Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç'tan sahte trafik satın alan sitelere mesaj: Asgari trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceğiz

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç'tan sahte trafik satın alan sitelere mesaj: Asgari trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceğiz

Erkılınç ayrıca, internet haber sitelerinin asgari trafik sayılarını %50 düşürmeyi teklif edeceklerini duyurdu ve bu sitelerin artık bot satın alarak sahte trafik elde etme yöntemine başvurmayacaklarını söyledi.

A+A-

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sahte trafik satın alımı yaparak haksız rekabet oluşturan internet haber sitelerini uyardı. Erkılınç, internet sitelerinin sahte trafikle yüksek rakamlar göstermesine karşı çıkarken, bu sitelerin gerçek trafiklerini yansıtmaları gerektiğini vurguladı. Ziyaretçi trafiklerinin bir gecede %30-20 oranında düştüğünü belirten Erkılınç, bunun sahte trafik kullanımının kanıtı olduğunu ifade etti.

Haber sitelerini de zor durumda bırakan bu uygulamaya yüklenen Erkılınç, "Ziyaretçi trafikleri bir gecede önce yüzde 30, ardından yüzde 20’ye yakın düşüş gösterdi. Sizin madem o kadar okurunuz vardı da bir gecede hepsi nereye gitti? Ya da madem o kadar okurunuz, takipçiniz var, bunun özel ilan ve reklam olarak dönüyor olması gerekmez mi?” diye sordu.

Erkılınç ayrıca, internet haber sitelerinin asgari trafik sayılarını %50 düşürmeyi teklif edeceklerini duyurdu ve bu sitelerin artık bot satın alarak sahte trafik elde etme yöntemine başvurmayacaklarını söyledi. Sahte trafik kullanan sitelerin isimlerini gelecek Genel Kurul toplantısında açıklayacağını belirtti.

BİK Genel Müdürü ayrıca, resmi ilanlarda azalmaların ileride ciddi sorunlara yol açabileceğini ve bu durumun basın organlarını zora sokacağını ifade etti. Gazetelerin satmayan ve okunmayan yayınlara ilan vermek istemediklerini belirten Erkılınç, bu konuda basının da kendi içinde güç birliği yapması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.