"Antika İşler Bunlar" arkanda dağ gibi "06"sı düşmüş şirket olmalı!

"Antika İşler Bunlar" arkanda dağ gibi "06"sı düşmüş şirket olmalı!

Bu haberimizde Sedat Toprak adlı şirket muhasebecisinin başarı dolu öyküsünü bulacaksınız...

A+A-

Sedat Toprak... Maltepe belediyesi kaynaklarının iddiasına göre; "Yakşi" soyadlı kişilerin şirketlerinde maaşlı çalışan bir muhasebeci... 

Sedat Toprak, nasıl mı Telegram Haber'in gündemine geldi? Maltepe belediyesinin 450 milyonluk araç kiralama ihaleleri ile... 

Peki, Sedat Toprak nasıl başardı bu işleri derseniz; filmi baştan izlemenizi tavsiye ederiz!

2. El şirketler, sahibinden.com vb. sitelere verilen ilanlarla satılıyor mudur orasını bilemiyoruz ama, Sedat Toprak, oturduğu İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinden kalkıyor İzmir Bornova ilçesinde kurulu "İZMİR EGE TURİZM FİLO ARAÇ TEMİZLİK LOJİSTİK İNŞAAT SANAYİ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"ne basıyor parayı satın alıyor. (10 Milyon sermayeli)

adsizb7.jpg

adsizb9.png

Sedat Toprak, 10 Haziran 2022'de devir aldığı bu şirketin aynı zamanda adını da değiştiriyor... Şirketin adı Efe Atık Hizmetleri Anonim Şirketi oluyor... (Belgeler, Ticaret Sicili gazetesi veri tabanından alınmış ilanlardır. Haberde geçen tarihlere, Ticaret Sicili gazetesinin o günkü sayılarına bakılarak yer verilmektedir.)

Sedat Toprak, İzmir merkezli şirketi adını değiştirip aldıktan sonra; dalıyor "Kurtlar Sofrası"na... Binlerce belediyelere araç kiralayan şirketlerin bulunduğu ortamda Sedat Toprak, ilk ihale başarısını Samsun'un Tekkeköy ilçe belediyesinde gösteriyor. 

asfalt2.jpg

Tekkeköy belediyesinin araç kiralama ihalesi teknik şartnamesinde yer alan belgelere göre; Sedat Toprak'ın Efe Katı Atık şirketi toplamda 31 aracını 12 aylığına kiraya vermiş bulunuyor! 

adsizb2.pngadsizb3.png

24 Ağustos 2022 günü Samsun Tekkeköy belediyesi ihalesine giren Sedat Toprak, "bu ne yahu çerez parası bile değil" demiş olmalı, 7 gün sonra (1 Eylül 2022) tutuyor Maltepe belediyesinin KDV'siz 396 Milyon 141 Bin 371 Lira 40 Kuruşluk ihalesine giriyor ve kazanıyor!

Ne hikmetse; 52 şirket 2 ihale için para verip ihale dosyası alıyor, 7 tanesi dosya veriyor... Her iki ihale dosyası için de 2 şirket geçerli teklif veriyor! Ne hoş tesadüf!!!

maltepe-009.jpg

maltepe1-010.jpg

Sıkı durun...!

Sedat Toprak, Tekkeköy belediyesi ihalesini kazanmadan öncesinde; 06 ANTİKA TURİZM TAŞIMACILIK HİZMET VE TEMİZLİK İNŞAAT SANAYİ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, Tekkeköy Belediyesinin 2019 yılındaki araç kiralama ihalesini kazanmış!

Sonuç İlanı
SONUÇ İLANIARAÇ VE İŞ MAKİNESİ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIRTEKKEKÖY BELDİYESİ DESTEK HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ
İhale kayıt numarası    :    2019/300931
1- İhalenin
a) Tarihi    :    30.07.2019
b) Türü    :    Hizmet alımı
c) Usulü    :    Açık
d) Yaklaşık Maliyeti    :    25.420.203,75 TRY
2- İhale konusu hizmetin
a) Adı    :    KENT TEMİZLİĞİ , ÇÖP TOPLAMA VE NAKLİ İŞİNE AİT ARAÇ VE İŞ MAKİNELERİ KİRALAMA İŞİ
b) Yapılacağı yer    :    Tekkeköy İlçe Sınırları Dahilinde
c) Süresi    :    01.09.2019 - 31.08.2022
3- Teklifler
a) Doküman Satın Alan Sayısı    :    6
b) Dokümanı EKAP üzerinden
e-imza kullanarak indiren sayısı    :    6
c) Toplam Teklif Sayısı    :    1
d) Toplam Geçerli Teklif Sayısı    :    1
e) Yerli istekli lehine
fiyat avantajı uygulaması    :    Uygulanmıştır / % 15
4- Sözleşmenin
a) Tarihi    :    29.08.2019
b) Bedeli    :    23.402.675,65 TRY

c) Süresi    :    01.09.2019 - 31.08.2022
d) Yüklenici    :    06 ANTİKA TURİZM TAŞHİZ. VE TEM. İNŞ. SADIŞ TİC LTD ŞTİ
e) Yüklenicinin uyruğu    :    Türkiye
f) Yüklenicinin adresi    :    TURAN GÜNEŞ BUL TURAN GÜNEŞ BUL 9 / 6 06550 ÇANKAYA/ANKARA

