Ak Partili Karşıyaka belediyesi meclis üyesi Ünal'dan kira zamlarına isyan! (Varan 1)

Ak Partili Karşıyaka belediyesi meclis üyesi Ünal'dan kira zamlarına isyan! (Varan 1)

Ak Parti Karşıyaka meclis üyesi Hasan Ünal, kiracı durumundaki STK'ların kira artışlarına yapılan zamma tepki gösterdi ve ekledi: "El insaf!"

A+A-

Karşıyaka Belediye Meclisi'nde AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına (STK) getirilen yüksek kira artışına sert tepki gösterdi. Ünal, kira bedellerinin 300 TL'den 3.500 TL'ye çıkarılmasına karşı çıkarak, bu artışın yüzde 1200 oranında olduğunu vurguladı ve bu durumun STK'lar üzerinde büyük bir yük oluşturacağını belirtti.

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın kira artışını Sayıştay raporlarına dayandırması üzerine Ünal, bu raporların kesinlikle böyle bir artış önerisi içermediğini, yalnızca su, elektrik ve temizlik gibi giderlerin karşılanmasını öngördüğünü belirtti. Ünal, STK’ların ticari amaç gütmeyen, topluma hizmet sunan kuruluşlar olduğunu ve bu nedenle kira bedelinin iz bedel (sembolik bir bedel) olarak belirlenmesi gerektiğini savundu.

Konuşmasının sonunda Ünal, STK’ların topluma sunduğu katkının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "El vicdan diyorum," ifadesiyle, konunun meclis komisyonlarında daha adil bir şekilde değerlendirilmesi ve bu yükün hafifletilmesi çağrısında bulundu. STK’ların toplumun yapı taşları olduğunu vurgulayan Ünal, belediyelerin bu kuruluşları desteklemesi gerektiğini söyledi.

İşte Hasan Ünal'ın o konuşması: 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.