere; Ankaralı gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Tele 1'de katıldığı "Gerçeğin İzinde" programında Urla ve Tire CHP adaylarının dava dosyalarının bulunduğunu, bu adayların CHP genel merkezi tarafından geriye çekilebileceğini öne sürmüştü!

İşte o bölüm: 


Urla kaynakları, gazeteci Demirağ'ın bu açıklamasının ardından, CHP adayı Balkan'ın Urla basınına "iş kazası" açıklamalarını yapmak durumunda kaldığını belirttiler!

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.