Bankalarda promosyon yarışı kızıştı!

Bankalarda promosyon yarışı kızıştı!

Yıl sonuna yaklaştıkça ödemeler yukarı çekilmeye başlandı.

A+A-

Bankalarda emeklilere yönelik promosyon yarışı yıl sonuna yaklaştıkça daha da hızlandı. Şu anda en yüksek promosyon ödemesi 24.000 TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu tutar, bankaların emeklilere verdiği promosyon ödemelerinin, emekli maaşı tutarına göre değişiklik gösterdiğini ortaya koyuyor. Özellikle, yüksek maaş alan emekliler için promosyon miktarları daha yüksek seviyelere çıkarken, en düşük emekli maaşı alanlar için promosyon ödemeleri 10.000 TL civarında seyrediyor .

Ocak ayında emeklilere yapılacak maaş zamlarına ilişkin beklentiler ise işçi emeklileri için yaklaşık %17-20 aralığında bir artış olacağı yönünde. Bu zam oranı enflasyona dayalı bir hesaplamaya göre yapılacak ve refah payı artışı beklenmiyor. Yılbaşında bu zam oranları doğrultusunda bankaların promosyon tutarlarını da artırması bekleniyor.

Yüksek promosyon almak isteyen emekliler için ise bankalarla mevcut promosyon anlaşmalarını bozmadan yeni promosyon olanaklarını değerlendirmek önem taşıyor. Promosyon ödemelerinde farklı bankaların teklifleri karşılaştırılarak, mevcut anlaşmanın bozulması durumunda elde edilecek kazanç ve kayıpların iyi hesaplanması gerektiği belirtiliyor .

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.