CHP'li Bakırköy belediyesinin araç kiralama ihalelerinde şirketler değişiyor, sahipleri değişmiyor!

CHP'li Bakırköy belediyesinin araç kiralama ihalelerinde şirketler değişiyor, sahipleri değişmiyor!

Bakırköy belediyesi "halkçı belediyecilik" faaliyetlerine tam gaz devam ediyor...

A+A-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Belediyecilik bizim işimizdir" tarihi açıklamasının Bakırköy belediyesine ne kadarı yansımıştır orasını bilemiyoruz ama, Bakırköy belediyesinin araç kiralama ihalelerindeki başarılı "belediyecilik" performansı taktire şayandır diyebilirsiniz... 

Ne hoş değil mi, kiraladığınız araç ihalelerinde şirketlerin değişmesi, sahiplerinin değişmemesi ÖZELLİĞİ!

Bakırköy belediyesinin öyle çok değil... 4-5 Yıllık araç kiralamada sergilediği başarılara bir bakalım dedik....

İki şirket çıktı karşımıza... Altaş ve Çevlog...

Tesadüf bu ya iki şirketin de sahipleri aynı kişiler!

Altaş şirketi, CHP'li belediyelerden 11 yılda ne kadarlık ihale topladı? Altaş'ın sahipleri ile yancı şirketlerin sahipleri kimler? Altaş şirketi, CHP'li belediyelerden 11 yılda ne kadarlık ihale topladı? Altaş'ın sahipleri ile yancı şirketlerin sahipleri kimler?

14 Eylül 2022 tarihli haberimizde Altaş ve grup şirketlerinin MR çekip, CHP'li belediyeler üzerinde kazandıkları ihalelerin toplamının eski deyişle; 5 KATRİLYONU geçtiğinin altını çizmiş, Altaş ve Çevlog şirketlerinin sahiplerinin aynı kişiler olduğunu Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinin yayınladığı ilanlarla belgelemiştik. 

Altaş'ın sahipleri: 

cop1-001.jpg

Çevlog'un sahipleri: 

nmb13-001.png

Ardından 22 Eylül 2022 tarihinde İzmir Seferihisar'da toplanan CHP genel merkez yönetimine pas atıp, "CHP'nin Seferihisar Kampı'nda Belediyeleri "otomatik" ihalelerle sömüren şirketlerde masaya yatırılacak mı?CHP'nin Seferihisar Kampı'nda Belediyeleri "otomatik" ihalelerle sömüren şirketlerde masaya yatırılacak mı?" başlıklı haberimizde CHP'li belediyelerin "otomatik" ihalelerle sömürülüp, sömürülmediğini araştırıp, soruşturmalarını istemiştik!

Aslında; CHP'yi yönetenlerin araştırmak/soruşturmak gibi bir lükslerinin olmadığını bile bile bu haberleri yazıp yayınlıyorduk! Malzeme ortadaydı! Bizimkisi, pazenden takım elbise olmayacağını bile bile yazamaktan ibaretti... 

Bu gerçekler ışığında; Bakırköy belediyesinin "bakır"dan daha kıymetli ihalelerine bir bakalım mı?

bak3.jpg

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; Bakırköy belediyesi araç kiralama ihalelerinin 4-5 yıllığına baktık... Çok ilginç ihaleleri de bir sonraki haberimizde vermeyi planladık... 

Çevlog, Bakırköy belediyesinin 01 Nisan 2018 ila 30 Eylül 2019 tarihleri arasındaki kiralık araç ihtiyacını karşılıyor... (Belgesi yukarıda)  

bak1.jpg

İhalenin süresi dolar dolmaz, tak devreye Altaş giriyor... Altaş, Çevlog'tan bayrağı devir alır almaz 1 Ekim 2019 ila 30 Eylül 2022 tarihleri arasında 51 adetlik aracını Bakırköy belediyesine veriyor... KDV hariç 68 Milyon 953 Bin 836 TL...

İşte Altaş'ın teknik şartnamede yer alan araçları: 

aa-20221018-29184571-29184567-bergama-antik-kentindeki-2-bin-yillik-eserlere-usta-dokunusu-001.jpg

Çevlog'un ve Altaş'ın sahipleri aynı kişiler... Her halde kendi aralarında yuvarlak masa toplantısı yapmış ve bu dönem ki araç kiralama işi ihalesini Çevlog kazansın demiş olacaklar, taaakkkk Bakırköy belediyesinin 1 Ekim 2022 ila 30 Eylül 2024 tarihleri arasını kapsayan araç kiralama ihalesini Çevlog kazanmış!

bak.jpg

Fakat, şirketleri farklı olan aynı şahıslar tutmuşlar bu son ihalede araç sayısını 51'den 35'e çekmişler ve ihaleyi de KDV hariç 122 Milyon 159 Bin 460 Liraya alıvermişler!

İşte bu da son ihaledeki teknik şartnamede yer alan araç cinsleri ve sayıları: bakirkoy.jpg

Şimdi... Sahipleri aynı olan bu şirket sahipleri, Bakırköy belediyesini parmaklarında oynatmıyorlarsa, o zaman şirketler arasında futbolcular gibi top çeviriyorlar demektir!

İyi de bu kadar döngüye dolap beygirleri dayanır mı?

Ne diyordu Sözcü Öztrak, "Belediyecilik bizim işimizdir!"

Katkı koyuyoruz; "İhalecilik bizim işimizdir!" 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.