Ak Partili Karşıyaka belediyesi meclis üyesi Ünal, mecliste İzBB başkanı Tugay'ın kulaklarını çınlattı! (Varan 2)

Ak Partili Karşıyaka belediyesi meclis üyesi Ünal, mecliste İzBB başkanı Tugay'ın kulaklarını çınlattı! (Varan 2)

Ak Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Hasan Ünal, Kod 46'dan işten atılan 93 işçinin haklarını savunarak başkan İşçimenler'e seslendi: "Sırtınızda küfe varsa Cemil Bey’e iletin!"

A+A-

AK Parti Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Hasan Ünal, Karşıyaka Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Ünal, Eylül ayı olağan meclis oturumunda yaptığı konuşmada, belediyenin işten çıkarma kararlarını eleştirerek, işçilerin haksız yere işten çıkarıldığını iddia etti. Özellikle 93 işçinin, İş Kanunu'nun 25. maddesinin 2. fıkrasına (kod 46) dayandırılarak işten çıkarıldığını, ancak bu işten çıkarmaların kanuna aykırı olduğunu vurguladı.

Ünal, işçilerin eyleme katılmalarının, iş akitlerinin feshedilmesi için yeterli bir neden olmadığını, zira bu durumun grev olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, 20-25 yıl gibi uzun süre boyunca belediyede çalışmış kişilerin bu şekilde işten çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Bey’e de atıfta bulunan Ünal, "Eğer Karşıyaka Belediyesi'ni yönetmekte zorlanıyorsanız, bu durumu Cemil Bey’e iletin. Çünkü Cemil Bey için 200-300 kişiyi işe almak çok kolay," diyerek belediye yönetimini eleştirdi. Ünal, işçilerin haklarını savunarak, bu kararların gözden geçirilmesi gerektiğini ve işçilerin mağdur edilmemesi gerektiğini savundu.

İşte Hasan Ünal'ın meclisteki konuşması: 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.