CHP: Özgür Özel, Tüzük Kurultayında "Diktatör"lüğe doğru ilk adımını mı atacak?

CHP: Özgür Özel, Tüzük Kurultayında "Diktatör"lüğe doğru ilk adımını mı atacak?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, koltuğunu sağlama almak ve "Tek Adamlığı"nı ilan etmek için CHP Tüzüğüne neleri koyacak? Kaç milletvekilini CHP Genel Başkanı yazacak?

A+A-

Telegram Haber, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Tüzük Kurultayı planları arasında kafasında nelerin dolaştığı bilgilerine ulaştı!
Özel'e çok yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiler arasında, adeta Özel'in diktatörlüğünü ilan edecek bilgilerde yer alıyor!
Özel'in Tüzük Kurultayı hesaplarının içinde İBB Ekrem İmamoğlu hakkında Ekim ayında çıkacak yargı kararının olumsuz olacağı düşüncesinin yattığını aktaran kaynağımız; CHP tarihinde eşine rastlanılmayan bir yetkiyi de almanın peşinde olduğunu belirtti!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun bile 2018 Tüzük Kurultayında böylesine bir yetkiyi kendisine bağlamayı aklının bile ucundan geçirmediğine dikkat çeken kaynağımız, Telegram Haber'e şunları aktardı: "Kurt dumanlı havayı sever hesabı, Özgür Özel, CHP'de adeta kendisini diktatör ilan edecek bir maddeyi CHP Tüzüğüne koymayı planlıyor! Sıkı durun, Özel, genel seçimlerde milletvekili listelerine 120 milletvekilinin genel başkan tarafından yazılacağı maddesini CHP Tüzüğüne koymayı planlıyor! Tüm hesaplarını da İmamoğlu'nun siyasi yasaklı durumuna geleceğini düşünerek planlıyor! Örgütü düşündüğü falan yok! İmamoğlu'nun yargı kararıyla pasifize olacağını düşüncesi, Özel'in cesaretini arttırırken, Kılıçdaroğlu'nu da kendisine rakip falan görmüyor! Tabii ki bunları yapmayı planlarken, Kılıçdaroğlu'nun partiyi ne hale getirdiğini de kendisi için bir avantaj olarak görüyor. Sizi aktarmış olduğum bu bilgilere sanırım İmamoğlu da sahip. Nasıl ki 2011'de Kılıçdaroğlu elinden tutan Önder Sav'ı ilk planda yedi, Özel de İmamoğlu'nun yargı tarafından siyasi yasaklı duruma geleceğini düşünerek önünün açılacağını, hiç bir engelin kalmayacağını, CHP'de tek belirleyicinin kendisinin olmasını yaratmak için de Tüzük Kurultayına böyle hazırlanıyor ve böyle bakıyor!"

Ama öyle ama böyle görünen şu ki, "Şıh uçmaz mürid uçurur" hesabı, 10 ayda Özgür Özel'i de bu hale getirenler, mevcut örgüt yapısı, belediye başkanları, milletvekilleri değil midir? 
KK döneminden ÖÖ dönemine; neredeyse 15 yıllık periyotta ideolojik anlamda; SOL ya da Sosyal Demokrasi adına, CHP'de üretilmiş, üretilen bir politikaya rastlayabildiniz mi?
KK döneminde, CHP'de atılmayan Solcu, Atatürkçü kaldı mı?
Özgür Özel için,
Ekrem İmamoğlu için,
Kemal Kılıçdaroğlu için,
Kim kalkar da "Solcu", "Sosyal Demokrat" diyebilir?
KK, CHP'nin parti kasasını bile RP kökenli sağcılara teslim etmedi mi?
Bülent Kuşoğlu mu solcu?
Enis Berberoğlu mu solcu, sosyal demokrat?
Yahu, 13.5 yılda KK, 13 defa "Gazi Mustafa Kemal Atatürk"le başlayan cümle kurmuş mudur?
KK, ne zaman örgütten gelenleri dikkate aldı da politikalar geliştirdi?
Örgüt mü dedi de Murat Hazinedar solcu diye Beşiktaş'a belediye başkanı yazıldı?
KK'nın ama milletvekili ama belediye başkanı olarak listelere yazdığı yüzlerce isim sıralayabiliriz... 
Kaynağımızın da dediği gibi; Özgür Özel de neden 120 tane milletvekilinin genel başkan tarafından belirleneceği maddesini CHP Tüzüğüne koydurtmasın!!!???
KK'nın CHP'yi getirdiği zemin buna da müsait değil mi?
Çok değil, 2 gün önceki Özgür Özel'in Balıkesir ziyaretinde etrafında dönen pervanelere bakın, CHP'nin ne halde olduğunu tespit etmiş olursunuz!
Neyse, şimdiden Özgür Özel'e dikensiz güllü bahçeler!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.