Yunan emniyetinden Miçotakis’e zam tepkisi: ‘Yanıtı seçimlerde vereceğiz’

Yunan emniyetinden Miçotakis’e zam tepkisi: ‘Yanıtı seçimlerde vereceğiz’

POASY Başkanı Grigoris Gerakaros, Başbakan Miçotakis'in açıklamalarını eleştirerek, Miçotakis'in ve öneriyi sunanların "utanması" gerektiğini ifade etti.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in polis memurlarının gece nöbeti ücretlerine yüzde 20 oranında artış yapıldığını açıklamasının ardından, bu artışın sadece 40 sent gibi küçük bir miktara denk geleceği tahmin edilince, Panhelenik Polis Memurları Sendikası (POASY) son derece sert bir tepki gösterdi. Sendika, bu kararı "küçük düşürücü" olarak nitelendirirken, gelecek seçimlerde bu duruma karşılık vereceklerini belirtti.

POASY Başkanı Grigoris Gerakaros, Başbakan Miçotakis'in açıklamalarını eleştirerek, Miçotakis'in ve öneriyi sunanların "utanması" gerektiğini ifade etti. Gerakaros, polis memurlarına ve ailelerine yönelik bu yaklaşımı "aşağılama" olarak değerlendirdi ve Miçotakis'in sunduğu zammı "dilenci muamelesi" yapmakla suçladı. Sendika, 40 sentlik artışın, maaşların yetersizliğini vurgulamakla kalmadığını, aynı zamanda emniyet mensuplarının onurunu zedelediğini belirtti.

Bu tepkilerin ardında, Yunanistan'da memur maaşlarının düşük olmasına ve güvenlik sektörü çalışanlarının yaşadığı zorluklara duyulan rahatsızlık yatıyor. 6 Eylül'de Selanik'te düzenlenen bir protesto gösterisinde, emniyet ve güvenlik çalışanları, düşük maaşlar ve diğer sorunlara çözüm talep etmişti.

DIŞ HABERLER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.