Daha bitmedi! 

asfalt3-007.jpg

06 Antika şirketi Tekkeköy belediyesine verdiği araç kiralama hizmeti işinden elini ayağını çekmiyor! Sedat Toprak'ın girip kazandığı araç kiralama ihalesinden bir önce; Barış Yakşi'ye ait 06 Antika şirketi, önündeki "06" ibaresini düşürüyor ve ihaleye "Juniör Antika" olarak giriyor ve kazanıyor: Antika Turizm Anonim Şirketi (İhale belgesi yukarıda)

adsizb12.jpg

Yukarıdan aşağıya bakıldığında; Sedat Toprak, Tekkeköy belediyesine kiralık verdiği 31 aracı nereden buldu? Dün, Maltepeli gazeteci Sezen Necmi'nin paylaşımını haberleştirdik... Necmi, Sedat Toprak'ın Maltepe belediyesine ihale yoluyla kiralık verdiği araçları, leasing yolu ile 13 Eylül'de Barış Yakşi'nin 06 Antika şirketinden üzerine kaydırıldığını öne sürmüştü... Peki, Tekkeköy belediyesine verdiği bu 31 araç nereden geldi? Bunlar da mı 06 Antika'nın önceki ihaleden içeride çalışan araçlarıydı da (Hizmet süreleri dolmamış) Sedat Toprak'ın Efe Katı Atık şirketi üzerine kaydırıldı?

Ayrıca; Barış Yakşi'nin 06 Antika şirketinin Maltepe, Tekkeköy, Yunusemre vb. belediyelerde Eylül 2022 ayına kadar devam eden ihale sözleşmeleri var... 06 Antika şirketinin adı 29 Mart 2022'de "06"'sı düşürülerek "Antika Turizm A.Ş." oluyor... Aradaki bu 6 aylık zaman zarfında Barış Yakşi, belediyelerden alacaklarına karşılık faturaları "06 Antika"dan mı yoksa "Antika Turizm"den mi kesti? Yeni haftada bu şirket ismi değişikliğinden doğan hukuki ve mali konuları işleyeceğiz...

asfaltmn.jpg

Barış Yakşi'nin 06 Antika şirketinin başarılı ihale performansı gösterdiği belediyelerin arasında Manisa'nın Yunusemre ilçe belediyesi de yer alıyor...  

Barış Yakşi'nin 06 Antika şirketinin takipçisi muhasebeci Sedat Toprak'ın Efe Katı Atık'ı...

Sedat Toprak, adını değiştirerek devir aldığı 2.5 aylık Efe Katı Atık şirketi ile ilk ihalesini 06 Antika şirketini takip ederek Samsun'un Tekkeköy belediyesinden alması sadece tesadüftü diyelim...

Ardından yine 06 Antika şirketinin Maltepe belediye ihalelerini bıraktıktan sonra 450 milyonluk ihaleyi kazanmasını da tesadüftür diyelim...

O tesadüf bu tesadüfte... Bu 21B'den neyin nesi?

asfalt3-008.jpg

Sedat Toprak ve şirketi Efe Katı Atık, belediye piyasalarında öylesine makarnayı arttırmış ki sormayınız! Manisa'nın Yunusemre belediyesi de Efe Katı Atık'a ihale usullerinden (PAZARLIK) 21B davetiye çıkarmış! Ne şans, ihale içinde sadece 2 şirket dosya almış... Yunusemre belediyesi ihale pazarlık masasına sadece Sedat Toprak'la oturmuş ve ihaleyi vererek kalkmış!

EKAP'ta ihaleye ilişkin doküman olsa, Sedat Toprak'ın kaç tane araç kiraya verdiğini yazacağız ama... Doküman mevcut değil! 

Önceki Barış Yakşi'nin 06 Antika şirketinin Yunusemre belediyesine verdiği kiralık araçların hizmet süresi 30 Eylül 2022 günü bitiyor... Bu da tesadüf ya... Sedat Toprak'a 21B'den verilen 4 aylık araç kiralama ihalesinin hizmet süresi de 1 Ekim 2022 günü başlıyor!   

Yalnız... Sedat Toprak, muhasebeci olduğu kadar da işini bilen bir kişilik... Araç kiralama ihalelerinden kazandığı paraları da çar-çur etmiyor! Şirketinin sermayesine yatıyor!

Sedat Toprak, Ticaret Sicili gazetesinin 23 Kasım 2022 tarih, 10710 sayı, 881.'nci sayfasında yer alan ilana göre; şirketin sermayesini 10 Milyon TL'den 25 Milyona çıkarıyor!

İşte belgesi: 

adsizb8.png

Boşuna dememiş Anadolu insanı "analar neler doğurur" diye...

Aslında bu işler "organize" falan değil...

Başlı başına "Antika İşler Bunlar"... 

Yeter ki arkanızda antikaya düşmemişler olmasın!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.