3 yılın en düşük seviyesinde: Brent petrol 70 doların altında

3 yılın en düşük seviyesinde: Brent petrol 70 doların altında

70 doların altına düşen Brent petrol, dünkü kapanışta 69,19 dolardan işlem görmüştü ve bugün yüzde 1,08 oranında bir artışla 69,94 dolara yükseldi.

A+A-

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda yaklaşık 3 yılın en düşük seviyelerine gerilemiş durumda. 70 doların altına düşen Brent petrol, dünkü kapanışta 69,19 dolardan işlem görmüştü ve bugün yüzde 1,08 oranında bir artışla 69,94 dolara yükseldi. Aynı zamanda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili de 66,44 dolardan işlem görüyor, bu da Mayıs 2023'ten bu yana en düşük seviyesine işaret ediyor.

Petrol fiyatlarındaki bu düşüşün başlıca nedeni, OPEC'in küresel petrol talebine ilişkin beklentilerini düşürmesi olarak gösteriliyor. OPEC, 2024 ve 2025 yıllarına dair petrol talebi büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti ve bu durum piyasada talep endişelerini artırarak fiyatların düşmesine yol açtı.

Ancak, petrol fiyatları bugün kısmi bir toparlanma gösterdi. Bu toparlanmanın arkasında, ABD'deki şiddetli fırtınaların Meksika Körfezi'ndeki petrol ve doğal gaz üretimini olumsuz etkileme ihtimali yer alıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezi'nin yaptığı açıklamalara göre, bu fırtınalar kategori 1 kasırga seviyesine ulaştı ve bazı eyaletleri etkisi altına alabilir. Bu durum, üretim kesintilerine dair endişeleri artırarak petrol fiyatlarına yukarı yönlü bir baskı yaptı.

Teknik açıdan bakıldığında, Brent petrol için 71,42 ile 73,65 dolar aralığı direnç, 67,82 ile 64,22 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izleniyor. Bu seviyeler, kısa vadede fiyat hareketleri için önemli olabilir.

AJANSLAR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.